Матчі - 24-09-2021, 09:09 - admin 2258

“Ворскла” здобуває мінімальну перемогу в Ковалівці

Три очки полтавцям приносить точний удар Олівьє Тілля.
“Ворскла” здобуває мінімальну перемогу в Ковалівці

“Колос” (Ковалівка) – “Ворскла” (Полтава) 0:1 (0:1)

Протокол матчу.

Перед матчем попереднього туру проти «Минаю» Юрій Максимов сказав своїм хлопцям, що якщо вони хочуть реально на щось претендувати, то відступати далі нікуди й суперника треба обігрувати.

Щось подібне, напевно, говорив тренер і перед грою з «Колосом». Ковалівська команда, як і «Ворскла», невдало виступила в єврокубках і поки остаточно від цієї невдачі не відійшла, втративши головного тренера Руслана Костишина. Новий коуч Сергій Кузнецов намагається витягти «Колос» з психологічної ями, але поки це виходить із змінним успіхом. З таким суперником полтавцям можна грати й набирати залікові бали. Тим більше, у стрій повернувся один з лідерів команди Олівьє Тілль, який пропустив крайній матч через пошкодження.

Саме легіонер полтавців і був чи не найпомітнішою фігурою на полі. Спочатку Олівьє вже вдруге в цьому сезоні перевірив на міцність каркас воріт суперника ударом зі штрафного. На підбиранні першим був Ібрахім Кане, однак пробив несильно й Фесюн легко забрав м’яча. А на 36-й хвилині Тілль відкрив рахунок у матчі. У цьому моменті ворсклянин зіграв на межі офсайду, як справжній нападник, отримав пас від Степанюка і з другої спроби «пробив» воротаря суперника. Так рахунок став 0:1.

Між цими моментами трапилися дві події, які могли кардинально змінити перебіг подій у матчі. У середині першого тайму травму в боротьбі з Ренаном отримав Чеснаков. Капітан ворсклян змушений був залишити поле, а його місце в захисті зайняв молодий Челядін. І чи то полтавці не встигли перелаштуватися, чи Артем занервував і не встиг увійти у гру… Але буквально відразу ж «Ворскла» отримала пенальті у свої ворота: Челядін не по правилам атакував Ільїна у своєму штрафному майданчику. Одинадцятиметровий пробивав Чурко і свою дуель Різнику програв. Воротар полтавців дістав м’яча з правого нижнього кута.

У другому таймі «Ворскла» вже традиційно трохи підсіла й віддала ініціативу господарям, у яких активністю вирізнявся Денис Костишин. Нападник з’явився на полі відразу після перерви й небезпечно пробивав з середньої відстані – Різник у стрибку перевів м’яча на кутовий.

Мабуть, найреальніший шанс для того, щоб врятувати гру для «Колоса» мав Лисенко. Нападник ковалівців транзитом через голову Пуцліна отримав пас на куті воротарського майданчика від Чурка й пробивав у ближній кут. «Ворсклу» знову виручив Різник.

Намагаючись підсили гру в нападі Сергій Кузнецов кинув у бій спочатку Сітчінаву, а вже на останніх хвилинах – Нурієва. Безрезультатно.

Підопічні Юрія Максимова у другому таймі біля чужих воріт гостювали нечасто, але збільшити рахунок могли. Перед фінальним свистком пішов простріл з лівого флангу від Кане, Тілль пропускає м’яча і Пуцлін сильно пробиває з п’ятнадцяти метрів – вище воріт.

«Ворскла» здобуває три очки і як мінімум до завтра перебуватиме на третьому місці.

Олександр Данник

Фото – УПЛ

Погода