Анонси - 04-03-2017, 11:03 - Націоналіст 168

«Ворскла»-«Зоря»: найпам’ятніші матчі

«Ворскла»-«Зоря»: найпам’ятніші матчі

Напередодні чергового матчу між «Ворсклою» і луганською «Зорею» пропонуємо згадати найпам’ятніші зустрічі цих команд за часів незалежності України.

 

Так вийшло, що коли «Зоря» грала в вищій лізі, «Ворскла» виступала в першій. А коли полтавці підвищилися у класі, то луганчани навпаки – понизилися. Тому команди тривалий час не перетиналися між собою. «Зоря» навіть встигла відчути на собі всі принади другої української ліги, де, щоправда, грала з «Ворсклою-2». Отже, які матчі між командами залишили свій слід у пам’яті вболівальників?

 

11.11.2007. «Зоря»-«Ворскла» +:-

Буває і таке. У листопаді 2007 року представники полтавського клубу не врахували погіршення погодних умов і команда не прибула на календарну гру до Луганська. Спочатку планували добиратися літаком, але дозволу на зліт так і не отримали. А коли було прийнято рішення виїжджати автобусом з Харкова, то стало зрозуміло, що до обумовленого початку гри команда просто не встигає. Рішення дисциплінарних органів було прогнозоване – технічна поразка «Ворсклі».

 

 

Після цього випадку тільки лінивий не критикував керівництво полтавців і, схоже, що це дало свої плоди. Надалі подібних інцидентів з нашою командою не траплялося.

 

29.11.2008. «Зоря»-«Ворскла» 0:2

Через рік після недоїзду «Ворскла» саме в Луганську мала зіграти останній матч першої частини чемпіонату 2008/09. А для Сергія Кравченка він був взагалі останнім у складі полтавців. Ще до гри було відомо, що Кравченко перейде у київське «Динамо», в якому його виявив бажання бачити Юрій Сьомін.

 

Як склалася подальша кар’єра Сергія – то окрема розмова. А от у матчі проти «Зорі» партнери та і сам Кравченко зробили усе, щоб не зіпсувати гравцю прощання з командою. Йован Маркоскі у першому таймі справу розпочав, а Сергій у другому таймі завершив. В обох випадках партнерам асистував Денис Кулаков.

 

01.05.2011. «Ворскла»-«Зоря» 1:0

Надважливий з турнірної точки зору матч для «Ворскли». Щоб зберегти шанси на потрапляння в Лігу Європи нашій команді була потрібна лише перемога.

 

«Зоря» стояла «на смерть» і майже увесь матч полтавські атаки розбивалися об неприступні захисні мури луганчан. Й лише на 85-й хвилині вирішальний гол забив нинішній наставник ворсклян Василь Сачко.

 

22.04.2012. «Ворскла»-«Зоря» 2:2

Найрезультативніший матч команд у елітному дивізіоні. 22 квітня три з половиною тисячі полтавських глядачів, які завітали на стадіон «Ворскла», побачили чотири забиті м’ячі. Джаба Ліпартія двічі виводив свою команду вперед, але Арменд Даллку і Євген Селін (з пенальті) відновлювали рівновагу.

 

18.08.2013. «Зоря»-«Ворскла» 1:2

Цей матч запам’ятався двома красивими голами півзахисника «Ворскли» Олега Міщенка. Другий був забитий прямим ударом зі штрафного. А перший став майже точною копією удару Маріо Баслера в ворота київського «Динамо» в півфіналі Ліги чемпіонів 1998/99.

 

  

 

На завершення скажемо, що матчі між «Ворсклою» і «Зорею» завжди проходять у впертій боротьбі. Жодна з команд не перемагала з різницею більше, ніж у два м’ячі.

 

Олександр Данник

Погода