- 25-09-2015, 10:09 - sasa 178

Ярослав Кучеров завоював \”срібло\” юніорського чемпіонату країни і Кубок Манкіна з вітрильного спорту

Ярослав Кучеров завоював \”срібло\” юніорського чемпіонату країни і Кубок Манкіна з вітрильного спорту

У Запоріжжі відбувся чемпіонат України з вітрильного спорту серед юніорів, у програмі якого були розіграні нагороди у 4-х класах вітрильників.

В олімпійському класі Finn представник Полтавщини 16-річний Ярослав Кучеров став срібним призером. За підсумками 3-х залікових гонок наш земляк мав 7 очок, це сума місць: у першій гонці – 3-є місце, у другій і третій – 2-гі місця. Тут явним лідером був Павло Мережко (Дніпропетровська обл.), який переміг в усіх 3-х залікових гонках (сума місць – 3). Бронзовим призером став Андрій Герасименко (Дніпропетровська обл.) із сумою місць – 10. У цьому ж олімпійському класі вітрильників Finn ще один представник Полтавщини Дмитро Марценковський фінішував на 5-му місці (сума місць – 17).

\"Ярослав

Ярослав Кучеров із Кубком Манкіна / Фото vk.com

А після юніорського чемпіонату країни Ярослав Кучеров завоював у Києві перший в історії Кубок пам\’яті Валентина Манкіна – легендарного українського яхтсмена, який завоював 4 олімпійські медалі (3 золоті і срібну). Першу свою золоту олімпійську медаль Манкін виборов у Мехіко (1968) якраз в олімпійському класі Finn, потім він перемагав у класах \”Темпест\” і \”Зоряний\”. На жаль, минулого, 2014 року легендарний яхтсмен Валентин Манкін помер у віці 75 років (у Віареджо, Італія). Тепер у Києві відбувся перший в історії Кубок пам\’яті Валентина Манкіна, першим володарем якого став представник Полтавщини Ярослав Кучеров.

Дмитро НЕЧЕСА

Погода