Новини - 13-01-2011, 06:01 - sasa 152

\”Зіркове\” відкриття 2010 року

\”Зіркове\” відкриття 2010 року

16-річна полтавка Ірина Шевченко – найшвидша дівчина в Україні!

Якби функціонери полтавського спорту додумалися до створення номінації \”Відкриття спортивного року\” то переможницею вже минулого 2010 року у цій номінації могла б стати 16-річна полтавська легкоатлетка Ірина Шевченко – вихованка відомого тренера Юрія Щербака, який має неабиякий \”нюх\” у пошуку спринтерських талантів.
Восени 2010 року Ірина Шевченко стала чемпіонкою України серед ДЮСШ і СДЮШОР з бігу на 100 метрів і була срібним призером з бігу на 200 метрів. А наприкінці 2010 року наша юна землячка підтвердила своє звання найшвидшої дівчини в Україні. За підсумками міжнародного турніру з легкої атлетики, присвяченого пам\’яті заслуженого тренера України С. Операйла, який пройшов у Києві Ірина Шевченко здобула подвійну перемогу на спринтерських дистанціях. Тут їй не змогли скласти конкуренцію навіть на рік старші від неї – 17-річні дівчата з України, Білорусі та Молдови. Вже за підсумками кваліфікаційних забігів на дистанції 60 метрів полтавка показала найкращий результат – 8,04 секунди. А у фінальному забігу Ірина Шевченко взагалі продемонструвала феноменальний для свого віку результат – швидший за 8 секунд – 7,92 секунди! Також впевнену перемогу полтавка виборола з бігу на 200 метрів – 26,42 сек. Бронзову медаль на цій дистанції завоювала ще одна наша землячка – 17-річна кременчужанка Валерія Антонова – 26,83 сек. А перед тим Антонова стала срібним призером з бігу на 400 метрів – 59,19 секунди.

Ще одну бронзову медаль Ірина Шевченко завоювала в естафеті 4Х200 метрів – разом з 17-річною полтавкою Катериною Койнаш. Дівчата показали час (за ручним секундоміром) – 1 хвилина 42,3 секунди. А найцікавіше те, що і юнацька збірна Полтавщини, в якій виступали полтавці Артем Куцевол і Максим Зяблюк, з тим же часом – 1 хвилина 42,3 секунди також стали бронзовими призерами серед юнаків. Причому, в обох випадках як дівоча, так і юнацька збірні Полтавщини за підсумками естафетних забігів показували однаковий час зі збірними командами Києва – і ділили з киянами треті місця.

Протягом усього минулого року полтавка Людмила Недоїдок у стрибках у висоту серед своїх ровесниць постійно перебувала серед лідерів. У Києві вона також посіла 6-е місце у стрибках у висоту з результатом 165 см.

Погода