- 14-04-2013, 09:04 - sasa 226

З небес на землю

З небес на землю

Ворскла – Металіст – 1:4

Перед матчем з «Металістом» тренерському штабу ворсклян довелося досить сильно поламати голову над вибором стартового складу. З різних причин прийняти участь у грі не змогли Маркоскі, Чеснаков і герой Дніпропетровська Громов. «Ворскла» і при Миколі Павлову не мала слави команди з довгою лавою запасних, а зараз, після втрати взимку Краснопьорова, який вийшов у цьому матчі в стартовому складі харків’ян, Селіна й Безуса такою не є тим паче. У результаті Сергій Свистун випустив на поле Скляра, Курилова, якому вкотре довелося змінити амплуа, й Сапая. Реальна альтернатива, мабуть, була лише Сапаю. Але Іван Кривошеєнко вкотре залишився на лаві запасних.

Матч «Ворскла» розпочала дуже обережно. Футболісти боялися помилитися, старалися пошвидше розлучитися з м’ячем. Як наслідок, той самий м’яч вони швидко втрачали. Гравці «Металіста» все виконували швидше, за що і отримували частенько по ногам. Тому не дивно, що перший гол в матчі був забитий після розіграшу штрафного. Гол Вільягри став точною копією гола Кривошеєнка у матчі першого кола проти запорізького «Металурга». Досвідчений Долганський пропустив м’яча за комірець і виручити команду не зумів.

Але з відповіддю полтавці не забарилися. Буквально наступна ж атака призвела до кутового з правого флангу. Після подачі від кутового прапорця м’яч, зачепивши когось з футболістів, відскочив на дальній кут воротарського майданчика до самотнього Куценка. З його ударом Дішленкович справився, а от добивання від Ткачука Себастьян Бланко зумів нейтралізувати лише рукою. Оскільки знаходився футболіст на лінії воріт, то суддя вказав на одинадцятиметрову позначку і пред’явив харків’янину червону картку. Будник без проблем розвів воротаря своєї колишньої команди і м’яч по різних кутах – 1:1.

Такий перебіг подій, проте, не став холодним душем для підопічних Мирона Маркевича. Вони не почали чекати перерви і ще до кінця першого тайму вирішили долю зустрічі. Спочатку на 44-й хвилині Крістальдо головою добив відскок від штанги після ефектного удару в падінні через себе партнера по команді. А потім Марлос пошив у дурні захисників «Ворскли» і ефектно перекинув Долганського після свого забігу через півполя – 1:3.

По перерві полтавці спробували щось змінити, але збилися на навісні передачі, що виглядає досить дивно. Особливо за відсутності в команді нападника, який би добре вмів грати головою і наявності у складі суперника таких захисників, як Папа Гуйе.

Остаточно ж будь які надії підопічних Свистуна на позитивний результат розвіяв Хав’єр, який спочатку пробив у стінку зі штрафного, а потім сам же після відскоку гарматним ударом відправив м’яч під поперечину воріт Долганського – 1:4. До завершення матчу залишалося близько тридцяти хвилин ігрового часу і обидві команди мали моменти, щоб змінити рахунок. Відмітимо, що моменти «Металіста» виглядали гостріше (Едмар, перекидаючи Долганськго, влучив у поперечину).

Фінальний свисток Анатолія Жабченка зафіксував другу в сезоні розгромну перемогу «Металіста» над «Ворсклою». Цю поразку навряд можна назвати соромом чи ганьбою. Просто після перемоги в Дніпропетровську, яка в більшій мірі виявилася щасливим збігом обставин, полтавцям вказали на їх місце. А у світлі чергової перемоги «Говерли» тінь привида боротьби за виживання знову починає бродити над Полтавою.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода