Першість Полтавщини - 02-09-2014, 09:09 - sasa 167

Зеніт зазнає першої поразки в чемпіонаті

Зеніт зазнає першої поразки в чемпіонаті

Поновилися матчі другого кола першості Полтавщини серед двох груп першої ліги

Група А

«Харчовик» (Червонозаводське) – «Зеніт» (Калайдинці) 1:0 (0:0).
Юнаки: 1:0.
Чемпіонат області. Перша ліга Група «А». 8 тур. Червонозаводське. Стадіон «Харчовик». 186 глядачів. + 23 С.
Судді: С. Новік (Полтава), В. Якименко, Ю. Надутік (обидва – Миргород).
Делегат-інспектор: В. Панченко (Диканька).
«Харчовик: І. Кузьменко, Клименко, Вовк, Котелевець, Будрій, Харченко, Островський, Синяговський, К. Кузьменко, Дем’яненко, Кононенко (Малько, 66 Швіндін, 81). Тренер: С. Лапіга.
«Зеніт»: Четверіков (Пучка, 80), Латенко, Бортнік, Богомаз, Пархоменко (Гайдук, 46), Даценко, Ковтун, Рева (Яцько, 61), Ященко, Кірпіченко, Шевченко. Тренери: С. Бортнік, Л. Голубенко.
Гол: Котелевець (90+2).

Беззаперечний лідер групи А – Зеніт їхав до Червонозаводського продовжити свою виграшну серію, але господарі дали справжній бій фавориту – bet365. Протягом всього поєдинку була не велика перевага лубенців, але м’яч не хотів потрапляти у ворота господарів – гра у гостей просто, як кажуть «не клеїлася». Виключно всі гравці зіграли у цьому поєдинку не по своїм можливостям. Вже на 5 хвилині міг «розпечатати» ворота господарів нападник Валентин Шевченко, але надійно зіграв молодий голкіпер червонозаводчан Ігор Кузьменко.

Могли відкрити рахунок і господарі – потужні удари нанесли Руслан Дем’яненко і Анатолій Клименко, але впевнено зіграв воротар зенітівців Євген Четверіков, який пізніше отримав прикрої трави і вибув з гри. Особисто мені сподобався серед гравців команди «Харчовик» своєю добротною грою Сергій Будрій.

Все вирішили у цьому протистоянні останні хвилини цього поєдинку. На доданих арбітром хвилинах господарі явно збивають лубенця у штрафній харчовиків і молодий полтавський рефері чомусь Сергій Новік не призначає пенальті і продовжує гру, через 10 секунд якої м’яч після удару («сам на сам») Романа Котелевця приносить важливу перемогу господарям – 1:0 на їх користь.

Це була перша поразка зенітівців у цьогорічному чемпіонаті області. Ще жодній команді області за останні роки не вдавалося переграти «Харчовик» на його полі…

Результати інших матчів 8 туру:

«Фортуна» (Кейбалівка) – «НДІ сої» (Глобине) 2:0.
Юнаки: +:-.

«Світанок» (Заріг) – ФК «Миргород» 2:2.
Юнаки: 0:2.

«ФК «Хорол» – «Локомотив» (Гребінка) 2:2.
Юнаки: 4:0.

Турнірне становище та календар >>>>

Група Б

«Чайка» (Дейкалівка) – «Стандарт» (Нові Санжари) 7:0.
Юнаки: +:-.

«Динамо» (Решетилівка) – «Дукат» (Селещина) 4:1.
Юнаки: 0:4.

«Колос» (Кобеляки) – ФК «СГМ Рокита» 1:2.
Юнаки: 2:2.

«Маяк» (Котельва) – «Псел» (Гадяч) 4:0.
Юнаки: 2:2.

Турнірне становище та календар >>>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода