- 24-01-2013, 10:01 - sasa 171

Євген Селін: \”Я поклав початок традиції\”

Євген Селін: \”Я поклав початок традиції\”

На запитання кореспондента «СЭ» відповів захисник збірної України, який цієї зими перейшов з «Ворскли» в «Динамо» Сергій Селін

 

– Роман Безус говорив мені, що останні півроку йому психологічно складно було грати за «Ворсклу», знаючи про інтерес «Динамо». Переживали схожі почуття?
– Так, у підсвідомості скалкою сиділа думка про те, що мене чекають в Києві. Адже у Полтаві обіцяли відпустити відразу після чемпіонату Європи, я налаштовувався на це, але клубам не вдалося з якихось причин домовитися. Втішали слова президента «Ворскли» Олега Бабаєва: взимку, мовляв, точно піду.

– Подарунком на Новий рік, наскільки я знаю, став його дзвінок: домовленість досягнута, можна вести з «Динамо» переговори про особистий контракт…
– (Посміхається). Це був вже не перший подарунок такого роду. У свій час «Ворскла» на півроку взяла мене в оренду в «Металіста», і саме в матчі з харків\’янами я забив гол. Плюс конфліктна ситуація виникла, про яку зараз не хотілося б згадувати. Бабаєв сказав у роздягальні: не переживай, мовляв, ми тебе обов\’язково викупимо. І ось якраз напередодні нового 2011 року зателефонував Микола Петрович Павлов, у якого починав ще в алчевській «Сталі», і повідомив: все вирішено, залишаєшся грати в Полтаві.

– Безус із дитинства симпатизував «Динамо», його батько вболівав за цю команду. Вам же, уродженцю Луганської області, чисто географічно був ближче «Шахтар»…
– А мені чомусь здається, що кожен український хлопчисько, в якій би частині країни не жив, хоч трохи вболівав за киян, усі бачили себе у мріях в динамівській футболці. Що до гірників, то вони у всій країні в часи мого дитинства такими популярні не були. Те ж стосується і «Зорі», яка, раз вже ми заговорили про географію, територіально була ще ближче до мого рідного Новоайдару.

 

– Знаю, що вашим агентом є колишній футболіст київського «Динамо» і «Ворскли» Денис Онищенко, який представляє також інтереси Олега Гусєва, однак недавно знайшов в інтернеті цитату якогось турецькопідданого, який заявив, що від вашого імені він вів, і досить успішно, переговори з московськими «Динамо» і «Спартаком». Все начебто було на \”мазі\”, але ви в останній момент ці варіанти відхилили.
– Турецького агента у мене і в помині не було. Як не було і конкретики у зв\’язку з нібито існуючим інтересом російських клубів – я лише читав про них в інтернеті, але через Онищенка, з яким я насправді працюю, ніхто на зв\’язок не виходив. Як, до речі, і «Шахтар». Конкретна зацікавленість була тільки у Києва, і з минулої весни, коли я вперше почув про неї, Денис постійно тримав мене в курсі.

– Ні секунди не сумнівалися, даючи влітку обіцянку Ігорю Суркісу: якщо зберетеся йти з «Ворскли», то тільки в «Динамо»?
– Які могли бути сумніви? По-перше, як я вже говорив, за киян уболівав із дитинства. А по-друге, давно відчував потребу рости в професійному плані. Де ж ще це робити, як не в клубі такого рівня і з такими амбіціями? У свій час із Харкова до Полтави пішов тому, що в «Металісті» молодому гравцеві було складно пробитися. А Павлов у \”Ворсклі\”, навпаки, робив ставку на юних.

 

– Новій метою стане англійська прем\’єр-ліга, за якою ви так захоплено стежите?
– Давайте не будемо випереджати події. Мені дійсно подобається «Манчестер Юнайтед», але перш ніж розмірковувати про Англію, треба для початку закріпитися в «Динамо», показуючи хорошу гру і набуваючи довіру головного тренера.

 

– З уболівальниками ви вмієте ладити: у «Ворсклі», коли довелося пропустити матч з «Кривбасом», взяли участь у фанатському автопробігу і, якщо не помиляюся, навіть дивилися гру з сектора ультрас.
– До сектору не дістався, хоча і звали: зізнатися, в той день було дуже холодно. А в автопробігу, який у Полтаві перед кожним матчем проводиться, приєднався до колони на своїй машині. Ми покаталися містом і відправилися на базу – проводити автобус із командою на стадіон. Я, можна сказати, поклав початок традиції: здається, з часом мій приклад наслідували Матвєєв і Маркоскі.

– Вже підписавши контракт з «Динамо», ви з Безус спеціально приїжджали в Полтаву, щоб попрощатися з шанувальниками «Ворскли». Відчули, що вони не затаїли на вас образу в зв\’язку з цим переходом?
– Уболівальники зрозуміли, чому ми з Ромою вирішили змінити клуб, тому жодного докору не прозвучало. Нам прямо сказали, що тепер будуть підтримувати не тільки полтавський клуб, але і нас особисто.

– Якщо динамівські вболівальники покличуть у свій сектор – погодьтеся?
– Щоб вони запросили, я для початку повинен завоювати їхню довіру. Познайомитися з шанувальниками моєї нової команди буду радий, але під час матчів волів би все ж перебувати на полі…

 

Дмитро ІЛЬЧЕНКО

Погода