Матчі - 30-05-2019, 12:05 - admin 1109

«Ворскла» вдруге виграє Кубок престижу

Для цього полтавцям вистачило в останньому турі нічиєї.
«Ворскла» вдруге виграє Кубок престижу

Перед останнім туром української Прем’єр-Ліги розклад для «Ворскли» був простим. Щоб не залежати від результату матчу «Десни» в Одесі команді Віталія Косовського просто необхідно було переграти «Олімпік» з будь-яким рахунком.

І з перших хвилин полтавці кинулися реалізувати цей план. Уже на 5-й хвилині Шарпар ударом головою замкнув хороший навіс зі штрафного в виконанні Васіна. А незадовго до свистка на перерву Ігор Пердута, який вивів «Ворсклу» на поле як капітан за відсутності Чеснакова, заробив пенальті. Васін спокійно переграв Кринського. Так рахунок став 2:0. У цілому все було закономірно. В першому таймі «Олімпік» не показав геть нічого.

А ось після перерви команди, ніби, помінялися ролями. Чи то так вплинули на «Ворсклу» звістки про хід матчу в Одесі, чи «Олімпік» сильно додав, знаючи як грають «Карпати» в Києві – сказати складно. Але факт лишається фактом. Другий тайм команда Косовського повністю провалила й колишній нападник ФК «Полтава» Дегтярьов з інтервалом у вісім хвилин оформив «дубль». Ці голи дозволили донеччанам уникнути перехідних матчів за право залишитися в Прем’єр-Лізі. «Ворскла» після поразки «Десни» від «Чорноморця» вдруге в своїй історії здобула Кубок престижу. Але цей трофей після бронзових медалей сприймається вболівальниками уже без особливого ентузіазму.

Попереду в «Ворскли» літнє міжсезоння, яке може прояснити вектор майбутнього розвитку клубу. Основних питань три:

1) Якою буде фінансова ситуація?

2) Чи стане Віталій Косовський повноцінним головним тренером?

3) Якого принципу буде дотримуватися керівництво при кадровій комплектації команди?

Чекати на відповіді залишилося не так багато.

«Ворскла» (Полтава) – «Олімпік» (Донецьк) 2:2 (2:0)

«Ворскла»:  Ткаченко, Пердута, Мартиненко, Даллку, Артур (Сапай, 73), Саквв (Петровіч, 81), Скляр, Шарпар, Васін, Коломоєць, Габелок (Мисик, 90+1).

«Олімпік»:  Кринський, Клименчук (Валєєв, 65), Гришко, Гай, Ксьонз (Сондей, 78), Кольцов, Політило, Тейшейра (Дегтярьов, 68), Г. Пасіч, Матар Діейе, Є. Пасіч.

Голи: Шарпар, 5, Васін, 44 (пен.) – Дегтярьов, 75, 83.

Попереджені: Саків, 79 – Клименчук, 43.

Олександр Данник

Фото olimpik.com.ua

Погода