Новини - 08-04-2018, 09:04 - Націоналіст 361

Дебютний гол Сергійчука приносить «Ворсклі» важливу перемогу

Дебютний гол Сергійчука приносить «Ворсклі» важливу перемогу

Ледь не кожен матч між командами першої шістки української Прем’єр-ліги є матчем за шість очок.

Тому часто приблизно рівні за класом команди в першу чергу ставлять перед собою завдання не програти. За таких умов розраховувати на видовищний футбол важко.

Ось і в першому таймі глядачі, які прийшли на матч «Ворскла»-«Маріуполь» спостерігали продовження останнього матчу полтавської команди проти рівненського «Вереса».

Практично повна відсутність гольових моментів з великою кількістю боротьби, сумбуру й браку. Хоча одного разу полтавці все ж могли розраховувати на взяття воріт, але Кобахідзе не використав хорошу передачу Коломойця. Сандро перебував сам перед воротами й намагався в падінні ногою пробити по воротах, але не вийшло. У маріупольців хороший момент мав Тотовицький. Випередивши Даллку, нападник «Маріуполя» пробивав головою з близької відстані – неточно.

Розв’язка матчу відбулася на початку другого тайму. На 56-й хвилині грубо помилився Гіоргадзе й відразу два гравці гостей вийшли на одного воротаря «Ворскли». І коли вже здавалося, що Тотовицький обігрує Шуста, Богдан у неймовірному кидку вибив м’яча з-під ніг нападника.

Не забивши самі, гості практично відразу пропустили. Спрацювала заміна Василя Сачка. Після пасу Пердуди в штрафному майданчику до останнього поборовся Сергійчук. Нападник ворсклян, перебуваючи ледь не в лежачому положенні, неймовірним чином зумів проштовхнути м’яча поміж ніг голкіперу – 1:0.

Міг Михайло оформити й «дубль», але на 73-й хвилині не влучив у ворота після хорошого прострілу Одарюка. Гості намагалися відігратися, але реальної небезпеки біля воріт «Ворскли» так і не створили.

Полтавці здобули важливу перемогу й тепер перед трьома важкими матчами проти «Зорі», «Шахтаря» й «Динамо» мають перевагу над луганською командою в чотири очки.

«Ворскла» – «Маріуполь» – 1:0 (0:0)

«Ворскла»: Шуст, Гіоргадзе, Даллку, Чеснаков, Коломоєць (Скляр, 86), Кобахідзе (Одарюк, 68), Шарпар, Пердута, Ребенок, Васін, Кадимян (Сергійчук, 57).

«Марвуполь»: Гальчук (Левченко, 23), Демірі, Дава, Яворський, Пихальонок, Тотовицький, Ігнатенко, Мишньов (Діденко, 74), Чурко (Арендарук, 81), Тищенко, Болбат.

Гол: Сергійчук, 57.

Попереджені: Чеснаков, 19, Шарпар, 28, Сергійчук, 59, Шуст, 65 – Ігнатенко, 91, Діденко, 92.

Олександр Данник

Погода