Матчі - 16-04-2023, 08:04 - admin 15695

«Ворскла» везе з Одеси перемогу

Перемогу підопічним Віктора Скрипника приніс точний удар Тауляна Сефері наприкінці матчу.
«Ворскла» везе з Одеси перемогу

“Чорноморець” (Одеса) – “Ворскла” (Полтава) 0:1 (0:0)

Протокол матчу.

Перемога над «Інгульцем» у попередньому турі дещо зняла психологічний тиск з Віктора Скрипника та його команди.

«Ворскла» тиждень могла спокійно готуватися до непростого виїзду в Одесу. А що він таким буде – сумнівів не виникало. Навесні «моряки» набрали хороший хід і до цього не програвали, відібравши очки навіть в донецького «Шахтаря».

Утім, у перші 35 хвилин матчу цікавіше виглядали саме полтавці, які мінімум двічі були близькими до того, щоб відкрити рахунок. Спочатку Руслан Степанюк пробивав головою після верхової передачі з правого флангу від Дениса Олійника – поперечина. А потім уже з лівого флангу Андрій Бацула виконав напівнавіс-напівудар і м’яч, так і не зачепивши нікого з футболістів, «облизав» дальню стійку. «Чорноморець» вирівняв гру ближче до кінця тайму й відповів неточним ударом зі штрафного в виконанні Ореста Кузика й «пострілом» вище воріт з близької відстані від Іллі Путрі.

На початку другого тайму гостріше діяли вже одесити. І нашим футболістам доводилося зривати атаки суперника ціною попереджень. «Жовте світло» перед собою побачили Чеснаков, Павлюк та Олійник. Хоча у випадку з Павлюком, скоріше, мала місце гра в м’яч, тому, на нашу думку, Юрій Іванов міг обійтися без такого суворого покарання.

Одесити хоч і тримали в напрузі оборону «Ворскли», так по-справжньому потурбувати Ісенка й не змогли. А ось полтавці свої нечисленні моменти таки матеріалізували в гол. На 85-й хвилині Степанюк поборовся в центрі поля, відібрав м’яча й запустив в атаку Олійника. Денис помітив забігання Сефері зліва й відпасував на партнера. Таулян почав зміщуватися в центр та за рахунок кількох хибних замахів таки знайшов момент для удару в правий нижній від Паста кут воріт – 0:1.

До кінця матчу обійшлося без «валідолу» й підопічні Віктора Скрипника втримали переможний рахунок. У матчах сезону проти «Чорноморця», як і проти «Інгульця», «Ворскла» набирає максимум очок – шість з шести.

Олександр Данник

Фото – Прес-служба УПЛ 

Погода