Матчі - 18-09-2016, 08:09 - АлиМон 184

Юніори \”Ворскли\” поступилися \”Олександрії\”

Юніори \”Ворскли\” поступилися \”Олександрії\”

«Олександрія» (U-19) – «Ворскла» (U-19) Полтава – 3:1 (1:0) 

17.09.2015 р., 16-00, стадіон «ГОЛовківський», Головківка, 100 глядачів, + 24 С°, оцінка поля: 4 

Головний арбітр: Заброда К.В. (Київ) 
Асистенти арбітра: Кузьменко М.І. (Київ), Сміляк Д.М. (Київ) 
4-й арбітр: Федан Д.В. (Олександрія) 
Спостерігач арбітражу: Яблонський А.Е. (Тернопіль) 

«Олександрія»: Гаврусевич, Корешков, Гура, Сердюк, Калинчук, Максимець, Лачинов – к/к (Підлепенець, 90+4), Антошик, Довгий, Дрозд (Пастухов, 86), Мандей (Гранчар, 82) 
Запасні: Чернятинський, Тітаренко, Боженар, Сапелкін 
Ст. тренер – І.Костиря 

«Ворскла»: Шевчук, Герасимчук, Жила, Величенко, Алантьєв, Іваночко (Таранушич, 46), Муха – к/к, Косовський, Тищенко, Черткоєв (Антонюк, 46), Яременко (Бородай, 64) 
Запасні: Різник, Дмитрієв, Даниленко, Боженко 
Ст.тренер – В.Мандрієвський 

Попередження: Лачинов (54), Максимець (72) – Яременко (62), Бородай (70), Величенко (82), Муха (90) 

Голи: Довгий (38, 86), Гранчар (90) – Тищенко (79) 

У 7 турі наймолодший склад ФК «Олександрія», це – U-19, на своїй базовій домашній арені – чудовому сучасному стадіоні «ГОЛовківський» у Головківці – приймав ровесників з полтавської «Ворскли». Господарі до звітного матчу посідали 4 місце та мали 11 очок, а гості були на 2 сходинці з 13 заліковими балами. Самі розумієте, яке значення для обох спортивних дружин мав цей матч. Вгадали! Це була справжня полтавська битва, але в Головківці, не за 3, а за 6 очок!!! 

Чесно кажучи, їхав на цю зустріч із хвилюванням, адже знав проблеми зі складом, з якими зіткнулися наші коучі – Ігор Костиря та Олександр Карпов. У лазареті і досі знаходиться наш капітан Кирило Прокопчук, що завжди надійно цементує оборону «городян», а Тимур Стецьков вичерпав ліміт жовтих карток і пропускав цю гру. Прикро, що завжди корисний і помітний на полі Тимур два останніх «гірчичника» отримав не в ігрових епізодах, а за полеміку з арбітром. От і добалакався… Тимуре, Тимуре! З такою поведінкою важкувато тобі буде стати справжнім професіоналом у футболі і не тільки в ньому. Роби висновки. Кажу тобі як тренер зі стажем з 1983 року, бо хвилююсь за тебе, адже, насправді, ти чудовий гравець. Зрозумів? Не міг наш тренерський штаб підсилити команду і кимось з U-21, адже молодіжний склад у цей самий день грав з однолітками з «Волині» у Луцьку. Отже, маємо те, що маємо. Тому і переживав я до гри конкретно. Але, як виявилося, даремно. Та про все по порядку. 

Гості з перших хвилин своєю доброю та добротною грою задекларували свої наміри – боротися за перемогу. Але ті атаки, що провели полтавчани, майстерно зруйнували оборонні редути «трикольорових». Натомість, олександрійці здійснили пару-тройку швидких контратак. Але ці рейди не завершилися взяттям воріт приїжджих. Давайте разом пройдемось по гострих моментах. На 14-й хвилині з правого флангу атаки «на повну» пробив олександрієць Олег Антошин. М\’яч зрикошетив об когось з гравців «Олександрії» та змінив траєкторію, але це не завадило голкіперу «Ворскли» Вадиму Шевчуку впіймати «шкіряного». А на 16-й – вже підопічні Вадима Мандрієвського били по воротах «городян», та шикарний сейв зробив наш ас-голкіпер Юрій Гаврусевич. Повірте, це дійсно був дуже-дуже небезпечний момент. І на 19-й – Юра зіграв надійно, коли кулаками вибив м’яч після точного та потужного удару у площину воріт гравця «Ворскли». Клас! Такий обмін атаками продовжився і в подальшому. Команди реально демонстрували своє бажання забити гол. І на 29-й хвилині «жовто-чорно-зелені» могли «розпечатати» ворота гостей. Та гарматний удар Ярослава Довгого, на жаль, був не точним. М\’яч пролетів в якихось сантиметрах від стійки. Не дивлячись на спортивну злість та агресію (з позначкою плюс) з боку обох колективів, гра була досить коректною. На 36-й – «пожежу» у своєму карному майданчику «гасили» полтавчани. Юні олександрійці чітко спрацювали у атаці, а от завершального удару та, відповідно, голу ми не побачили. Та на 38-й хвилині вже згадуваний мною Ярослав Довгий таки «розмочив» рахунок, коли потужним та точним ударом відправив «шкіряного» у сітку воріт Вадима Шевчука – 1:0. Кінець першого тайму запам’ятався виконанням футболістами з берегів Інгульця декількох стандартів. Але вони не привели до взяття воріт. Контратака полтавчан теж була нерезультативною. Команди пішли по роздягальнях при рахунку 1:0. 

Початок другої половини поєдинку був дуже динамічним. Це пояснюється просто. Приїжджі прагнули відігратися, а місцеві хотіли закріпити свій успіх. От і все. Градус гри зашкалював і відчувалася напруга. Тому і порушень правил побільшало і арбітр з Києва Клим Заброда почав «запалювати жовте світло» окремим дієвим особам обох команд. «Гойдалка» тривала і на 79-й хвилині другий номер «Ворскли» Іван Тищенко влучним ударом зрівнює рахунок – 1:1. Та цей рахунок не довго протримався на табло. Дубль на свій рахунок на 86-й хвилині записує Ярослав Довгий, який дуже грамотно та професійно розібрався з ситуацією і пробив по воротах. Вадим Шевчук був безсилий. Є 2:1! І тут слово бере наш справжній джокер Вадим Гранчар! Він вийшов на заміну на 82-й хвилині, а вже на 90-й – «розписався» у воротах «Ворскли»! Вадим спрацював точно і швидко, як комп’ютер! Отримавши випереджаючий пас у вільну зону, він обігнав своїх візаві, вийшов сам на сам з кіпером гостей, обіграв і його і технічно запустив «сферу» у порожні ворота – 3:1! 

Джерело: Офіційний сайт ПФК \”Олександрія\”

Погода