- 13-11-2022, 06:11 - admin 11155

«Ворскла» відбирає очки в лідера

По грі підопічні Віктора Скрипника могли навіть перемагати.
«Ворскла» відбирає очки в лідера

“Ворскла” (Полтава) – “Дніпро-1” (Дніпро) 1:1 (0:1)

Протокол матчу.

Скажу чесно, останнім часом від прийдешніх матчів «Ворскли» чогось позитивного не очікуєш. Але як приємно, коли рідна команда радує хорошою грою! Хай поки лише в одному з таймів, та все ж.

До матчу проти лідера чемпіонату, яким після дванадцяти турів було «Дніпро-1», полтавці підходили без двох номінально основних гравців атаки – Сефері та Марлісона. Обидва отримали вилучення в попередньому турі й продемонстрували низький рівень особистої дисципліни. Через це свій шанс нарешті отримав Руслан Степанюк. Попереду Руслан «маячив» сам, однак з флангів його мали активно підтримувати Олійник та Бацула, а з глибини поля – Юрченко з Челядіним. У решті склад з урахуванням травми Чеснакова був прогнозований: Різник – у воротах, четвірка захисників – Кравець, Яворський, Зайков та Пердута.

Проблеми з трансляцією

Початок матчу через повітряну тривогу затримався більше, ніж на дві години. Неприємний сюрприз отримали і вболівальники. Підписники відомих телевізійних платформ, які транслюють канал Setanta, переглянути трансляцію не могли, оскільки вона була доступна лише через окремий платний додаток цього каналу.

Проте й це ще було не все. Офіційний транслятор, напевне, через технічні причини зумів розпочати показ матчу лише з 29-ї хвилини.

У першому таймі – без несподіванок

На момент початку трансляції «Дніпро-1» уже вів у рахунку. На 23-й хвилині Бацула й Зайков дозволили Довбику виконати удар у ствір воріт, який трохи нагадував прострільну передачу. Різник «скластися» вчасно не встиг і м’яч все ж прослизнув під руками воротаря «Ворскли», а далі його в уже порожні ворота з метра спокійно відправив Піхальонок – 0:1.

До кінця тайму «Ворскла» шукала свою гру й попереду не створила нічого. А ось дніпряни могли забивати вдруге. Знову Довбик отримав пас в штрафному майданчику спиною до воріт, спокійно розвернувся й пробив – м’яч зачепив пальці Різника й влучив у поперечину.

Наприкінці першої половини гри травму отримав Скляр і тут Віктор Скрипник, чи не вперше в сезоні, пішов на серйозний ризик, випустивши на поле не Ардіта Толі, а молодого вихованця полтавського футболу Євгена Павлюка. Було видно, що в перші хвилини Євген шукає себе на полі, проте потім гра, що називається, у Павлюка «пішла» й він видав дуже пристойний матч на фоні діючого лідера чемпіонату.

Травми стали проблемою не лише для «Ворскли»

Початок другого тайму показав, як Олександр Кучер планував доводити матч до перемоги. Напередодні «лобового» протистояння з «Шахтарем» дніпряни були готові віддати м’яч «Ворсклі» й «закрити» матч за рахунок швидких контратак. Цей план зіпсувала спочатку травма Громова, а потім – пошкодження провідного захисника Володимира Адамюка. Таким чином, «Дніпро-1» втратив швидкого півзахисника, який міг втекти у контратаку, й отримав не те, щоб хаос, проте серйозні проблеми в обороні після того, як поле залишив Адамюк. Хоча шанс подвоїти рахунок до того, як настав перелом у грі, підопічні Кучера мали. Це Назаренко на 53-й хвилині опинився першим на підбиранні після того, як Різник не надто вдало «перервав» прострільну передачу з лівого флангу, і влучив у воротаря. А добивання Танчика було невдалим – вище воріт.

«Ворскла» «розправила крила» й міцно заволоділа ініціативою. Полтавці вигравали майже всю боротьбу, першими підбирали й «хитали» оборону суперника через фланги. Тому гол полтавців у відповідь виглядав цілком логічним. На 67-й хвилині Юрченко подав кутовий з лівого флангу прямо в воротарський майданчик суперника, захист «Дніпра-1» провалився, а Валеф не ризикнув вийти на перехоплення. Кравець опинився сам перед воротами й буквально з пари метрів «заштовхав» м’яча в ворота.

Гра на три підсумки

Після пропущеного голу «Дніпро-1» хоч і виглядав гірше за суперника, проте на нічию свідомо не грав і, як мінімум, постійними закиданнями вперед на Довбика тримав у напрузі захист полтавців.

«Ворскла» ж продовжувала більше тиснути флангами. Друге дихання відкрилося в Пердути та Олійника. Саме вони могли записати на свій рахунок по гольовій передачі – не склалося. На 83-й хвилині Олійник зробив скидку підар удар Степанюку. Пас був трохи не «в темп» руху нападника і Руслан зумів пробити з близької відстані – Валеф на місці. А на 89-й хвилині Пердута обіграв опонента, увійшов до штрафного майданчика й «викотив» в район одинадцятиметрової позначки під удар Павлюку. «Постріл» опорного півзахисника «Ворскли» був непоганим, але не з розряду тих, що не беруться. І тут Валеф свою команду врятував.

Останнє слово, як і личить лідеру чемпіонату, все ж залишилося за дніпрянами. На останній (четвертій) компенсованій хвилині Довбик скинув м’яча на Піхальонка й той потужно пробив метрів з двадцяти в лівий нижній від Різника кут воріт. М’яч ударився об штангу й вийшов за лицеву лінію. 1:1 – бойова нічия.

«Ворскла» зіграла найкращий тайм за все перше коло й могла розраховувати на більше. Хоча могла й програти. Тому в нинішній ситуації нічия є, мабуть, справедливим підсумком.

Олександр Данник

Фото – прес-служба УПЛ 

Погода