Новини - 26-10-2015, 08:10 - sasa 245

Єлизавета Каланіна завоювала \”бронзу\” юніорського чемпіонату світу з дзюдо

Єлизавета Каланіна завоювала \”бронзу\” юніорського чемпіонату світу з дзюдо

26 жовтня в Абу-Дабі (ОАЕ) в останній день особистих першостей чемпіонату світу з дзюдо серед юніорів (до 21 року) наша землячка 20-річна Єлизавета Каланіна з Кременчука завоювала бронзову медаль у найважчій серед юніорок ваговій категорії – понад 78 кг.

Єлизавета Каланіна у першому турі перемогла Одонжаргал Ганбат (Монголія) – за 4 хвилини (+2 \”юко\”), в 1/8 фіналу – Каріман Шафік (Єгипет) – у додатковий час (5 хвилин 09 секунд), саме тоді суперниця нашої землячки отримала друге попередження за пасивність, до того рахунок за попередженнями був нічийним – 1:1. У чвертьфіналі, який тривав повний час – 4 хвилини, Єлизавета Каланіна програвала Беаті Пакут (Польща) за попередженнями (0:2), але змогла таки вирвати перемогу завдяки успішній атаці й оцінці \”ваза-арі\”.

\"Єлизавета

Так Єлизавета Каланіна перемогла (\”ваза-арі\”) у чвертьфіналі

 

У завершальних поєдинках дівчата продемонстрували як дзюдо можна перетворити на… пасивне пересування по татамі. У півфіналі Єлизавета Каланіна програла Камілі Ногуейра (Бразилія), бо протягом 4-х хвилин жодна із них не застосувала жодного прийому в атаці, однак українка мала 1 попередження за пасивність, а дзюдоїстка з Бразилії – жодного. У поєдинку за \”бронзу\” суперницею Єлизавети Каланіної була інша представниця Бразилії – Еллен Фуртадо. У \”бронзовій\” сутичці на татамі знову жодна з учасниць не змогла застосувати жодного прийому в атаці, але перемогла Єлизавета Каланіна, яка не мала жодного попередження за пасивність, а її суперниця протягом 4-х хвилин отримала 3 попередження за пасивність.

Зведений протокол всіх поєдинків Єлизавети Каланіної на юніорському чемпіонаті світу в Абу-Дабі див. – тут.

Олексій БАМБУЛА

Погода