- 18-05-2019, 09:05 - admin 897

«Ворскла» залишається в Прем’єр-Лізі

Полтавці вдома впевнено переграли «Арсенал».
«Ворскла» залишається в Прем’єр-Лізі

Перед домашнім матчем з «Арсеналом» для «Ворскли» ще існувала теоретична можливість після останнього туру опинитися в зоні перехідних матчів. Усунути цю небезпеку могла перемога над киянами.

Крім того, у «Ворскли» був борг перед своїми вболівальниками, які не бачили перемоги улюбленої команди в Полтаві з 4 листопада минулого року. Формально матч проти ФК «Львів» тоді був виїздним, але гра проводилася в нашому місті.

Як і в матчі проти «Карпат» команді Віталія Косовського вдалося провести швидкий гол. На 6-й хвилині Ребенок виконав закидання до штрафного майданчика киян на Юрія Коломойця. Нападнику «Ворскли» ніхто не заважав підготувати удар й «розстріляти» Підківку – 1:0. Точним ударом Юрій перервав своє гольове мовчання, яке тривало більше року. Останній раз Коломоєць забив за «Ворсклу» в офіційному матчі 13 травня 2018 року у Маріуполі.

Після голу сценарій матчу з «Карпатами» знову повторювався. Полтавці намагалися максимально уважно зіграти в захисті й не форсували подій попереду. Це дозволило «Арсеналу» створити два хороші моменти. В обох випадках надійно зіграв Олександр Ткаченко, який, схоже, поступово стає першим воротарем «Ворскли».

Розвиток подій після перерви спрогнозувати було не складно. Варіантів було всього два: або полтавці впіймають «Арсенал» контратаці, або кияни, як «Карпати», таки зрівняють рахунок. Справдився перший варіант. На 58-й хвилині Олександр Скляр, який незадовго до цього вийшов на заміну замість Артема Габелка, виграв підбирання в центральному колі й протягнув м’яча майже до штрафного майданчика. Після чого віддав вчасний пас вправо на Васіна. Денис без роздумів пробив точно в дальній кут – 2:0.

Чи мав «Арсенал» шанси не програти? Вони були б, якби за рахунку 1:0 Мезу використав хороший шанс відзначитися. Але у цьому моменті за «Ворсклу» зіграла стійка.

Поразка «Десни» у Львові дозволила «Ворсклі» зрівнятися з чернігівцями за очками. Тепер підопічні Віталія Косовського можуть спокійно боротися за Кубок Престижу без тиску через можливий виліт з Прем’єр-Ліги.

«Ворскла» – «Арсенал-Київ» – 2:0 (1:0)

«Ворскла»: Ткаченко, Пердута, Мартиненко, Чеснаков, Петрович, Шарпар, Васін, Габелок (Скляр, 54), Ребенок (Шехіч, 70), Коломоєць (Карека, 86).

«Арсенал-Київ»: Підківка, Жичиков, Башлай, Вакуленко, Дубинчак, Домбровський, Танковський, Калитвинцев (Кадимян, 61), Оріховський, Мудрик (Ліпартія, 54), Мезу (Ковпак, 56).

Голи: Коломоєць (6), Васін (58).

Попереджені: Васін (41), Скляр (63) – Танковський (21), Вакуленко (50).

Олександр Данник

Фото vorskla.com.ua

Погода