Першість Полтавщини - 10-05-2010, 02:05 - sasa 203

Зустріч лідерів

Зустріч лідерів

Після двох стартових турів цьогорічного чемпіонату Полтавської області з футболу тільки три команди йшли по дистанції без втрат: «Гірник» з Кременчука, «Велика Багачка» і гадяцький «Псел».

«Велика Багачка» — «Псел» Гадяч – 1:0 (1:0)
Зіпунніков 22
«Велика Багачка»: Гринько, Берун, Гришанович, Винник, Федорішин (Таран, 46), Безуглий, Дубницький, Ященко (Баштовий, 81), Диндіков, Зав’ялов (Хоменко, 75), Зіпунніков (Подробаха, 58).
«Псел»: Є. Бахуринський, Негрєєв, А. Бахуринський, Сак, Киричко, Кийко, Черкасов, Шийка (Костенко, 76), Ткаченко, Кузуб, Чорнобров (Титаренко, 46).
Судді: Стрижак, Яненко, Коробко (всі — Кременчук).
Попередження: Баштовий — А. Бахуринський, Негрєєв.
Юнаки 1:3.
Велика Багачка. 9 травня. 800 глядачів.

Звітний поєдинок став логічним продовженням святкування Дня Перемоги і викликав неабиякий інтерес багачанської публіки. Можна сказати, що несподівано успішна гра «Псла» у двох стартових турах була додатковим подразником як для гравців «Великої Багачки», так і фанів минулорічного чемпіона. Неважко зрозуміти, що в даному матчі хтось із суперників (а то й обоє) мали втратити перші пункти у турнірній таблиці. Не пощастило гостям.

Втім, забігаючи наперед, можна сказати, що шансів на перемогу у гостей практично не було. Вочевидь, вони їхали до Великої Багачки за нульовою нічиєю і робили все можливе, щоб її досягти. Організована, згуртована гра в захисті, чудовий матч провів Євген Бахуринський — кращий у складі гадяцької команди того дня і… повна імпотенція в атаці. Що там говорити, якщо єдиний епізод, схожий на загрозу чужим воротам «річники» створили на 83-й хвилині.

Господарі ж, хоч і діяли в невисокому темпі (спека плюс несприятливий за геомагнітними чинниками день), настворювали чимало. Можна сказати, змарнували гольових моментів на кілька турів уперед. В одних випадках бракувало майстерності, в інших творив чудеса гадяцький воротар; бувало, що й просто не щастило. Вже на трибунах у повний голос почали згадувати капосну примовку, що коли не забиваєш ти… Але й до того справа не дійшла.
Коротка хронологія найцікавіших ситуацій на полі. 16 хвилина. Сергій Зав’ялов вивалюється сам-на-сам, потужно б’є низом, влучає в кіпера. Добивання теж успіху не принесло.

21-а. Бахуринський примудряється заволодіти круглим, який хаотично літає у карному майданчику «Псла» після подачі кутового.

22-а. Ключовий епізод матчу. Коротка двоходівка Безуглий — Зіпунніков, і від ноги останнього м’яч перетинає заповітну лінію. 1:0.

32-а. Пас Диндікова, удар Зав’ялова з льоту. Воротар, витягнувшись в струнку, рятує.

38-а. Гришанович прикладається потужно метрів з 20-ти — трохи над перекладиною.

У другому таймі малюнок гри практично не змінився. Хіба що «Псьол» ще дужче притиснувся до своїх воріт. А господарі тим часом транжирили гольові моменти. Диндіков б’є зі зручної позиції, але снаряд зрізається і вилітає за межі поля. Євген Бахуринський робить одну з нечисленних своїх помилок, проскакуючи повз поданий з кутового м’яч; підправити у ворота нікому. Нарешті — найприкольніший епізод: юний форвард Юрій Хоменко, якого партнери вивели на абсолютно порожні ворота, спочатку не наважується нанести вирішальний удар, а потім посилає м’яч зовсім низом, по поверхні, і круглий, зачепившись за якусь нерівність у рамку (порожню!) не влучає.

Словом, отак і доїхали до підсумкових 1:0. З нетерпінням чекаємо наступної неділі і ключового, скоріше за все, матчу першого кола: «Гірник» — «Велика Багачка».

Анатолій КАРПОВ

Погода