Прес-конференції - 19-08-2013, 10:08 - sasa 170

Віталій Вернидуб: Є люди, яким подобається з футболу влаштовувати шоу

Віталій Вернидуб: Є люди, яким подобається з футболу влаштовувати шоу

Головний тренер луганської Зорі Юрій Вернидуб поспілкувався з журналістами на післяматчевій прес-конференції, після матчу з полтавською Ворсклою:

– Знали, що приїжджає хороший суперник. Готувалися. Пропустили не зовсім обов\’язковий гол, але відразу ж рахунок зрівняли. Були ще моменти. Володіли ініціативою. Я думаю, є люди, яким подобається з футболу влаштовувати шоу. Бог їм суддя. Не розумію, навіщо робити різного роду навчання тренерам по суддівству, якщо приїжджають судді і не знають, що коли кидають м\’яч з ауту, то поза грою немає, а людина стоїть і піднімає прапорець. Це питання не до мене. Питання до суддівства. Там є Колліна і всі інші.

Перша картка у Вернидуба однозначно була. Друга – в центрі поля. Такі картки не даються. Подібної боротьби скільки завгодно. Чомусь в одну сторону свистять, а в іншу – ні. За Шуніча теж незрозуміло. Плече в плече… Навіть, якщо там і фол…

Суддя просто зламав гру. Але я радий за хлопців, що вони показали характер, прагнення, самовіддачу. Все це дорогого коштує. У меншості йти в атаку, створювати моменти… У Худзіка був момент, і у Каменюки, і у Білого. Мені не соромно за хлопців.

Вважаю, що багатьом не хотілося б бачити Зорю вище, але даю слово, що докладемо максимум зусиль і старань для того, щоб піднятися вище у турнірній таблиці і крові ще поп\’ємо у суперників багато.

– Чи хотілося б вам опротестувати результат і попросити перегравання при іншому суддівстві?
– Думаю, що цього не буде. Я навіть і не хочу. Люди вже все зробили.

Нехай розкажуть, за що жовту картку дали Чайковському. Була боротьба двох футболістів і він начисто відбирав м\’яч. Але нічого. Ми і з цієї ситуації виберемося. У нас є обійма, є й молоді, і досвідчені хлопці. Я вірю в те, що вийдемо на поле в Донецьку 23 числа і легкого життя у Металурга не буде. Хороша гра з хорошим суперником і ми докладемо максимум зусиль для досягнення позитивного результату.

– Ярмаш залишився на лавці запасних. Чому?
– Григорій добре відіграв дві гри, але, вивчивши суперника, знали, що на лівому фланзі у них грає дуже швидкий, креативний Ребенок, швидкий Пердута. Я побоявся, щоб десь не програти в швидкості. Змістив туди Чайковського, плюс змістив Даніло. Останнього я поставив для того, щоб більше було креативу в атаці, адже ми грали вдома. По сьогоднішній грі вважаю, що Даніло зіграв не на повну силу.

– Чи був пенальті на Болі і чи справедливо скасували взяття воріт у першому таймі?
– По голу, який скасували, я ще повтор не дивився. Відносно пенальті скажу, що торкання однозначно було. Болі прокинув м\’яч, голкіпер збивав його. Болі сказав, що побоявся падати, так як у нього вже є три жовті картки. Мені цікаво, як експерти прокоментують цей момент. Суддя знаходився поруч і все бачив. Болі прокидає собі м\’яч, і голкіпер своїм дотиком, збив гравця з траєкторії. Він не впав, м\’яч пішов далі і момент втратив статус гольового. Кваліфікований суддя повинен був свиснути і поставити пенальті. Може бути, я помиляюся.

 

Прес-служба ФК Зоря

Погода