Стрічка новин - 24-09-2015, 02:09 - sasa 166

Як вибрати кросівки для бігу?

Як вибрати кросівки для бігу?

Ті, хто тривалий час для тренувань використовують саме біг, напевно чули про таке поняття, як вертикально-ударного навантаження і пронацію стопи.

Біг ставитися до кардіо-навантажень і вважається одним із найпопулярніших видів спорту, який найбільш підтримує фігуру стрункою і тренує витривалість. Вкрай важливо бігати не просто так, а з розумом. Не варто думати, що немає нічого особливого в тому, щоб вийти на пробіжку або ступити на полотно бігової доріжки. Як би не так? Крім того, що під час кардіо-тренування організм дуже навантажується, не виключена ймовірність травматизму через неправильно підібране взуття.

Особливості бігових кросівок

Бігові кросівки мають низку особливостей, які відрізняє їх від всіх інших. Приміром, спортивне взуття у спортсменів-важкоатлетів кардинально відрізняється від того, в якій грають у футбол. Штангетки і бутси – це зовсім різні речі і досвідчений спортсмен взнає про це. Взуття потрібно підбирати правильно, особливо що стосується легкоатлетичних видів спорту, зокрема, бігу, зазначає сайт www.nika-style.com.ua, який допоможе обрати вам потрібні кросівки.

Бігові кросівки можуть бути різними в залежності від того для переміщення по якій поверхні вони призначені. Так, кросівки для бігу по асфальтованій дорозі і по ґрунтовій (на природі, наприклад) будуть відрізнятися один від одного. Але спільне у них – це легкість. Бігові кросівки не повинні бути на ногах в ролі навантажувача. Навпаки, вони повинні супроводжувати легкому переміщенню.

У кросівках для бігу головне – це підошва. Приміром, для переміщення по асфальтованому покриттю підійде варіант взуття з рифленою підошвою. Для бігу по бездоріжжю, ґрунті, стежках, одним словом на природі, найкращий варіант – це кросівки з жорсткою, майже “агресивною” підошвою. Зазублини і великі візерунки забезпечують краще зчеплення з поверхнею. Крім того, жорстка підошва уберігає від травматизму, купини, каміння і ямки не страшні, якщо ноги одягнені в хороші бігові кросівки.

На що звернути увагу при виборі бігових кросівок

Коли вибираєте кросівки, необхідно точно знати тип своєї стопи, або так звану пронацію. Вона може бути однією з трьох: нейтральною, недостатньою (високий звід) і гіпо (плоскостопість). Це особливо важливо, щоб уникнути подальшої деформації, адже регулярні кардіо-навантаження дають свої результати, часом негативні. Головне те, щоб середня частина стопи і п’ята були щільно зафіксовані, а пальці ніг не надто стислі.

Розмір

Рекомендовано кросівки для бігу вибирати на пів розміру або на весь розмір більше. Така рекомендація не позбавлена сенсу. Під час кардіо-навантаження тіло розігрівається і відбувається великий приплив крові до ніг, за рахунок чого розмір ступні трохи збільшується. Але залишається необхідність того, щоб нога провітрювалася і відчувала себе легко і просторо. Тому не страшно коли бігові кросівки будуть на розмір більше.

Матеріал

Що стосується матеріалу, то він повинен бути натуральним і якісним. Головне в кросівках для бігу – це можливість провітрювання стопи. Більшість бігових кросівок мають вставки у вигляді сіточки. Саме завдяки ній в кросівці “гуляє вітер” і, як наслідок, вивітрюється піт і запах. Найкращими матеріалами для кросівок вважаються натуральна шкіра і бавовна. А в ідеалі – бавовняні кросівки з вставками зі шкіри.

Погода