Першість Полтавщини - 24-08-2009, 08:08 - sasa 244

З початком тебе, друге коло!

З початком тебе, друге коло!

«Молодь-ПДПУ» Полтава — «Велика Багачка» 0:1 (0:1)
«М-П»: Іщенко (Стогнієнко, 83), Гальченко (Вертипорох, 46), Личман, Чехов, Ткаченко, Захарченко, Філь, Масюк, Луценко (Марченко, 64), Крисанов (Сурухан, 46), Романенко.
«ВБ»: Любченко, Окриков, Винник, Калюжний, Федоришин, Касьян, Дубницький, Ященко, Зав’ялов, Міславський, Зіпунніков.
Судді: Харченко, Панченко (обидва — Диканька), Терновий (Червонозаводське).
Гол: Зав’ялов (45+, пен.)
Юнаки: 0:4.
Лубни. 23 серпня. «Центральний». 50 глядачів.

Щось із розряду малоймовірного: команди зустрілися протягом тижня втретє! Здавалось би, від цієї багатораундової дуелі мали би втомитися всі. Але ні, навпаки. Більше того, футболісти, особливо це стосується «Молоді-ПДПУ» діяли з азартом, на високих швидкостях. Щоправда, ця швидкість неабияк впливала на брак в усіх видах техніко-тактичних дій.

Перші хвилин 10 пройшли у взаємній розвідці (якщо команди після всього цього ще її потребували), після чого «Велика Багачка» зайнялася улюбленою справою: облогою чужих воріт зі спробами штурму. Здавалося тільки, що фантазії номінальним гостям цього дня не вистачає. Двічі вони «вішали» в карний майданчик зі стандартів, але протиповітряна оборона полтавців у особах Личмана і Чехова діяла безпомилково.

Трохи парадоксально, проте першими реально загрожувати воротам стали господарі. Небезпечного удару низом завдаваль Філь, воротар великобагачанців витяг із кута. Головою скидав Луценко, круглий проскакав поруч зі стійкою.

Поступово «Велика Багачка» втратила й територіальну перевагу, на полі розпочалася рівна (і, якщо говорити відверто, нуднувата гра). «Педагоги» були більше заклопотані тим, як тримати захист, йдучи вперед, тільки коли супротивник надасть таку нагоду. У лідера першості не помічалося конструктивності в середній ланці. Внаслідок чого довгі паси-«закидони» на форвардів ішли занадто неточно, а нечасті спроби організувати комбінацію завершувалися на дальніх підходах до карного майданчика. Воротар «М-П» Іщенко вперше по-справжньому вступив у гру наприкінці тайму. А кількома секундами потому сталася найголовніша подія першої половини гри і, як з’ясувалося в подальшому, усього матчу. У карному майданчику полтавців украй нечемно повелися із Зіпунніковим. Звук від зіткнення був такий, що мимоволі вселяв тривогу. Нічого, втім, аж надто страшного не сталося. Андрій отримав медичну допомогу, трохи пошкандибав і після перерви продовжив грати. А тим часом його колега по великобагачанському нападу Сергій Зав’ялов переграв з точки воротаря суперників. Свисток, який зафіксував взяття воріт, практично співпав у часі із сигналом про завершення 45-хвилинки.

Чудовий шанс подвоїти рахунок вже на перших секундах другого тайму мав Міславський. Але його постріл вчасно заблокували: тільки кутовий. Відпочивши і, напевне, зробивши висновки з настанов керівництва команди, багачани після перерви залишалди супротивнику набагато менше простору для контргри.

Натиск гостей вилився у розіграну Зіпунніковим та Міславським комбінацію, що завершилася голом останнього. От тільки за мить до завершального удару лайнсмен сигналізував про положення поза грою. Подумавши, головний арбітр із цим погодився і рахунок не змінився. Епізод точно з розряду тих, яким би не завадив відеоповтор. Стався він на 55-й хвилині, а через 4 хвилини на заваді Міславському стала перекладина. Взагалі, більше задіявши фланги, гостріше діючи при виконанні стандартів, багачани отримали не одну можливість відзначитися. Зав’ялов продрався крізь натовп суперників на зручну для удару позицію, але Чехов у воротарському майданчику зіграв на випередження і знешкодив загрозу. Це один з найгостріший, проте далеко не єдиний епізод атакувального поступу «Великої Багачки».

Десь хвилин за 15 до завершення гри деяку ініціативу в атаці почали виявляти й гравці «Молоді». Найчастіше це мало вигляд ударів здалеку і кіпер «ВБ» без зайвих проблем з ними справлявся. Чи не найнебезпечніша для «Великої Багачки» ситуація виникла, коли Ященко вирішив відкинути круглого своєму кіперу. Воротар з деякими ускладненнями загрозу все-таки відвів.

На 78-й хвилині Зіпунніков заробив штрафний з точки, схожої на ту, звідки був забитий третій гол у першому кубковому матчі. Цього разу м’яч зрикошетив від стінки і став здобиччю Іщенка. Невдовзі потому воротар «педагогів» отримав травму і був змушений залишити поле. Його дублер із нечисленними небезпеками, які загрожували воротам «М-П» у час, що лишився до фінального свистка, упорався нормально. На останній хвилині юний Стогнієнко парирував потужний удар зблизька після подачі кутового.

Отже, підсумовуємо. «Велика Багачка» провела вирішальний гол у першому таймі по практично рівній грі. Після перерви, попри значну перевагу, збільшити рахунок так і не змогла. Втім, у футболі подібні парадокси трапляються на кожному кроці. Друге коло чемпіонату області стартувало, і воно, сподіваюсь, принесе нам чимало різноманітних сюрпризів.

Анатолій КАРПОВ

Погода