- 10-12-2012, 11:12 - sasa 289

Зіньків – чемпіон Полтавщини

Зіньків – чемпіон Полтавщини

Гандбольний Зіньків став місцем проведення першості Полтавщини серед юнаків і дівчат 1999-2000 років народження з цього виду спорту. І обидві зіньківські команди отримали чемпіонське звання.

 

Організатором змагань стало Полтавське обласне управляння фізичного виховання та спорту освітян, яке очолює Олена Кучеренко. Спочатку шість команд юнаків вели боротьбу у двох підгрупах, за результатами якої місця у першій розподілилися так: І – ДЮГК «ХорДа» (Лубни), ІІ – «ДЮСШ-1» (Полтава), ІІІ – «ДЮСШ» (Кобеляки). Друга підгрупа: І – «СДЮШОР» (Зіньків), ІІ – «ДЮСШ» (Машівка), ІІІ – «ДЮСШ» (Кременчуцький район). У поєдинку за «бронзу» полтавські гандболісти, яких тренує Олександр Нестеровський, перемогли з рахунком 23:20 ровесників з Машівки. У головному фіналі зустрілися зіньківчани, фаворити змагань, і дебютанти – лубенська «ХорДа», юнаки якої на рік молодші від своїх опонентів. Цікаво, що обидві команди тренують тезки Сергії Хорольські (лубенців – Іванович, а господарів змагань – Миколайович).

 

Вже досвідчені зіньківські юнаки неодноразово брали участь у фінальних частинах всеукраїнських гандбольних змагань на призи клубу «Стрімкий м’яч» і ставали його призерами. І цього разу за обласні золоті нагороди команда Зінькова перемогла лубенців з переконливим рахунком 23:11, ставши цьогорічним чемпіоном Полтавщини. Склад чемпіонів такий: Артем Олексієнко, Антон Деркач, Максим Хорошун, Богдан Бесараб, Тарас Зленко, Дмитро Лейко, Олег Кулібаба, Ігор Воловод, Валентин Рябець, Антон Богомол, Руслан Соць, Ігор Чернявський, Герман Нестеренко, Богдан Твердохліб. У вихованців викладача фізвиховання лубенської ЗОШ № 1 Сергія Хорольського – срібні медалі. У боротьбі серед дівчат переможне звання вибороли зіньківчанки, друге місце посіли представниці Кобеляк, а третіми стали гандболістки Кременчуцького району. І останнє: прикро, що вперше за останні роки ні одна гандбольна юнацька команда Полтавщини не змогла прийняти участь у всеукраїнських змаганнях. Причина банальна: відсутність коштів…

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода