Матчі - 24-08-2013, 08:08 - sasa 198

Здобута втрата

Здобута втрата

Ворскла вигравала 2:0, але в підсумку ледь уникла поразки – 3:3

 

Ворскла – Волинь – 3:3

Протокол

 

Свято Дня Незалежності у Полтаві співпало з черговим матчем чемпіонату. \”Ворскла\” Сачка приймала непоступливу \”Волинь\” Кварцяного. Команди подарували глядачам виставу, достойну славного дня.

Переможний склад не міняють. У полтавчан стартовий список нічим не відрізнявся від минулого матчу.

Початок для гостей видався приголомшливим. Уже на 6-й хвилині Кривошеєнко на правому фланзі знайшов можливість для подачі в штрафний майданчик, захисник вибив ближче до кутового прапорця, де опинився Сапай. Полтавчанин обробив кулю і відпасував на Міщенка, який в дотик наніс удар по воротах. Голкіпер з труднощами відбив м’яч у бік Ребенка, а Павло головою з кількох метрів спокійно відкриває рахунок! 10-та хвилина – Міщенко запускає по лівому флангу Янузі. Албанець, мов на велосипеді, об’їжджає захисників і прострілює вздовж воріт на Кривошеєнка. Іван теж, наче на двоколісному транспортному засобові, тікає від пішохідних суперників і в дотик переправляє м’яч над Недільком у сітку – подвійний удар!

Доки глядачі не вірили своїм очам і святкували такий феєричний початок, суперники швидко нагадали, що сучасна \”Ворскла\” не лише постійно забиває, а й з такою ж невідворотністю дозволяє собі вражаючі провали у захисті. \”Волинь\” швидко розіграла стандарт, пішов навіс на дальню стійку, де Шершун без боротьби відправив кулю в порожню сітку воріт. Де Непогодов? А Непогодов все ще святкував друге взяття воріт і невиправдано пішов на перехоплення. Залишилось тільки подивитися вияв розпачу від Даллку, який і мав боротися з Богданом.

Команди продовжили грати без огляду на власні ворота і не особливо затримувались у центрі поля. Ворскляни раз за разом марнували шанси збільшити розрив у рахунку. Чеснаков та Міщенко не реалізували свої моменти у господарів, натомість у гостей раз за разом залишає позаду Сапая Бабатунде. І за три хвилини до кінця тайму удача посміхається футболістам у червоних футболках. Черговий прохід Міхеля завершується чіткою передачею на голову Шумахера. Тезка відомого гонщика підрізає м’яч головою так влучно, що навіть високий Непогодов не зміг врятувати ворота, а лише почув дзвін перекладини та шурхіт сітки…

На перерву \”Волинь\” могла йти уже з перевагою в один гол, та суддя відмінив взяття воріт Рамоном через порушення правил на захисникові з боку партнера лучанина. І уже на останніх секундах тайму Міщенко мав просто вбивчий момент, та поцілив з кількох метрів у літаючий над під хмарами літак. Передачу герою матчу проти \”Зорі\” викладав як на чарівному блюдечку Іван Кривошеєнко. Під оплески трибун команди пішли в роздягальні отримувати на горіхи від тренерів.

Хто був суворіший із своїми підопічними у перерві, сказати важко. Але на другий тайм футболісти Кварцяного вийшли із хвилинним запізненням і трохи розгубленими. \”Ворскла\” двічі мала виходити уперед – Дедечко зі штрафного зачепив стінку, а вже у наступному моменті Денис головою пробив над поперечкою. \”Волинь\” прийшла в себе і відповіла голом. Чергова подача на дальню штангу, Янузі не вслідкував за опонентом, а Ткачук нічого не зміг протиставити двом високим гравцям суперника. Скидка на протилежну стійку, Даллку не встиг за Масло, а Ян спокійно засвітив на табло трієчку для Луцька. Непогодов встиг лише постфактум влетіти у ногу словаку, завдавши йому травми. Знову відмічаємо невпевнену гру голкіпера.

Не очікували такого початку полтавчани. \”Скисла\” командна гра господарів. Нервував у рамці Непогодов, розклеївся осмислений перехід в пас через центр поля, не знаходили вільних зон на флангах крайки, виносили навмання м’яч вперед захисні ланки. Швидше гості могли забивати четвертий, ніж \”Ворскла\” зрівнювати рахунок. Громов, що вийшов на заміну замість Кривошеєнка, лише в одному моменті зіграв так, як і очікувалось тренерським штабом. Націлений на ворота півзахисник мов затятий слаломіст продерся крізь захист суперника, обігрався з Янузі, але на швидкості на зміг нанести прицільний удар. Зате тут як тут був Чеснаков, який не роздумуючи вгатив снаряд у сітку – 3:3! Забити ще раз полтавчанам банально не вистачило часу…

Яскравий видовищний поєдинок залишив задоволеними глядачів динамікою та футбольними спалахами у вигляді шести голів та змусив тренерів жалкувати за втраченою перемогою.

Віталій Сонікссон

Погода