Матчі - 14-05-2023, 07:05 - admin 22464

Впевнена перемога у Львові

Полтавці перемагають аутсайдера завдяки голам Сефері та Скляра.
Впевнена перемога у Львові

ПФК “Львів” – “Ворскла” (Полтава) 0:2 (0:0)

Протокол матчу.

Мабуть, матч проти ПФК «Львів» став першим у сезоні серед тих, в яких гра суперника «Ворскли» практично ідеально відповідала тому місцю, яке він займає, а саме – останньому рядку в турнірній таблиці.

Львів’ян ворскляни обіграли впевнено, незважаючи на кадрові проблеми: відсутність Феліпе, Юрченка  та Чеснакова. Хоча з іншого боку, саме проблеми зі складом дещо інтенсифікували процес інтеграції в першу команду молоді. Наприклад, у цьому матчі вперше з стартових хвилин в опорній зоні з’явився 19-річний Іван Нестеренко.

Що стосується гри, то певні проблеми полтавці мали лише в перші тридцять хвилин, поки господарі намагалися грати проти «Ворскли» на рівних. Останні ж 15 хвилин тайму пройшли на разючому контрасті. Підопічні Віктора Скрипника «зачинили» суперника у штрафному майданчику й кілька разів мали забивати. Найкращі моменти змарнували Руслан Степанюк – пробивав з близької відстані, але надійно зіграв Олександр Рибка, та Василь Кравець – його удар головою після подачі кутового прийшовся в стійку.

У другому таймі перевага «Ворскли» теж була помітною, але відкрити рахунок полтавці змогли лише з пенальті. На 56-й хвилині Кане та Нестеренко розіграли кутовий на правому фланзі й останній виконав м’яку навісну передачу в вільну зону, куди намагався увірватися Артем Челядін. Йому активно заважав Богдан Мишенко, після чого обидва гравці опинилися на газоні. Вердикт Анатолія Абдули – пенальті. Штатний пенальтист полтавців Таулян Сефері впевнено переграв Олександра Рибку й забив свій дванадцятий гол у сезоні. До повторення рекорду Владислава Кулача залишається три точних удари.

Після пропущеного голу команда Анатолія Безсмертного виглядала так само блідо й спроби відігратися носили спонтанний характер. Мабуть, найкращу нагоду для взяття воріт втратив Артур Ременяк, який на 79-й хвилині намагався хитро перекинути Павла Ісенка й спрямувати м’яча під поперечину. Воротар ворсклян був пильним і зіграв надійно.

Закріпили свою перевагу полтавці на 90-й хвилині, коли простріл з лівого флангу від Кравця таки знайшов у штрафному майданчику Олександра Скляра – 0:2.

Перемога «Ворскли». Команда гарантувала собі прописку в Прем’єр-Лізі на наступний сезон, однак до зони єврокубків за підсумками чемпіонату, скоріше за все, не потрапить. Тому залишок сезону Віктор Скрипник може присвятити вирішенню локальних задач.

Олександр Данник

Фото – Прес-служба УПЛ

Погода