Матчі - 18-10-2021, 06:10 - admin 2468

«Ворскла» залишається третьою

Полтавці здобули важливу перемогу в Олександрії завдяки «дублю» Рангела.
«Ворскла» залишається третьою

“Олександрія” – “Ворскла” 1:2 (0:2)

Протокол матчу.

Гра «Ворскли» в Олександрії, як мінімум номінально, була з розряду тих, які відносять до протистоянь за шість очок. Тому «заруба» очікувалася ще та.

У підсумку матч виправдав всі сподівання: вийшов бойовим, з достатньою кількістю гольових моментів й інтригою до фінального свистка. Перший результативний удар нанесли ворскляни. На 14-й хвилині свій хліб відпрацював бразилець Рангел, який вчасно вийшов на навісну передачу Пешича з правого флангу. Олександрієць Бабогло у цьому моменті боротьбу радше позначав, тому реально завадити забити супернику ударом головою з близької відстані не зміг.

Не встигла «Олександрія» прийти до тями, як отримала ще один відчутний удар. На 20-й хвилині важкої травми зазнав Кирило Ковалець. Господарі втратили одного з ключових гравців. Однак, це не збило настрою команди Юрія Гури. На 35-й хвилині олександрійці влаштували кучу малу на «п’ятачку» біля полтавських воріт. Самовідданість гравців захисту й Дмитра Різника допомогла «Ворсклі» не пропустити.

Команда Юрія Максимова своїм шансом розпорядилася краще. На 39-й хвилині швидка контратака за участю Тілля, Степанюка й Рангела завершилася точним ударом останнього в дальній кут воріт Білика. Так рахунок став 2:0 на користь «Ворскли».

Справу зроблено? А ось і ні! Ще до перерви один гол мав відігравати Спінеллі. Полтавські захисники загубили італійця під час розіграшу кутового й нападник господарів головою підрізав м’яча в дальній кут, але влучив у штангу, а вже потім ворота захистив Різник, відбивши м’яча з лінії воріт.

Ледь розпочався другий тайм, як на міцність каркас полтавських воріт перевірив Мірошніченко. Його удар з вісімнадцяти метрів прийшовся у поперечину. На цьому везіння «Ворскли» вичерпалося. Через кілька хвилин Калюжний з кількох метрів спокійно замкнув простріл Кирюханцева, відродивши інтригу в матчі.

Полтавці відреагували на такий перебіг подій у матчі й спробували відсунути гру від власних воріт. Складно сказати, як би проходила кінцівка матчу, якби не вилучення Кожушка.  З інтервалом у менш ніж 10 хвилин Олег заробив дві жовті картки й цілком заслужено був вилучений з поля. Але спокійно піти в роздягальню олександрієць не зміг. Рангел для чогось спробував спровокувати вже вилученого футболіста, що викликало нервозність на обох лавах запасних. Судити, хто правий, а хто ні, ми не будемо. Просто констатуємо, що червоні картки перед собою побачили тренер «Олександрії» Сергій Локтіонов і головний тренер «Ворскли» Юрій Максимов.

Вилучення в складі суперника суттєво полегшило завдання полтавцям. У час, що залишися до кінця матчу, «Ворскла» мінімум два рази була близькою до того, щоб забити втретє. Кане не зумів «пробити» Білика, а Тілль, переграв воротаря й пробивав уже, здавалося, в порожні ворота. Однак в останній момент свою команду врятував Сергій Гринь.

Між цими моментами свій міні-шанс на порятунок мали господарі. Калюжний «обікрав» Кушніренка й пробивав у ближній кут. Різник відбив «свого» м’яча на кутовий.

«Ворскла» здобуває важливу перемогу, зберігає за собою третє місце і в хорошому настрої підходить до домашнього матчу проти донецького «Шахтаря».

Фото – Прес-служба ФК “Олександрія”

Погода