- 13-09-2015, 03:09 - sasa 180

Ворскла здобула другу поспіль перемогу

Ворскла здобула другу поспіль перемогу

Полтавська команда здобула другу поспіль перемогу в чемпіонаті, здолавши в Дніпропетровську Сталь із Дніпродзержинська – 2:1

 

Сталь – Ворскла – 1:2

Протокол

 

Команди не здивували. Як і передбачалося, гра проходила під знаком боротьби при мінімумі конструктиву. При цьому, назвати нудним матч можна, оскільки команди свою незграбність компенсували старанням і біганиною. Моменти, хоч і не завдяки майстерності, але виникали.

Перший тайм Сталь провела цікавіше. Ворскла таке враження побоювалася господарів і діяла дуже обережно – в їх складі виділявся Шиндер, який пару разів непогано тікав по флангу. В іншому ж команди товклися в центрі поля, намагаючись зв\’язати воєдино хоч три передачі. Виходило дуже рідко.

Перший небезпечний момент трапився лише за три хвилини до кінця першого тайму. Каленчук обіграв Даллку і відмінно пробив, але влучив у хрестовину. Цей момент став показовим – саме Сталь в другій половині першого тайму намагалася забити. Ворскла же злякано сиділа на своїй половині поля.

Перші 15 хвилин другого тайму Сталь теж виглядала краще, але розкрити щільну оборону Ворскли не могла. Більше того, тактика гри другим номером почала давати результати Ворсклі. На 60-й хвилині Андрій Ткачук несподівано опинився один перед воротами і без перешкод пробив. Ну, як «без перешкод» – Паньків якось зумів зреагувати і перевів м\’яч через поперечину. М\’яч полетів на кутовий …

… М\’яч полетів на кутовий, щоб потім влетіти у ворота. Після його подачі Чеснаков переправив головою м\’яч у ворота.

Ворскла скористалася шоковим станом господарів і витіснила їх ближче до центру поля, не даючи розбігтися. А потім знову забила. Знову контратака: Громов пробиває, кіпер відбиває прямо на який набіг Бартуловіч – 0:2. Це те, що називається тактичною перемогою.

Сталь знайшла в собі сили і закрила Ворсклу на їх половині. Зрозуміло, що під словом «закрила» мається на увазі: закидала великим кількість навісів у розрахунку на «авось». Одна з атак принесла успіх. Будник, який вийшов на заміну, віддав на Бабенка, який теж вийшов на заміну десятьма хвилинами раніше і той щічкою підрізав м\’яч під дальню штангу.

Сталь аж до кінця матчу намагалася зрівняти рахунок за допомогою своєї нехитрої тактики, але нічого толкового вичавити не змогла.

Погода