Футбол Полтавщини - 04-11-2013, 10:11 - sasa 163

І знову Антіпов…

І знову Антіпов…

ФК «Карлівка» (Карлівка) – «Енергія» (Нова Каховка) – 2:0 (1:0)
20 тур. 03.11.13 р. 14.00, м. Карлівка, стадіон «Машинобудівник», 650 глядачів, + 9 Со.
Голи: Антіпов (27 хв., 59 хв.).
Арбітр: Денис Романов (м. Дніпропетровськ).
Асистенти арбітра: Дмитро Козорезов (м. Одеса), Антон Ісаєв (м. Запоріжжя).
4-й арбітр: Олександр Матяш (м. Полтава).
Спостерігач арбітражу: Леонід Кубяк (Київська область).
ФК «Карлівка»: 1.Чумак, 18.Бідний, 3.Погорельцев, 5.Момотенко, 2.Носарєв, 7.Коваленко, 6.Пономаренко (22.Добрянський, 72 хв.), 25.Подригуля, 9.Лубенець – кап. ком. (10.Поляхов, 65 хв.), 11.Антіпов (21.Шаповал, 87 хв.), 26.Фомич (20.Перін, 86 хв.).
Запасні: 66.Полуляхов, 14.Співак, 8.Тарганчук.
В. о. головного тренера: Сергій Лукаш.
«Енергія»: 12.Остапенко, 3.Щербина, 18.Черній, 19.Горбачов, 6.Арутюнян, 14.Ковальчук (13.Мостіпан, 84 хв.), 20.Гарібян (17.Котов, 80 хв.), 4.Скоцький, 9.Цвик, 16.Комягін – кап. ком., 8.Риженко.
Запасні: 1.Гребешков.
Головний тренер: Юрій Окул.
Попередження: Пономаренко (48 хв.), Подригуля (51 хв.), Поляхов (73 хв.), Добрянський (77 хв.), Носарєв (83 хв.) – Ковальчук (12 хв.), Гарібян (40 хв.), Комягін (71 хв.).

Минулих вихідних у другій лізі чемпіонату України стартувало друге коло (в нинішньому сезоні заплановано провести ще чотири тури, матчі яких відбудуться 9, 16, 23 та 30 листопада). Наші земляки на своєму полі приймали одного з аутсайдерів – новокаховську «Енергію» й без особливих надзусиль досягли перемоги, зробивши чудовий подарунок для партнера по команді, воротаря Олександра Полуляхова, який саме вчора відзначав свій День народження. Нагадаємо, що зустріч першого туру на Херсонщині завершилася дещо сенсаційною (на думку фахівців) перемогою господарів – 2:0. У звітному ж поєдинку все відбулося з точністю до навпаки – карлівчани реваншувалися з аналогічним рахунком. А героєм матчу знову, як і тиждень тому (у ворота «Славутича» форвард оформив хет-трик), став Вадим Антіпов, який красивими ударами двічі засмутив голкіпера «Енергії» Ігоря Остапенка.

У старті господарів після тривалої відсутності, викликаною травмою, на поле вийшов  Максим Лубенець. Саме після вивірених передач капітана команди й забивав м’ячі Вадим Антіпов. Надовго запам’ятається ця гра й для вихованця полтавського футболу, сімнадцятирічного Дмитра Шаповала, який, замінивши наприкінці поєдинку автора двох голів, дебютував на офіційному рівні.

Протягом матчу ігрова й територіальна перевага була на боці господарів, які після впевненої перемоги над черкаським «Славутичем» (4:0) серйозно налаштовувалися на звітний поєдинок, намагаючись довести, що та звитяга була зовсім не випадковою, – зазначає leonbets.ru. І це підопічним Сергія Лукаша вдалося зробити. Як завжди, надійно діяла оборона карлівчан (як крайні захисники Дмитро Момотенко й Ігор Носарєв, так і центральні – Роллан Погорельцев і Єгор Бідний), укотре зігравши «на нуль». Варто зазначити, що у графі пропущених м’ячів карлівчани поступаються лише футболістам із Тернополя. Ігор Носарєв підключався й до атак своєї команди на лівому фланзі, а високорослі Роллан Погорельцев і Єгор Бідний частенько гостювали у штрафному майданчику гостей при розіграшах стандартів. На 44-й хвилині виник спірний момент – після подачі кутового Бідний головою спрямував м’яч у поперечину, від якої він, ударившись об землю, відлетів у поле (чи перетнув м’яч лінію воріт покаже відеоперегляд?).

Перший небезпечний удар по воротах енергетиків із середньої відстані завдав Погорельцев уже на 3-й хвилині. За мить на вістрі атаки опинився Вадим Антіпов, але з шести метрів поцілив у воротаря. На 9-й хв. Олександр Пономаренко з правого флангу зробив навісну передачу на Ігоря Фомича, але форвард головою пробив трішки вище воріт. Уже через хвилину господарі провели розмашисту атаку – триходівка Фомич-Лубенець-Пономаренко завершувалася потужним ударом останнього метрів із п’ятнадцяти, але воротар гостей відбив м’яч, що летів у дальній нижній кут. Гості ж уперше наблизилися до воріт Чумака лише на 15-й хвилині. А на 23-й – Роман упорався із потужним ударом, перевівши м’яч, що летів під поперечину, на кутовий, після подачі якого непогану нагоду відзначитися змарнував Леонід Щербина. Згодом в аналогічній ситуації опинився Сергій Подригуля, який, знову ж таки після розіграшу кутового, красиво ударом головою підрізав м’яч у ближній кут – воротар розгадав наміри півзахисника. А потім був гол у виконанні Вадима Антіпова, який скориставшись передачею Максима Лубенця, метрів із чотирнадцяти спрямував м’яч у дальній кут воріт.

Не менш красивим видався й другий м’яч у ворота гостей на 59-й хвилині. Триходівка Фомич-Лубенець-Антіпов завершилася обвідним ударом останнього у дальній кут воріт – Ігор Остапенко не зміг дотягнутися до м’яча. Забивши у ворота суперника другий гол, карлівчани перевели гру в спокійне русло. А в останню п’ятихвилинку основного часу вони мали кілька нагод, щоб довести рахунок до розгромного, але на 86-й хвилині ніхто не відгукнувся на прострільну передачу Вадима Антіпова вздовж воріт, а через хвилину не вийшов завершальний удар у Богдана Поляхова.

Наступний поєдинок наші земляки проведуть на Львівщині у суботу, 9 листопада, де зустрінуться зі стрийською «Скалою».

Андрій Гончаренко, прес-аташе ФК «Карлівка» 

Погода