- 19-03-2017, 12:03 - Націоналіст 206

«Ворскла» й «Зірка» розходяться миром

«Ворскла» й «Зірка» розходяться миром

«Ворскла» (Полтава) – «Зірка» (Кропивницький) 0:0

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Чеснаков, Чижов, Ребенок, Ткачук, Кравченко (Загорулько, 46), Одарюк (Зарічнюк, 84), Шарпар, Мякушко, Хльобас.

Тренер: Василь Сачко.

«Зірка»: Льопка, Полегенько, Борха, Перейра, Бацула, Чичиков (Попов, 90), Лупашко, Драченко, Білоног (Акименко, 46), Сітало (Жуков, 80), Есеола.

Тренер: Роман Монарьов

Попередження: Чеснаков, 24, Пердута, 59, Чижов, 68 – Драченко, 54, Чичиков 60.

Після втрати шансів на потрапляння до бажаної «шістки» «Ворсклі» в першій частині чемпіонату належало провести один матч – вдома проти кропивницької «Зірки».

Команда Романа Монарьова такі шанси втратила ще раніше, але напередодні здивувала ледь не всю футбольну Україну, здолавши київське «Динамо». Та й у випадку перемоги кропивницька команда могла обійти в турнірній таблиці «Ворсклу», що в плани полтавців явно не входило. Тому гра очікувалася бойовою.

Перший тайм пройшов під знаком боротьби. Її на полі було на скільки багато, що команди практично забули про існування воріт. Тому й реальних моментів для того, щоб народилося маленьке футбольне диво, створено не було.

Друга половина матчу пройшла значно цікавіше. Спочатку свій найреальніший момент втратили гості. На 57-й хвилині Акименко вийшов сам на сам з Шустом, але вирішальний удар у гравця «Зірки» сильним не вийшов. Напевно, ривок з м’ячем фактично з власної половини поля забрав у Олександра надто багато сил і свою дуель воротарю він програв.

Ну а далі почала даватися взнаки «хвороба», характерна для багатьох команд після матчу з «Динамо» чи «Шахтарем». «Зірка» підсіла фізично і, як наслідок, у «Ворскли» почали виникати хороші моменти для взяття воріт. Найкращі нагоди втратив Загорулько, який вийшов на поле в другому таймі замість Дмитра Кравченка. На 75-й хвилині Льопка не найкращим чином відбив удар Хльобаса. Але Артуру десь не вистачило футбольної хитрості. Удар вийшов сильним і практично прямо в голкіпера. Ще один шанс Загорулько отримав на 86-й хвилині після прострілу з правого флангу. Але знову свою дуель Льопці програв.

Останню нагоду вирвати перемогу «Ворскла» втратила за три хвилини до кінця основного часу. Ребенок хитро виконав штрафний, Льопка відбив перед собою. М’яч довго метався по штрафному майданчику, доки не був вибитий захисниками.

Фінальний свисток головного арбітра матчу зафіксував нульову нічию. Дивлячись на те, як розгорталися події в другому таймі, нею мають бути більше задоволені гості.

Олександр Данник

Погода