- 01-04-2012, 11:04 - sasa 137

Євген Селін: \”Шансів на Єврокубки не так багато, але вони є\”

Євген Селін: \”Шансів на Єврокубки не так багато, але вони є\”

Захисник «Ворскли» Євген Селін не зможе взяти участь у зустрічі проти «Шахтаря», проте хоче якнайшвидше повернутись до строю.

 

− Євгене, вболівальник з нетерпінням очікують матчу з чинним чемпіоном. З якими сподіваннями підходять гравці до чергового туру?

− Мабуть, підвищений ступінь готовності спостерігається і у нас. Хоча налаштовуватись найсерйознішим чином потрібно перед кожним поєдинком, «Шахтар» – той екзаменатор, на тлі якого завжди можна виявити свій теперішній стан, зрозуміти, на що ти здатен.

 

− У трьох попередніх сезонах «гірники» жодного разу не виграли у Полтаві. У чому секрет?

− У нашому тренері, який вміє знайти потрібні слова у відповідальний момент, а також у підтримці трибун, адже ні для кого не секрет, що на подібні зустрічі глядачів приходить значно більше, ніж звичайно. Вірю, що так станеться і цього разу.

 

− Як оціниш дії «Шахтаря» на сьогоднішній день?

− Зараз донеччани явно краще виглядають, ніж у першому колі. Тоді їм дуже часто чогось не вистачало − чи то зайва втома у команди була, чи якісь внутрішні причини. Зараз «Шахтар» вже набирає ходи, виходить на свій звичний рівень. Особливо добре це було помітно у зустрічі проти «Чорноморця», коли неймовірне прагнення забити, перемогти було помітно з першої до останньої хвилини.

 

− Троє гравців «Ворскли» (Арменд Даллку, Павло Ребенок та Йован Маркоскі) дискваліфіковані. Це може стати проблемою у досягненні результату?

− Усі троє виконавців − провідні для нашої команди. Тому не можна сказати, що це не втрата. Але ми вже не раз доводили, що можемо безболісно для колективної гри варіювати складом. Тому відсутність перелічених гравців має стати непомітною завдяки рівноцінній заміні.

 

− Вже відомо, хто вийде у стартовому складі замість них?

− Справа у тому, що я зараз навіть не тренуюсь у загальній групі − дається взнаки травма, отримана в Одесі. Отже, не можу казати про те, кого награє Микола Павлов перед «Шахтарем».

 

− До речі, як твоє здоров’я і коли тебе можна буде побачити на полі?

− За попередніми прогнозами, наступного тижня почну набирати форму. Можливо, перед черговим туром буду готовий на 60-70 відсотків. Але для того, щоб повноцінно витримати навантаження, цього також може бути мало.

 

− Говорячи про турнірне становище, «Ворсклі» вже важко буде зачепитись за 5-у позицію, щоб знову стартувати у єврокубках…

− Звичайно, шансів на сьогодні не так багато, але вони є. Щоправда, потрібно розраховувати не тільки на успішну свою гру. Також багато вирішуватимуть результати наших конкурентів, у тому числі, у матчах між собою.

 

− Євгене, «Металіст» для тебе не чужа команда. Хотілось би почути враження від перегляду поєдинку харків’ян у Португалії…

− Не скажу нічого нового, що гол на останніх хвилинах у ворота «Спортінга» змінив розклади перед матчем-відповіддю. Щось у «Металіста» не виходило; не такою, як хотілось, була і реалізація. Добре було чути з трансляції і тиск глядачів. Але я вірю, що після рахунку 1:2 команда Мирона Маркевича має відігратись, тим більше, що гостям у Харкові також доведеться грати і проти 40 тисяч вболівальників. Є ще два тайми по 45 хвилин, і цей час на користь «Металіста».

 

fpl.ua

Погода