26.04.2013.
Ворскла (Полтава) - Таврія (Сімферополь)
2 : 2


Прем'єр-ліга


Ворскла 2 : 2 Таврія
Ворскла (Полтава) Таврія (Сімферополь)
26.04.2013. 19:00
26 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 4000 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 16ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Віталій РОМАНОВ (Дніпро)
Перший асистент: Анатолій ФІЛЕВИЧ (Львів)
Другий асистент: Віктор КРАВЧЕНКО (Львів)
Перший додатковий асистент: Ігор ПАСХАЛ (Херсон)
Другий додатковий асистент: Сергій СКИРДА (Харків)
Резервний арбітр: Олег ПЛУЖНИК (Харків)
Делегат: Григорій СІМОНОВ (Київ)
Інспектор: Геннадій КОВАЛЕНКО (Київ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 1 Вр Сербія КАХРІМАН Дамір
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 5 Зх Україна ЄЗЕРСЬКИЙ Володимир
5 Нп Україна СІЛЮК Сергій 10 Нп Україна ФЕЩУК Максим
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 15 Зх Бразилія СЕЛІО Феррейра
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 17 Нп Україна ШИНДЕР Антон
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 18 Пз Україна НАЗАРЕНКО Сергій
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 20 Зх Туніс БУССАЇДІ Аніс
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 21 Пз Україна ПАВЛЕНКО Владислав
33 Зх Греція ЛАГОС Панайотіс 27 Нп Аргентина ҐОМЕС Ґарсія
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 30 Нп Україна ГУМЕНЮК Олег
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 44 Зх Україна ПУТРАШ Юрій
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій 31 Вр Україна СІТАЛО Сергій
8 Пз Україна БУДНИК Євген 4 Пз Хорватія ЛЮБІЧІЧ Марін
22 Пз Україна КУЦЕНКО Валерій 7 Нп Україна ГАБОВДА Юрій
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 11 Пз Україна МАТВІЄНКО Дмитро
24 Нп Україна БАРАННИК Олег 19 Пз Україна ЯРЧУК Дмитро
78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій 93 Нп Україна МЕЛЬНИК Сергій
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло  
 
Головні тренери
Україна Сергій СВИСТУН Україна Олег ЛУЖНИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
29 yellow_card.png ГУМЕНЮК Олег
30 yellow_card.png НАЗАРЕНКО Сергій
ГРОМОВ Артем penalty_scored.png 30
33 penalty_scored.png НАЗАРЕНКО Сергій
КУЦЕНКО Валерій
СКЛЯР Олександр
substitution.png 46
РЕБЕНОК Павло
СІЛЮК Сергій
substitution.png 46
59 goal.png ФЕЩУК Максим
66 yellow_card.png ПАВЛЕНКО Владислав
ТКАЧУК Євгеній yellow_card.png 69
83 substitution.png МАТВІЄНКО Дмитро
ФЕЩУК Максим
БУДНИК Євген
ЛАГОС Панайотіс
substitution.png 84
84 yellow_card.png ЄЗЕРСЬКИЙ Володимир
БУДНИК Євген goal.png 86

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Перемогти, щоб вижити

Ворскла - Таврія
26 квітня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 19.00
Пряма трансляція на каналі Футбол
Арбітр - Віталій Романов (Дніпропетровськ).
Прогноз - 1:0

В інтерв'ю офіційному сайту ворсклян захисник команди Євген Ткачук, перед матчем із Таврією сказав, що "Вже давно пора порадувати уболівальників Ворскли перемогою". І справді пора, адже в останнє біло-зелені перемагали вдома ще минулого року. 4 листопада Ворскла здолала столичний Арсенал ― 1:0. З тих пір у чотирьох домашніх матчах полтавська команда спромоглася лише на одну нічию (0:0 ― із Зорею”) і забила лише один м'яч (1:4 ― з Металістом). Та й взагалі на весні 2013 року Ворскла лише раз перемагала ― у Дніпропетровську Дніпро ― 2:1. А тим часом вже 26-й тур...

Що потрібно обом командам перед матчем у Полтаві? Скажу одне, і Таврія і, особливо, Ворскла ще не ґарантували собі місце серед еліти на наступний сезон. І хоч справи у кримчан йдуть трохи краще за ворсклянськи, все одно ризик вилетіти до першої ліги є в обох команд. Перемога у Полтаві для Таврії означатиме спокійний фініш і навіть можливість потрапити до чільної десятки. Для Ворскли перемога теж багато значить. У разі вікторії, біло-зелені забезпечать собі солідний гандикап перед Говерлою. А ось поразка чи навіть нічия може зіграти злий жарт з полтавцями, для яких фініш перетвориться на боротьбу за вживання. Апогеєм якого може стати очна зустріч Ворскли і Говерли в останньому турі у Полтаві.

Із Таврією Ворскла цього сезону вже двічі грала. Спочатку команди зіграли матч чемпіонату в Сімферополі. Та гра закінчилися нульовою нічиєю. Вдруге команди зійшлися в 1/8 фіналу Кубка країни. Дуель команд у Полтаві закінчилася перемогою Таврії ― 3:2, хоча гості після першої половини гри вигравали ― 3:0. Але у другому таймі господарі додали і змогли відіграти два м'ячі, та на більше не вистачило сил. Мушу зазначити, що та кубкова гра, незважаючи на негативний результат, була однією з найкращих для ворсклян у цьому сезоні.

Що стосується ще статистики минулих матчів у Полтаві, то остання гра в чемпіонаті теж була досить цікавою. 23 жовтня 2011 року Ворскла перемогла Таврію ― 3:2, хоча по ходу матчу поступалася 1:2, але два голи у самому кінці матчі зробили маленьке диво перемоги для полтавців.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Нічия, яка залишає багато запитань

"Ворскла" знову не змогла порадувати своїх уболівальників, лише на останніх хвилинах гри уникнувши поразки у матчі з "Таврією".

Помилки Долганського в останніх матчах змусили тренера звернути увагу на інших голкіперів з обойми. Свій шанс зарекомендувати себе отримав Непогодов. Зникли із стартової одинадцятки прізвища головних розчарувань весняної частини – Ребенка і Куценка. Креативу мали додавати Маркоскі та Скляр, фланги були за Кривошеєнком та Сілюком. Лагос, Ткачук, Даллку і Пердута мали становити оборонний мур, а обов’язок забивати голи покладено на Громова.

На старті поєдинку, який розпочався у досить помірному темпі, команди обмінялися небезпечними моментами – вихід віч-на-віч Шиндера своєчасним виходом з воріт ліквідував Непогодов, а Кахриман витяг м’яч з під перекладини після пострілу зі штрафного від господарів.

"Ворскла" ненадовго заволоділа ініціативою. Дуже добре працювала зв’язка Пердута-Кривошеєнко на правому фланзі. Як наслідок – кілька перспективних атак, які так і не завершились акцентованим ударом по воротах. Господарі ніяк не наважувались взяти відповідальність за пробиття на себе, а коли діватись було нікуди і залишалось лише бити, на заваді ставав захист гостей.

Період з 30-ї по 35-ту хвилину значно оживив розімлілі весняною погодою трибуни. Спочатку після розіграшу кутового Маркоскі з-за меж штрафного майданчика потужно приклався до м’яча, на заваді якому став Гуменюк. У боротьбі з Громовим гравець "Таврії" зіграв рукою – пенальті. Артем чітко реалізував одинадцятиметровий. Та раділи прихильники біло-зелених недовго. Вже за три оберти стрілки Фещук подачею з флангу знайшов руку Пердути – пенальті у відповідь. Назаренко у таких випадках шансів голкіперам не залишає – 1:1. До кінця тайму рахунок не змінився, хоча арбітр відверто пробачив гостей, не свиснувши явний фол Шиндера на Даллку. Схоже, ліміт пенальті було вичерпано.

В перерві Свистун проводить подвійну заміну. "Ворскла", безумовно, виглядала краще опонента не в останню чергу завдяки хорошій взаємодії старанного Скляра і активного Маркоскі в центрі поля. Тренер полтавчан знімає молодого Олександра і випускає свого улюбленця Куценка. Замість Сілюка, з флангу якого загрози воротам Кахримана майже не було, виходить Ребенок, який так і не оговтався від зручної розкішної лавки "Металіста".

За інерцією другий тайм ворскляни розпочали активніше. Піком активності став звичний промах Куценка із убивчої позиції. Як можна з п’яти метрів не влучати у семиметрові ворота – не дасть відповідь ніхто. Витримавши тиск господарів, гості просто і невимушено вийшли вперед. Спочатку Назаренко перевірив на міцність перекладину полтавських воріт, а уже за кілька хвилин Шиндер переграв на другому поверсі Ткачука, скинув кулю на Фещука, а Максим, продефілювавши кілька матрів з почесним ескортом у вигляді захисту ворсклян, вразив нижній кут воріт Непогодова.

До честі біло-зелених, вони не здалися після такого психологічного удару. Численні проходи по флангах, що закінчувалися навісами та прострілами, змусили добряче понервувати захисників гостей. Інша справа, що замикати подібні зусилля було нікому – високого фактурного гравця на позиції центрфорварда просто немає. Це першим зрозумів Чеснаков. Спочатку Володимир перевірив пильність стража воріт "Таврії", а потім на допомогу Кахриману прийшла штанга – 1:1 по ударах в каркас.

На останні хвилини виходить замість Лагоса Будник – ва-банк від Свистуна. І першим дотиком Євген відправляє м’яч у сітку! Це Куценко заробив небезпечний штрафний на відстані пари метрів від лінії штрафного майданчика точно по центру. Будник чітко пробив над стінкою – 2:2. Кінцівку матчу господарі провели в атаках, та гості втримали нічию.

Питань подібний результат залишив більше, ніж відповідей.

Чому "Ворскла" вперто будує свою гру через фланги за відсутності фактурного високого форварда?

Скільки ще часу потрібно Ребенку для відвикання від комфорту лави запасних?

Як довго буде зігруватися з партнерами Сілюк?

Чому гравці замість ударів по воротах воліють подати до кутового прапорця чи відкинути м’яч партнеру, що знаходиться у гіршій позиції?

Чи посадить на лавку Долганського Непогодов на постійній основі?

При яких умовах Свистун стане головним тренером, а при яких – звільнить своє місце?

Коли залікує свою травму Янузі?

Питання до мед.служби – чи не занадто довго проходять реабілітацію гравці при відсутності оголошених складних футбольних травм (Курилов, Янузі)?

Чому не були виділені кошти на якісне підсилення у міжсезоння? І зустрічне питання – хто понесе відповідальність за відверто провалену селекційну діяльність у міжсезоння, якщо кошти таки виділялись?

Де анонсована довіра до молоді (крім Пердути)?

Ну і найголовніше – які глобальні стратегічні завдання стоять перед командою?

Невже наша ціль – перемога у матчі смерті з "Говерлою"?

Повторюючи слова тренера – гра у команди є, старанність і самовіддача за окремими виключеннями на пристойному рівні, молодий резерв присутній. Що ж потрібно "Ворсклі" для впевненого набору залікових пунктів? Відповідь дасть лише час.

Віталій Сонікссон

Сергій Свистун: Улітку буде підсилення

Післяматчева прес-конференція наставника ворсклян Сергія Свистуна

- Ми налаштовувалися на важку гру. Все-таки Таврія - команда досвідчена, укомплектована грамотними футболістами. Але ми грали тільки на перемогу. З перших хвилин було завдання атакувати, відбір м'яча робити на половині поля суперника. Але не вийшло. Причини ми з'ясуємо, проте у деяких футболістів гра не пішла. Після першого тайму одразу зробили заміни, тим трохи підсилили гру. Другий тайм ми провели більш агресивно, в атаках. Але контратака Таврії і гол у наші ворота трохи вибили хлопців з колії. Потім начебто зібралися, забили гол і могли забити ще. За самовіддачу у мене до хлопців претензій немає. Є проблеми з виконавською майстерністю, боязнь бити по воротах, брати відповідальність на себе. Напевно, тисне на хлопців турнірне становище.

- Чого бракує нинішній Ворсклі?
- Виконавської майстерності.

- А якщо в Лозанні ми відсудимо три мільйони, може, тоді когось купимо (сміх у залі)?
- Робота з селекції ведеться, влітку буде підсилення.

- Оцініть гру Непогодова?
- Він зіграв добре. У першому таймі виручив кілька разів. Вихід сам на сам врятував. При 11-метровому і в епізоді з другим голом його провини немає.

- Які прогнози на останні ігри? Чи є шанси на три очки?
- Це найскладніше питання.

- 27 очок - прохідні, це ж всі знають.
- Це ви знаєте (сміх у залі), якщо б я це знав... Ми виходимо на кожну гру, зараз і одне очко для нас багато чого коштує...

Олег Лужний: Суддя гнав нас в одні ворота

Післяматчева прес-конференція емоційного наставника Таврії Олег Лужного

- Я задоволений грою своєї команди, самовіддачею бажанням перемогти. Такі моменти, які були у Шиндера, треба реалізовувати. А на рахунок суддівства - у мене вже слів немає. Третю гру з Ворсклою нам ставлять судити одного і того ж арбітра. Він нас «гнав» в одні ворота. Може Полтава купила цього суддю, точніше своє право на нього?

- Вам не здається, що якби Ворскла купила суддю, він міг би й ще пенальті поставити?
- Чому один? Я думаю, п'ять можна було ставити.

- Відсутність Погорілого в заявці не пов'язане з конфліктом його і Громова?
- Він і до цього не грав. Погорілий зараз в поганій формі, тому й не грає. Хто в кращій формі - той і грає.

- Чому Фещук попросив заміну?
- Замучився.

- Калініченко гратиме в цьому сезоні?
- Я думаю, що ні.

- Ми розуміє, що ви стали заручником ситуації з Таврією. На наступний сезон у вас є плани залишитися і формувати команду?
- Нам пообіцяли, що питання з трансферами буде вирішено. Воно зараз вирішується, а в який бік вирішиться - я не можу сказати. У мене контракт з Таврією розрахований на три роки. Якщо не відкриють трансферне вікно, будемо грати молоддю.

Фото гри


"Ворскла" - "Таврія" (Чемпіонат Україна. 2012-2013. Прем'єр-ліга. 26 тур)

 

Офіційна програма матчу

Погода