Матчі - 30-10-2013, 09:10 - sasa 160

Ворскла вибуває з кубка України

Ворскла вибуває з кубка України

Поступившись в серії післяматчевих пенальті друголіговому Тернополю, Ворскла припиняє боротьбу за Кубок України

 

Тернопіль – Ворскла – 1:1 (пен. 3:1)

Протокол

 

Ворскла втретє в своїй історії поступилася в Кубку України команді з другої ліги.

За фантастичної підтримки трибун проводив свій кубковий поєдинок ФК «Тернопіль» із клубом Прем’єр ліги «Ворсклою». Загалом на стадіоні зібралося понад 13 тисяч уболівальників. І футболісти «Тернополя» влаштували їм справжнє свято, подолавши суперника й вийшовши до 1/4 фіналу Кубка.

Тернополяни відкрили рахунок уже на 12-й хвилині матчу. Віталій Богданов не розгубився, коли до нього потрапив м’яч у штрафній суперника і влучно пробив — 1:0.

Гострі, які приїхали основним складом, здавалося, не були готові до такого розвитку подій. Ворскляни атакували, однак стовідсоткових моментів у них фактично не виникало. Лише в середині тайму Микола Плетеницький у сейві не без труднощів відбив м’яч, який летів у ворота. А так, у першому таймі гравці ФК Тернопіль нічим не поступалися іменитим суперникам і заслужено пішли на перерву із переможним для себе рахунком.

Та на початку другого тайму гостей наче підмінили, вони додали в активності, небезпечні атаки гостей накочувалися одна за одною. І на 52-й хвилині Ворсклиа таки змогла зрівняти рахунок, розігравши багатоходівку. Пас у штрафний майданчика Маркоскі завершився влучним ударом Яховіча, який фактично лишався сама по центру воріт і без проблем розстріляв воротаря — 1:1.

Після забитого голу гості не збавляли обертів і були близькими ще до одного взяття воріт. Тернополяни ж грали на контратаках, не даючи супернику повністю зосередитися лише на атаці. Врешті і доданий час завершився без змін на табло.

Відтак долю путівки до чвертьфіналу визначала лотерея – серія післяматчевих пенальті.

І з першого ж удару ворскляни не забили, м’яч після удару Яховіча потрапив у поперечину. Потім Сапай взагалі не влучив у ворота, лише з третьої спроби «Ворскла» зуміла забити, відзначився Дедечко. Четвертий ж пенальті у виконанні Ребенка парирував воротар тернополян Микола Плетеницький. Натомість тернополяни жодного із своїх шансів не змарнували, із пенальті забили Ігор Курило, Андрій Кондзьолка та Віталій Богданов. Голкіпер Ворскли Казаков, відверто, в післяматчевій серії пенальті виглядав просто статистом…

ФК Тернопіль перемагає черговий полтавський клуб – цього разу набагато вищого класу, пише нову сторінку в своїй історії і виходить до 1/4 фіналу Кубка України.

Погода