Новини - 29-04-2018, 11:04 - Націоналіст 302

«Ворскла» мінімально поступається «Динамо»

«Ворскла» мінімально поступається «Динамо»

Не сказати, що матч проти «Динамо» розцінювався вболівальниками як такий, в якому «Ворсклі» обов’язково потрібно було брати очкизалікові пункти.

Так, «Зоря», обігравши кількома годинами раніше «Верес», наблизилася до команди Сачка на відстань одного очка. Але попереду у підопічних Вернидуба якраз матчі з «Динамо», й «Шахтарем», які залишаются вмотивованими. «Ворсклі» ж до очного матчу в Полтаві належить зіграти проти «Вереса» й «Маріуполя». Тому на перший план виходила якість гри. І її полтавці продемоснтрували.

У першому таймі йшла приблизно рівна боротьба. Врахувавши досвід попереднього матчу з «Динамо», «Ворскла» грала досить компактно й не давала розгулятися швидким півзахисникам киян. Періодично гостювали полтавці й на половині поля суперника, створюючи певну напругу біля воріт Бойка. Але кілька перспективних передач, на жаль, так і не знайшли свого адресата, а дальні удари цього вечора проходили повз ворота.

Вже у доданий до першого тайму час ушкодження отримав Васін. Тому головному тренеру ворсклян довелося проводити вимушену заміну: на лівому фланзі захисту з’явився Сапай. А Ребенок, який грав там раніше, перемістився у півзахист.

Прагнучи змінити хід подій, Олександр Хацкевич на початку другого тайму здійснив дві заміни, які, по суті, виявилися вирішальними. На полі з’явилися Мбокані й Шапаренко.

Перший на 63-й хвилині замкнув простріл з правого флангу, відкривши рахунок. А другий мав подвоювати перевагу своєї команди, але після виходу сам на сам з Шустом пробив у стійку. А добивання від Мбокані пройшло вище воріт.

«Ворскла» в атаці в другому таймі діяла слабко й якісь напівмоменти у нашої команди почали з’являтися в останні 5 хвилин матчу, коли Василь Сачко випустив в атаку Гіоргадзе. Високорослий грузин чинив тиск на оборону киян й мав кілька нагод для акцентованого удару, але…

«Динамо» довело гру до перемоги й продовжує погоню за «Шахтарем». «Ворсклі» ж належить знову долати чергові труднощі. У грі проти «Вереса» команді не допоможуть ні Чеснаков, ні Чижов, ні Даллку. Тому вже зараз можна сказати, що центр захисту у Львові матиме як мінімум незвичний вигляд.

«Ворскла» – «Динамо» – 0:1 (0:0)

«Ворскла»: Шуст, Чижов, Кобахідзе (Гіоргадзе, 84), Даллку, Васін (Сапай, 46), Чеснаков, Шарпар, Пердута, Ребенок, Кулач (Сергійчук, 67), Коломоєць.

«Динамо»: Бойко, Шабанов, Піварич, Бурда, Кендзьора, Вербіч, Циганков, Гармаш (Ротань, 87), Бесєдін, Буяльський (Мбокані, 61), Шепелєв (Шапаренко, 55).

Гол: Мбокані, 63.

Попереджені: Чеснаков, 33, Даллку, 60, Чижов, 77 – Піварич, 4.

Олександр Данник

Погода