12-й гравець - 06-06-2011, 01:06 - sasa 160

Збірна полтавських журналістів тріумфувала на міжнародному турнірі в Харкові!

Збірна полтавських журналістів тріумфувала на міжнародному турнірі в Харкові!

Напередодні Дня журналіста збірна команда ЗМІ області виборола Кубок голови Харківської обласної ради.

Збірна команда журналістів Полтавської області “Полтавщина” відгукнулася на пропозицію колег із сусідньої області для участі у міжнародному турнірі на призи голови Харківської обласної ради Сергія Івановича Чернова. Підготовка тривала приблизно місяць. Саме стільки команда на чолі з граючим тренером Андрієм Гончаренком знайомилася, набирала ігрові кондиції та знаходили спільну мову на спортивному майданчику. Проте не обійшлося без неприємностей. Через відсутність вільного часу, а не секрет, що журналісти працюють двадцять чотири години на добу, зібратися у повному, так би мовити, бойовому складі, вдалося лише лічені рази. Та й цього було досить аби зрозуміти, що команда у нас досить пристойного рівня.  

Отож, зранку в суботу 4 червня з заспаними очима, але у бадьорому настрої делегація від Полтавської області вирушила на північний схід до центру Слобожанщини.  Нетривалий переїзд кожен використовував по-своєму. Хто вирішив трохи передрімати, хто вбивав час, слухаючи музику, а дехто просто спілкувався зі своїми колегами. Перша столиця показалася за вікнами десь о дев’ятій ранку. Трішки покружлявши по місту, команду та групу підтримки привезли на стадіон “Металіст”. Саме на полях дитячої академії головного футбольного клубу Харківщини і мали пройти футбольні баталії журналістів.

Організатори одразу провели нас у роздягальню, де ми швидко перевдяглися в традиційну для всіх футбольних команд Полтави зелену форму. Дочекавшись, доки всі одягнуть нову екіпіровку, ми вирішили випробувати штучний газон одного з полів, на якому відбудуться поєдинки. Після традиційної розминки польові гравці перевіряли готовність нашого голкіпера Андрія Іванова відбивати м’ячі. Почали з’являтися й наші суперники – команди з Дніпропетровська та господарі – збірна Харківської області. А от останню четверту команду довелося чекати трохи більше. Через проблеми на митниці команда з Бєлгорода змушена була запізнитися. Тому офіційне відкриття турніру відбулося без гостей з Росії. Вітальне слово від імені голови обласної ради проголосив перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, депутат обласної ради Микола Тітов, який всіх учасників привітав із Днем журналіста і побажав отримати масу задоволення від турніру.

Через відсутність одного з учасників постало питання як проводити жеребкування. Представник Дніпропетровської команди запропонував свій варіант, щоб Полтава зіграла з Харковом, а вони дочекалися гостей і вже з ними вирішували долю другого фіналіста. Інших варіантів він особисто не бачив. А можливо, просто не хотів зустрічатися з полтавчанами у півфіналі. Та як би там не було, а “сліпий” жереб звів у першій півфінальні парі саме збірні Дніпропетровської та Полтавської областей, причому хлопчик, який допомагав при жеребкуванні витягнув дві кульки і роздав їх представникам з Полтави та Дніпропетровська. У руках останнього опинився папірець з написом “Дніпропетровськ”, а в руках нашого капітана Василя Неїжмака відповідно – “Полтава”. От такий він – “сліпий” жереб.
Нарешті розпочалося те заради чого всі зібралися. З перших хвилин перевагою заволоділи полтавці. В атаці у нашої команди виділявся Василь Криворучко, який представляв “Кременчуцький Телеграф”. Саме йому судилося відкрити рахунок у матчі. За декілька хвилин Володимир Хоміч зробив перевагу своєї команди 2:0. Суперник після удару зі штрафного та прикрого рикошету зміг скоротити відставання – 2:1. Та це все на що спромоглася збірна Дніпропетровська у першому таймі. “Полтавщина” до перерви ще тричі розписалася у воротах дніпрян. Перша двадцятип’ятихвилинка зафіксувала повну перевагу полтавців – 5:1. На початку другої половини Дніпропетровськ заробив пенальті, але влучити бодай у ворота гравцю у червоній формі не вдалося. Зате наші земляки своїх нагод не втрачали. У другому таймі ще п’ять разів голкіпер дніпропетровців діставав м’яча з сітки власних воріт. У підсумку більш ніж впевнена перемога – 11:1.
Другий півфінал видався більш драматичним. У першому таймі тричі вперед виходили бєлгородці і двічі харків’янам вдавалося зрівнювати рахунок. А от у другому таймі росіяни все ж дотисли господарів – 6:3.

Після півгодинної паузи одночасно пройшли матчі за третє місце і фінал. У вирішальному поєдинку боротьби не вийшло. Збірна Полтавської області просто познущалася над гостями з сусідньої держави – 19:4. Знову левову частку голів у переможців записав до свого активу кременчужанин Василь Криворучко, який у підсумку став кращим голеадором турніру. Не дивлячись на підсумковий рахунок, треба відзначити і самовіддані дії нашого голкіпера, який декілька разів ціною отримання травми захищав власні ворота. Після закінчення гри гравці обох команд подякували один одному за гру і переключилися на матч за третє місце. А там за п’ять хвилин до завершення рахунок був нічийним – 4:4. У заключні хвилини як одні, так і інші могли схилити шальки терезів на свою користь, але вдало грали голкіпери. А коли ті були безсилі, то на допомогу приходив каркас воріт. Здавалося долю поєдинку вирішить футбольна лотерея. Та пані фортуна вирішила все інакше. За десять секунд до завершення гри харків’янам вдалася контратака, внаслідок якої два гравці у жовтих футболках опинилися перед воротарем дніпропетровців. Реалізувати такий момент було справою техніки. Харків’яни – треті на турнірі.

Після цієї гри відбулося нагородження учасників та урочисте закриття турніру. Всі команди були нагороджені грамотами та сувенірами на згадку, а капітан полтавців Василь Неїжмак отримав красень-кубок із рук Миколи Тітова. Далі були колективні фото на згадку.

Перед обідом, який пройшов в ресторані стадіону “Металіст”, організатори провели коротку екскурсію стадіоном та розповіли про реконструкцію цієї унікальної споруди. А за завершення фуршет та море спілкування.

Склад збірної Полтавщини: Андрій Гончаренко, Василь Неїжмак, Михайло Гелета, Максим Яров, Андрій Іванов, Володимир Сулименко, Роман Гришин, Володимир Хоміч, Василь Криворучко.

Володимир ХОМІЧ

(Полтава-Харків-Полтава)

Погода