Матчі - 11-09-2016, 08:09 - АлиМон 163

\”Ворскла\” сильніша за \”Волинь\”

\”Ворскла\” сильніша за \”Волинь\”

 

«Ворскла» – «Волинь» 2:1

ЛПМ. 7 тур. 11 вересня 2016. 17:00. Полтава. Стадіон «Ворскла». 5200 глядачів

Голи: Хльобас, 20, Турсунов, 74 – Діденко, 25 (з пенальті). 

 

Після перемоги двотижневої давнини над «Динамо» гравцям «Ворскли» належало підтвердити, що вони грають з однаковим налаштуванням і самовіддачею проти інших суперників. Адже у минулі роки часто траплялася ситуація, коли полтавці спочатку відбирали очки у лідерів, а потім віддавали їх номінально слабшим опонентам.

 

Не сказати, що суперник цього вечора у «Ворскли» був подарунком. «Волинь» Віталія Кварцяного завжди славилася своєю бойовитістю й непоступливістю. Але сучасні реалії українського футболу й заборона на трансфери суттєво обмежують кадровий потенціал наставника луччан.

 

У «Ворскли» ж в цьому плані все потихеньку починає налагоджуватися. Нарешті з’явився в стартовому складі Сімінін, а Голодюк зіграв у вчорашньому матчі за дубль. Та і повернення до Полтави Санжара Турсунува, думається, додало Василеві Сачку приємного головного болю при визначенні складу на гру. Цього разу узбецький легіонер розпочав її з лави запасних, щоб вийти на поле в другому таймі й стати героєм зустрічі.

 

У першому таймі небезпечних моментів було небагато. «Ворскла» грала першим номером, але, як завжди, мала певні проблеми з проходженням насиченої оборони суперника.

 

«Волинь» же робила ставку на контратаки. Попереду у луччан виділявся молодий Дудік, а досвідчений Діденко, який повернувся в стартовий склад, був готовий будь-якої миті покарати за помилку оборону господарів.

 

Полтавці використали ледь не перший свій момент. Гол народився практично з нічого. Кичак вибивав м’яча від власних воріт, господарі виграли верхову боротьбу в центрі поля і повернули його ближче до штрафного майданчика гостей. Горопевшек під тиском Хльобаса невдало відкинув м’яча назад. Дмитро миттєво оцінив ситуацію і перекинув голкіпера – 1:0. Йшла 20-та хвилина матчу.

 

«Волинь» відігралася доволі швидко. І знову гол вийшов з розряду не обов’язкових. На 26-й хвилині Дудік «розхитав» у штрафному майданчику Дитятьєва і Олексій порушив правила. Діденко з «точки» пробив без шансів для Непогодова – 1:1.

 

«Ворскла» мала забивати на 44-й хвилині, але нагоду зробити дубль втратив Хльобас, який не зумів використати хороший пас від Кобахідзе. Нападник «Ворскли» влучив у сітку, але лише із зовнішного боку.

 

У перерві Василь Сачко зняв з гри малопомітного Бартуловича й випустив Турсунова. І ця заміна виявилася вирішальною На 74-й хвилині захисник «Волині» лише ціною фолу зумів зупинити прохід Кобахідзе в районі лівого кута штрафного майданчика. До м’яча підійшов Турсунов і відправив його в дальню «дев’ятку». Гол-красень! Кичак не мав жодного шансу.

 

Після пропущеного голу «Волинь» стала відкриватися, а господарі отримали більше вільних зон, у які раз по раз вривалися Кобахідзе, Хльобас і Турсунов. «Ворскла» мала знімати всі питання про переможця ще до фінального свистка, але з ударом Хльобаса впорався Кичак, а Турсунов з гострого кута у ворота не влучив.

 

Така щедрість могла вилитися у червого втрату домашніх очок, але, на щастя, цього вечора гості реальних нагод для взяття воріт в кінці матчу так і не створили.

 

«Ворскла» нарешті здобула домашню перемогу й набрала 12 очок. Полтавці наразі перебувають на четвертому місці, але у спину їм дихає «Чорноморець». Одеська команда несподівано впевнено розпочала сезон і має в своєму активі таку ж кількість очок.

 

Наступний матч наша команда проведе 18 вересня. У гості до Полтави завітає лідер чеміпонату – донецький «Шахтар». Звісно, обов’язкової перемоги над гірниками від «Ворскли» ніхто не вимагатиме, тому на перший план вийде якість гри. Саме вона покаже, на скільки команда Сачка готова до вирішення серйозних завдань.

 

Олександр Данник

Погода