- 03-08-2013, 06:08 - sasa 200

Ворскла у більшості не змогла переграти Арсенал

Ворскла у більшості не змогла переграти Арсенал

Полтавська команда не змогла здобути перемоги у Києві, не зважаючи на те, що суперник грав майже весь матч у меншості.

 

Арсенал – Ворскла – 1:1

Протокол

 

Зібравши за три тури увесь комплект підсумків (перемога, нічия, поразка), \”Ворскла\” грала черговий поєдинок у Києві проти \”Арсенала\”. Стартовий склад зазнав змін. Не виправдавши сподівань тренера на лавку сів Васілаке, Чеснаков повернувся в опорну зону, а його місце в центрі захисту зайняв Ткачук. Добре вийшовши на заміну у попередньому матчі, отримав шанс почати в першій одинадцятці Міщенко.

Неквапливий початок матчу, коли команди придивлялися одна до одної, не обіцяв швидкого прискорення ні з боку гостей, ні зі сторони господарів. Розігнати сон партнерам та суперникам взявся Шарпар. Спочатку канонір невиправдано сфолив на Маркоскі, отримавши перше попередження, а вже за чотири хвилини відверто збив Міщенка, залишивши в меншості команду вже на 14-й хвилині. Відразу Ткачук головою мав карати господарів, та направив м’яч мимо воріт.

\”Арсенал\”, відчувши заряд адреналіну, активізувався і провів кілька атак. Старгородський видавав хорошу передачу на Шацьких, та Максим прицільно пробити не зміг. \”Ворскла\” узяла м’яч під свій контроль, поступово й невідворотно посилюючи тиск на ворота Боровика. Дедечко, заохочений викликом до збірної, царював у центрі поля, не забуваючи про чужі ворота. Спочатку Денис пристрілявся з-за меж штрафного майданчика (мимо), потім головою замикав навіс Сапая (відмінно зреагував голкіпер, перевівши м’яч на кутовий). Зарядженість півзахисника на гру була просто вражаючою. В одному з епізодів він з позиції форварда обікрав Богданова, та Янузі підтримати партнера не зміг.

Така активність залишитись без нагороди не могла. На 35-й хвилині Дедечко з 30-ти метрів просто вгатив м’яч під самісіньку штангу – Боровик зреагувати не встиг! Бажання Дениса не поступатися жодним клаптиком вилилось у \”гірчичник\”, мало не зніс суперника хавбек.

Другий тайм розпочався з бажання ворсклян контролювати гру, а каноніри були не проти зрівняти рахунок, ловлячи гостей на помилках. Втомленого Міщенка міняє Кривошеєнко. Саме Іван робив хороший навіс на Янузі, отримавши пас від Маркоскі в контратаці, та албанець пробити головою не зміг. Відповідь господарів була миттєвою – Шацьких пробивав здалеку, а рикошет перевів м’яч на кутовий. Спроби подвоїти рахунок від Ребенка змінилися виходом на Непогодова Герасимюка, та голкіпер полтавчан корпусом врятував ворота.

Заміна у \”Арсенала\” виявилась знаковою. Артем Кравець заробив перспективний штрафний, після розіграшу якого господарі здобули право на кутовий. Рафаель пробив головою, м’яч влучив у Аржанова, а Володимир не знітився і з розвороту зрівняв рахунок. Чим займались захисники – величезне питання.

\”Ворскла\” не бажала втрачати перемогу. великими силами йшли полтавчани вперед, а окрилений \”Арсенал\” при найменшій нагоді тікав у контратаки. Але саме контратаку мав реалізовувати Кривошеєнко. Іван з центру поля втік на рандеву з Боровиком, але у вбивчій ситуації відправив м’яч повз дальню стійку!

Відчайдушний штурм на останніх хвилинах успіху гостям не приніс. \”Ворскла\” втрачає перемогу, дозволивши \”Арсеналу\” у меншості зрівняти рахунок, при чому гості примудрилися не реалізувати кілька дуже хороших моментів.

Віталій Сонікссон 

 

Погода