Матчі - 12-03-2020, 09:03 - admin 857

“Ворскла” вперше з 2009-го року виходить в півфінал Кубка України

Юрій Максимов став другим тренером, з яким полтавці подолали чвертьфінальну стадію.
“Ворскла” вперше з 2009-го року виходить в півфінал Кубка України

“Десна” (Чернігів)-“Ворскла” (Полтава) 0:1 (0:0)

Протокол матчу.

Перед матчем чвертьфіналу Кубка України сезону 2019/20 «Десна» вважалася фаворитом в домашньому протистоянні з «Ворсклою».

Логіка букмекерів зрозуміла. В цьому сезоні підопічні Олександра Рябоконя пробилися до першої шістки, а полтавці тільки оговтуються після провалу в першій частині чемпіонату й готуються до боротьби за виживання. Проте це Кубок. Тут може бути все. На додачу за день до гри «Десна» залишилася без підтримки вболівальників: вхід на стадіон імені Юрія Гагаріна було закрито через заходи безпеки в зв’язку з розповсюдженням коронавірусу.

По характеру матч був типовим кубковим. Обмаль моментів і багато фізичної боротьби. Темп не високий. У першому таймі команди створили обмаль моментів. На початку гри непогано з вісімнадцяти метрів пробивав Тотовицький – трішки вище поперечини. «Ворскла» відповіла на 33-й хвилині. Пресинг на чужій половині поля дав результат: Кане відпасував у штрафний майданчик на Луїзао. Бразилець розвернуся й пробив. Удар був неприємним для Паста. Але не більше. Воротар впорався. А якби бразилець замість удару відпасував вправо на Кулача – бути б голу.

Наприкінці першого тайму чернігівці мали ще один момент. Це Хльобас поспішав замкнути дальню стійку після скидки від партнера. У цьому моменті Кане й Різник завадили нападнику нанести акцентований удар по воротам.

У перерві Юрій Максимов зробив дві заміни: замість Чеснакова на полі з’явився Баєнко, а замість Кулача – Степанюк. «Ворскла» ще більше додала в русі. На лівому фланзі атаки виділявся Ібрагім Кане. Малієць раз по раз обігрував опонентів й видавав небезпечні паси до штрафного майданчика. І якщо Пердута з пасу Ібрагіма у ворота трішки не влучив, то удар Якубу естонський захисник чернігівців Таам зупинив лише рукою. Васін на 66-й хвилині чітко реалізував пенальті й вивів «Ворсклу» вперед.

Опинившись у ролі наздоганяючого, «Десна» практично ніяк не перебудувала свою гру. Чернігівці виглядали блідо й гол полтавців випливав з логіки подій на полі. Чим менше часу залишалося до фінального свистка, тим більше команда Рябоконя збивалася на навісні передачі. Пару разів м’яч небезпечно кружляв у штрафному майданчику, але вирішального удару ніхто з деснянців так і не завдав. Найреальніший шанс, щоб відігратися, господарі втратили за кілька хвилин до фінального свистка. Юхим Конопля пробивав з близької відстані – Баєнко удар заблокував.

Відзначимо й «Ворсклу». Команда Юрія Максимова не притислася до своїй воріт й вела контргру. Устиг пробити по воротам Паста й Данило Кравчук, який вийшов на заміну в другому таймі. Для молодого нападника це був перший матч за головну команду.

Фінальний свисток Євгена Арановського зафіксував закономірну перемогу «Ворскли». Полтавці виглядали цікавіше за суперника й уперше з 2009-го року подолали чвертьфінальну стадію кубкового турніру. У півфіналі суперником нашої команди може стати «Динамо», «Маріуполь» або «Минай».

Олександр Данник

Погода