Стрічка новин - 06-09-2011, 03:09 - sasa 183

Яковенко назвав головну мету української молодіжки

Яковенко назвав головну мету української молодіжки

Головна мета молодіжної збірної України – готувати кадри для національної команди.

Про це заявив наставник \”молодіжки\” Павло Яковенко напередодні відбіркового циклу Євро-2013 (U-21), говориться в повідомленні \”Чемпіон\”.

\”На наш погляд, ми зібрали всіх найсильніших. Багато хлопців уже мають місце в \”основі\” своїх клубів. Правда, як для першого збору у нас багато втрат: Гармаш пропускає матч через червону картку, отриману в Данії, Міхальов, Єрьоменко та Федотов приїхали травмованими, у кількох виконавців мікропошкодження, а Бутко і Кривцов викликані в національну збірну. Тому ми вже під час збору довикликали Каськова з \”Чорноморця\” й Іванко з донецького \”Металурга\”, а ще раніше – Баранника з \”Ворскли\”, – сказав він.

\”Команда перспективна. Принаймні, серед хлопців є кілька чемпіонів Європи серед 19-річних. Але я ж не пророк… Упевнений лише в тому, що якщо буде результат, то будуть говорити, що команда хороша\”, – впевнений тренер.

Також Яковенко зазначив, що він за збереження нинішнього ліміту на легіонерів.

\”Що стосується потенціалу окремих виконавців, то дуже важливо, щоб у них була можливість грати у своїх клубах. Те, що зараз часто там віддають перевагу легіонерам, біда збірних всіх країн. Адже щоб футболіста оцінили в 50 мільйонів, він для початку повинен мати можливість грати в стартовому складі своєї команди.

Тому, звичайно, я двома руками не тільки за збереження нинішнього ліміту на легіонерів, а й за його зменшення. Однак при цьому я розумію і клубних тренерів, з яких вимагають миттєвий результат, а українських гравців для виконання цього завдання вони не знаходять і вимушено звертаються до допомоги іноземців\”, – продовжив Яковенко.

На питання, яке завдання стоїть перед командою, наставник відповів.

\”Повторюся, що наша головна мета – готувати кадри для національної команди. Ну і, звичайно, паралельно намагатися вирішувати турнірні завдання. Нам належить пройти непростий відбірковий шлях, а що буде в кінці – дізнаємося восени 2012 року, коли закінчиться кваліфікація\”, – цитує тренера \”молодіжки\” газета \”Команда\”.

Погода