Останні новини - 25-05-2013, 10:05 - sasa 187

Якщо не Говерлу, то кого?

Якщо не Говерлу, то кого?

Ворскла – Говерла
26 травня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 18.00.
Арбітр: Олександр Головков (Сєверодонецьк).
Прогноз ― 2:0.

Отже, полтавській команді залишається провести один-єдиний матч у сезоні 2012-2013. В останньому поєдинку Ворскла приймає на своєму полі ужгородську Говерлу. Для обох команд цей матч вже не значить практично нічого. Говерла ще в минулому турі втратила всі шанси залишитися в Прем\’єр-лізі, а ворскляни, навпаки забронювали собі місце серед еліти. А піднятися до задекларованого Свистуном десятого місця вже теж не вдасться. Єдине, чим цей матч може приваблювати, так це тим фактом, що Ворскла цього року у Полтаві ще жодного разу не перемагала. Так, що команда має величезний борг перед власними уболівальниками. Зрештою, якщо не перемагати немотивованого суперника, як Говерла, то кого?..

Говерла приїхала до Полтави вже в ранзі команди першої ліги, без трьох легіонерів і з невизначеним майбутнім. Наставник Говерли Олександр Севідов, який і вивів ужгородців до Прем\’єр-ліги, не раз повторював, що може залишити клуб. Тому і самі гравці наразі перебувають в підвішеному стані. Для багатьох із них матч із Ворсклою може стати останнім у футболці з емблемою Говерли, тому розраховувати на те, що гості будуть напружуватися в матчі не варто.

Щодо Ворскли, то цього тижня клуб першим із команд вищого дивізіону підписав контракт з новим футболістом. Першим новачком біло-зелених став півзахисник Кривбасу Денис Дедечко, який уклав контракт із Ворсклою на два роки. Цікаво, що цього самого дня коли Денис укладав контракт із полтавцями наставник національної команди Михайло Фоменко запросив його до збірної України. І тепер Дедечко має всі шанси дебютувати за українську збірну, якщо не в офіційному матчі з Чорногорією, то у товариській грі з Камеруном так точно. Отож, виходить, що Ворскла, купила вже практично новоспеченого гравця національної збірної!

Щодо статистики матчі з Говерлою, то команди у вищому дивізіоні провели 11 матчів: 5 перемог на боці ворсклян, 4 нічиї і 2 матчі виграли ужгородці. Матч першого кола в Ужгороді приніс нічию – 1:1. У господарів відзначився Ле Таллке, а у Ворскли гол з пенальті забив Роман Безус.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода