12-й гравець - 25-03-2010, 07:03 - sasa 203

\”Ворскла\” – \”Таврія\”. Фан-сектор

\”Ворскла\” – \”Таврія\”. Фан-сектор

Гра, яка відбулася в п’ятницю о 16-00 сама по собі не могла стати аншлаговою. Та і взагалі про заповнені трибуни в Полтаві вже давно забули. Але після цього матчу може статися так, що наступного разу стадіон взагалі буде порожній. Причини для такого песимістичного прогнозу дві – ніяка гра команди та незрозуміле ставлення до простого вболівальника сірих в погонах. Так, зрозуміло, що експресивні фанати вже звикли до такого ставлення і може в чомусь і самі провокують сірих на подібну поведінку, але те, що відбувалося перед початком матчу стовідсотково змусить величезний відсоток звичайних вболівальників дивитися футбол по телевізору.

А справа ось в чому. Люди, які відпросилися з роботи, та поспішали на футбол просто на нього не встигли. Ті, хто вирішив придбати квитки на 16, 17 сектори майже годину товклися під зачиненими воротами. Керівництво вирішило, що фанати мають знаходитися на 22-му секторі і акабам був даний наказ не пускати всіх, хто був на “кольорах”. Більш ніж триста вболівальників, серед яких і 10-річні хлопці і 40-річні чоловіки стояли в штовханині та мерзли, очікуючи, поки “правоохоронці” ретельно проводять обшук після чого відправляють всіх на 22-ий сектор. Коли йшла десята хвилина матчу, терпець натовпу обірвався і ворота взяли штурмом, закидати акабів сніжками та порожніми пляшками. Вони мабуть злякалися і процес пішов швидше. Але після матчу вирішили відігратися. Вишукувались під сектором, знімали на дві камери і щось постійно тикали пальцями на присутніх, мабуть наказуючи кого виводити (незрозуміло за якими ознаками проходило ідентифікування правопорушника). Ті вболівальники, які все ж таки не дочекалися штурму і вирішили піти на 22-ий сектор мабуть неодноразово про це пошкодували. У кожного взяли інтерв’ю на камеру та роздягли майже не до трусів.

Коли був запалений перший дим, все обійшлося, мабуть не встигли зорієнтуватися. Але коли у відповідь на ніяку гру команди запалили ще, сірі в громадянському одязі, присутні на секторі почали вихоплювати тих, хто стояв поряд (15-літні хлопчаки) і виводити їх з сектору. За намагання пояснити, що вони роблять відповідь була лаконічною: “Иди нах#й!”

Але вже зовсім незрозумілі речі почали відбуватися під кінець матчу. На сектор зайшов якийсь мужик і підійшовши до споукмена запропонував йому спуститись до низу. Той погодився. Коли вони спустилися, до споукмена одразу підійшов якийсь майор і кудись його повів. Сумно усвідомлювати той факт, що якийсь супротив мутити безперспективно, адже більшість сектору – так звана нова кров, яка наврядчи буде втручатись.

Що робити далі, не зрозуміло. Продовжувати це безрезультатне протистояння не має сенсу. Підтримувати команду в таких умовах також. Єдиний вихід – активні акції протесту, накшалт підтримки за межами стадіону, а у разі нападу – активний супротив. Писати якісь листи марно, їх ніхто не прочитає. Але найвирогідніше, що прийде час наступної домашки і все буде як завжди. Нажаль, ми не Польша.

Щодо перфу, то його як такого не було. Знову не дозволили проносити барабан, без будь-якого пояснення причин. Прапори та великі банери ми вже навіть не намагаємося проносити. Було відрепетовано кілька нових зарядів, але без барабану все йшло мляво. Команда програла і жодний гравець не підійшов і не подякував за майже беззупинну підтримку. Коментарі зайві.

Гостей на матч прибуло всього 8 чоловік і з особливостей варто відзначити невеличкий банер з написом \”Чёрт галимый\” із зображенням рогатого гравця полтавчан – Кулакова, який на попередній зустрічі команд дозволив собі нецензурні жести в сторону сімферопольських фанів.

Cектор Ворскли

alt

alt

alt

Cектор Таврії

alt

alt

ultras.org.ua

Погода