Новини - 08-08-2009, 09:08 - Націоналіст 187

За \”Ворсклу\”, за Павлова!

За \”Ворсклу\”, за Павлова!
Ще до жеребкування чергової стадії кубка України матч 4-го туру чемпіонату України між полтавською «Ворсклою» та запорізьким «Металургом» міг розглядатися як звичайна битва за очки і покращення командами свого турнірного становища. Але сліпий жереб розпорядився так, що цим суперникам уже через тиждень доведеться зустрітися ще раз. На цей раз вже у Полтаві, щоб виявити хто з них піде далі у кубку України. І тут уже хочеш не хочеш, а тренерам команд доведеться в підсвідомості тримати цей аспект. «Ворсклі» – бо вона є діючим володарем цього почесного трофею, а «Металург», напевне, захоче зіпхнути з трону полтавців.

Взагалі запоріжці досить зручний суперник для нашої команди. Із двадцяти шести матчів «Ворскла» виграла тринадцять. Ще п’ять матчів завершилися внічию і вісім разів вигравав «Металург». Різниця м’ячів також на користь наших земляків: 32-20. В Запоріжжі ворскляни також регулярно відбирали очки у опонента: п’ять поразок, чотири нічиї і чотири перемоги. Здавалося б, усе говорить про те, що «Ворскла» має поповнити свій очковий багаж, але не все так просто. Достеменно невідомо на скільки змогли відновитися гравці «Ворскли» після виснажливого домашнього матчу проти донецького «Шахтаря». Можливості варіювати складом у Миколи Павлова просто нема, тому, скоріш за все, в неділю побачимо в складі все ті ж обличчя. А якщо ще й врахувати саженний графік, у якому доведеться грати команді протягом серпня, то взагалі можна схопитися за голову. Судіть самі: завтра гра в Запоріжжі, 15-го гра із цим же суперником, але вже на кубок у Полтаві, 20-го виїзд у Лісабон на перший матч із «Бенфікою», а вже 23-го черговий матч чемпіонату проти діючого чемпіона і лідера чемпіонату київського «Динамо». А завершиться все це через чотири дні матчем-відповіддю проти тієї ж «Бенфіки». Ну як вам такий розклад? Тут хочеш не хочеш доведеться розставляти пріоритети і чимось жертвувати. Чим саме Микола Павлов зможе подумати, сидячи на трибунах «Славутич-арени», адже нашого тренера відсторони на один матч від керування командою після вилучення в матчі попереднього туру. Це безсумнівна втрата для ворсклян.

«Металург» же зараз має лише на очко менше від полтавців і у разі перемоги у звітному матчі зможе обійти нас у турнірній таблиці. В минулому сезоні запоріжці позначили для себе позитивну тенденцію, спочатку зігравши в Полтаві 1:1 (відзначилися Сачко і Годін. Останнього вже немає у складі металургів і це серйозне послаблення їхнього складу). А потім здолавши «Ворсклу» в себе вдома 1:0 за рахунок голу Аржанова. Матч проходив у складних погодних умовах (майже увесь матч тривала злива) у рівній боротьбі і більш логічним результатом, мабуть, була б нічия. Тоді доля посміхнулася господарям. Чи посміхнеться вона цього разу нам?

Орієнтовні склади команд:

«Металург»: Безотосний, Невмивака, Тігорєв, Польовий, Каськов, Аржанов, Вернидуб, Тейку, Калонас, Пісоцький, Сілюк.

«Ворскла»: Долганський, Ярмаш, Далку, Чеснаков, Цуррі, Краснопьоров, Деспотовскі, Кулаков, Єсін, Маркоскі, Сачко.

Прогноз fcvorskla.com.ua – 1:2.

Олександр Полтавець


Погода