Новини - 14-12-2010, 01:12 - sasa 246

За тур до фінішу

За тур до фінішу

Відбувся передостанній тур відкритої першості міста з хокею.

6 тур (12 грудня)
ХК Полтава-1 – Космос – 2:3Б
(Татаринов, Марусич – К.Нижниченко, Демеля, Гришко-вирішальний буліт)

Справжнє полтавське дербі. Місцями здавалося, що грають не аматори, а справжні професіонали. Високі швидкості, гострі передачі та силові прийоми – все це було у протистоянні “Полтави” та “Космосу”. Рахунок у першому періоді відкрив Костянтин Нижниченко. Згодом “Полтава” чотири хвилини грала у більшості, але скористатися з переваги в одного гравця їм не вдалося. Натомість у кінці періоду лише самовіддана гра голкіпера Кулика врятувала команду після кидка Петлиці.

Другий період запам’ятався великою кількістю силової боротьби. Більш габаритні космонавти виглядали краще, проте “Полтава” намагалася їм нічим не поступатися. На 20-й хвилині стався кумедний епізод. Внаслідок силової боротьби гравців за воротами “Космоса” не витримав стальний каркас і впав. Під ними, як звір у пастці, опинився голкіпер Георгій Ошкадер. Цей момент на деякий час зняв напругу в матчі. За дві хвилини до завершення періоду Юрій Демеля вдало зіграв на п’ятачку і подвоїв перевагу своєї команди. На останній хвилині чергове вилучення заробив гравець “Космоса”. Чисельною перевагою “Полтава” скористалася вже на початку останнього ігрового відрізку. Шайба після сильного кидка Татаринова влетіла у правий верхній кут. Через п’ять хвилин невелике ушкодження отримав голкіпер “Полтави”. Виникли сумніви щодо того чи зможе він продовжити гру. Та на радість фанів полтавчан Кулик після невеликої паузи знову зайняв своє місце у воротах. А його команда під завісу матчу зрівняла рахунок. Слаломний рейд Марусича увінчався точним кидком. Вдруге на турнірі буліти. Першими за жеребом розпочинали космонавти. Кидок Євгена Нижниченка виявився влучним. Після цього тричі гравці не змогли переграти голкіперів. Неточними кидками відзначилися Махмудов та Татаринов у “Полтави” та Костянтин Нижниченко у “Космоса”. Знову як і у попередній серії булітів перемогу космонавтам приніс точний кидок Гришка.

ХК Полтава-2 – Старт – 3:13
(Дяченко, Черноус, Пащенко – Конопльов-3, Геращенко-4, Віктор Смутко, Василь Смутко-2, Бабак-2, Обора), Котельва – Кремінь – 5:6 (Гриценко, Войтенко, Колончук, Фольтенберг, Гладковий – Павлюк II, Папушин, Бабич, Озеров, Литвин, Булах)

Котелевці могли заробити перші очки на турніри, але натомість отримали “баранку” і закінчують турнір на останньому місці.

Турнірна таблиця перед останнім туром

М Команда І Пер Пер(б) Пор Пор(б) Шайби О
1 ХК
Кременчук (Кременчук)
5 5 0 0 0 52-24 15
2 ХК
Полтава-1 (Полтава)
5 3 0 1 1 48-14 10
3 ХК
Старт (Стасі)
5 3 0 1 1 38-27 10
4 ХК
Кремінь (Кременчук)
5 3 0 2 0 27-27 9
5 ХК
Космос (Полтава)
5 1 2 2 0 25-15 7
6 ХК
Полтава-2 (Полтава)
5 1 0 4 0 24-45 3
7 ХК
Котельва (Котельва)
6 0 0 6 0 12-71 0

Пер – перемоги, Пер(б) – перемоги по булітах, Пор – поразки, Пор(б) – поразки по булітах.

Перед останнім туром склалася цікава ситуація. На чотири місця у півфіналі претендує 5 команд. Спокійно себе може почувати лише ХК “Кременчук”, який забезпечив собі перше місце.

У вівторок 14 грудня будуть зіграні останні два матчі першого етапу:
18-30 ХК Кременчук – Старт (Стасі)
20-30 Кремінь (Кременчук) – ХК Полтава-1

Погода