Матчі - 26-11-2016, 12:11 - Націоналіст 217

«Ворскла» в кінці матчу вириває перемогу над «Сталлю»

«Ворскла» в кінці матчу вириває перемогу над «Сталлю»

«Сталь» (Кам’янське)-«Ворскла»(Полтава) 0:1

 

«Сталь»: Паньків, Стаменковіч, Іщенко, Пашаєв, Воронін, Каленчук, Мисик, Задерака (Кузик, 46), Г. Малакян (Карасюк, 77), Е. Малакян, Комваліус (Карікарі, 65).

 

«Ворскла»: Непогодов, Дитятьєв, Чеснаков, Сімінін, Ткачук, Хльобас (Загорулько, 81), Кобахідзе (Одарюк, 67), Кравченко, Пердута, Бартулович (Ребенок, 46), Турсунов.

 

Гол: Ребенок, 89.

 

Попереджені: Задерака, 20 – Бартулович, 28, Сімінін, 33, Дитятьєв, 35, Кобахідзе, 60, Чеснаков, 70, Одарюк, 88.

 

Полтавська «Ворскла» змогла перервати серію невдач і нарешті здобула перемогу. Удача посміхнулася підопічним Василя Сачка в Дніпрі, де вони зустрічалася з кам’янською «Сталлю».

 

Початок матчу залишився за господарями, які вже на 5-й хвилині могли повести в рахунку. Після подачі штрафного з лівого флангу м’яч заметався у карному майданчику ворсклян і гравець «Сталі» наносив удар з близької відстані. Але відмінно зіграв Непогодов, який відбив удар суперника.

 

«Ворскла» відповіла також зі стандарту. Але після навісу Бартуловича Дитятьєв з хорошої позиції головою пробив вище воріт. Через чотири хвилини черга турбувати воротаря суперника перейшла вже до господарів. Спочатку після удару Іщенка зі штрафного м’яч рикошетом від стінки ледь не влетів у ворота. А потім після подачі кутового дуже небезпечно головою пробивав Комваліус – Непогодов з другої спроби накрив м’яча на лінії воріт.

 

Після перерви гра «Ворскли» дещо змінилася. У першу чергу це стосується захисту. За великим рахунком, у другому таймі полтавці не дали створити супернику жодного реального моменту для взяття воріт. Попереду у підопічних Сачка все так само виходило не дуже багато. Але деякі моменти все ж були. Найреальніший з них на 56-й хвилині мав Кобахідзе. Сандро пробивав з меж карного майданчика після пасу Турсунова. Втім, як це часто бувало в цьому сезоні, знову не забив там, де, здавалося, простіше забити. М’яч ковзнув по поперечині й залишив межі поля.

 

І коли вже здавалося, що матч котиться до логічної нульової нічиєї, зіграли заміни Василя Сачка. Непогодов не став тягнути час і швидко вкинув м’яча рукою в район центрального кола. Загорулько був першим на підбиранні й запустив по флангу Ребенка. Павло, як у кращі часи увімкнув швидкість, але замість навісної чи прострільної передачі вирішив зіграти нестандартно й змістився в центр. Захист суперника до такого розвитку подій виявився явно не готовим і півзахисник «Ворскли» з правої пробив повз Паньківа – 0:1. Йшла 89-та хвилина матчу.

 

Арбітр компенсував три хвилини, але крім неточного удару Мисика у дальню «дев’ятку» «Сталь» більше нічого не створила. Нелегка перемога «Ворскли», яка, сподіваємося, додасть наснаги полтавцям напередодні останніх матчів року.

 

Олександр Данник

Погода