04.06.1990.
Ворскла (Полтава) - Кремінь (Кременчук)
0 : 0


Друга ліга. Західна зона


Ворскла 0 : 0 Кремінь
Ворскла (Полтава) Кремінь (Кременчук)
04.06.1990. 19:00
13 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 9300 глядачів (вміст 34000)
Погода: сонячно
Трансляція: ...
 
Суддя: Петро КОБІЧІК (Чернівці)
Перший асистент: Ігор ЯРМЕНЧУК (Київ)
Другий асистент: Сергій ТАТУЛЯН (Київ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна МОРГУН Олег 1 Вр СРСР МУЛИНДІН Олександр
2 Зх Україна ХОДИРЄВ Сергій 2 Зх Україна ЛОЗИНСЬКИЙ Володимир
3 Зх Україна КАМАРЗАЄВ Віктор 3 Пз Україна РУРА Михайло
4 Зх Україна КРИВЕНКО Олег 4 Зх Україна ГУСАК Володимир
5 Зх СРСР КИТАЙКО Ігор 5 Зх Україна ШЕВЧЕНКО Сергій
6 Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир 6 Нп Україна КУТЕЛЬМАХ Михайло
7 Пз Україна МАРЧЕНКО Андрій 7 Пз Україна БРАТЧИКОВ Ігор
8 Пз Україна СОЛОВЕЙ Сергій 8 Пз Україна ЛІНІН Володимир
9 Нп Україна КИСЛОВ Ігор 9 Пз СРСР ЛИТВИНОВ Сергій
10 Зх Україна ДЕЙНЕКО Юрій 10 Пз Україна КРАВЧЕНКО Сергій
11 Пз Україна МАТЮХА Андрій 11 Пз Україна ЛАКТІОНОВ Сергій
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
99 Нп Україна ЛИСКОВЕЦЬ Олександр 99 Пз СРСР МАРТИНЕНКО Ігор
99 Нп Україна НЕМЕШКАЛО Владислав 99 Нп Україна НІФОНТОВ Валерій
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Геннадій ЛИСЕНЧУК СРСР Юрій ЗАХАРОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КАМАРЗАЄВ Віктор yellow_card.png ?
? yellow_card.png ШЕВЧЕНКО Сергій
НЕМЕШКАЛО Владислав
ДЕЙНЕКО Юрій
substitution.png 61
ЛИСКОВЕЦЬ Олександр
СОЛОВЕЙ Сергій
substitution.png 74
81 substitution.png МАРТИНЕНКО Ігор
БРАТЧИКОВ Ігор
83 substitution.png НІФОНТОВ Валерій
ЛИТВИНОВ Сергій

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Ніхто не хотів поступитися

Тринадцятий тур чемпіонату країни серед команд західної зони звів минулого понеділка між собою на полтавському стадіоні "Колос" "Ворсклу" і "Кремінь". Зустріч земляків викликала неабиякий інтерес уболівальників. Ще б пак! У двох останніх іграх наддніпрянці приймаючи "Буковину" і вінницьку "Ниву", продемонстрували сучасний, атакуючий футбол, виграли з рахунком 2:1 і 2:0. Полтавці ж із цими клубами, що претендують на лідерство, спромоглися на нічиї, відповідно 1:1 і 0:0.

Після 12 турів "Ворскла" і "Кремінь" розташувалися в турнірній таблиці з 13 очкам поруч. Додавши до свого активу ще по очку, на тих же позиціях і залишилися, матч закінчився внічию - 0:0.

Правда, уже в дебюті матчу на якусь мить трибуни затамували подиї: ворскляни, організувавши атаку лівим краєм, вивели на ударну позицію А.Марченка. Його стрімкий прохід не втримали двоє захисників, та тільки удар був не точним. Той же А. Марченко, кращий на. думку фахівців у цьому матчі в складі "Ворскли", міг  відзначитися ще раз до перерви.

Взагалі, зустріч пройшла у гострій боротьбі, з деякою територіальною перевагою кременчужан. Подекуди гості вдавалися на полі до грубощів, недозволених прийомів, які, зрештою, арбітр П. Кобичек з Ужгорода вчасно і вміло гасив у зародку.

Зіпсували загальне враження хіба що хуліганські вихватки окремих кременчуцьких болільників. Правда, за межі дозволеного пристрасті зусиллями полтавських оборонців порядку не вийшли.
У 14 турі команди земляків вільні від ігор.

Чергові поєдинки вони проведуть 14 червня. "Кремінь" гратиме в Калінінграді, а "Ворскла" - в Ужгороді. 17 червня обидві помінять суперників".

П.КАРНАУХ.
"Зоря Полтавщини" № 128 (17528), 6 червня 1990 року (середа).

Зустріч земляків

У матчах чемпіонату країни футболісти Полтави і Кременчука провели між собою шість зустрічей. Чотири з них припадає на період, коли команди виступали в класі "Б", і результат їх на користь полтавчан, котрі двічі добилися перемоги і двічі закінчували матчі безрезультатно. І в другій лізі, перевага поки що на боці "Ворскли": торік футболісти з обласного центру в наддніпрянському місті зіграли внічию (2:2), а вдома перемогли з мінімальним рахунком (гол провів В. Немешкало). Отож звітний матч мав принципове значення ще й тому, що команди розмістилися поруч у турнірній таблиці, маючи по 13 очок.

Численні шанувальники футболу з Кременчука, які приїхали на цю зустріч земляків, одержали справжню насолоду, спостерігаючи за грою. І хоч вона закінчилася безрезультатно, футболісти обох команд показали, що ця нічия зовсім не мирна: адже в кількох епізодах вони були близькі до того, щоб створити маленьке диво, заради якого ходять на стадіон.

Моментів для взяття воріт більше було в наших футболістів. Особливо запам'яталися два удари С. Лактіонова, один з яких припав у штангу. А найвірнішу нагоду вразити ворота суперників мав Сергій після перерви, коли виходив сам на сам з воротарем "Ворскли" О. Моргуном. Центральному захисникові майстру спорту В. Камарзаєву не залишалося нічого, як "обійняти" нашого нападаючого руками, за що одержав попередження. Це порушення компенсувалося штрафним, проте гострота атаки вже була втрачена.

Під кінець матчу міг відзначитися І. Мартиненко, проте в дуже вигідній ситуації промахнувся. Загалом же зустріч пройшла з ігровою і територіальною перевагою "Кременя", хоч господарі поля теж могли вирішити її долю на свою користь. Маємо на увазі два надто небезпечні удари по воротах "Кременя" А. Марченка, мабуть, найактивнішого в команді полтавчан.

Наступні два матчі "Кремінь" проведе на виїзді: 14 червня гратиме в Калінінграді з місцевою "Балтикою", а 17 - в Ужгоро ді із "Закарпаттям".

Б. КОВАЛЬ, суддя республіканської категорії.
С. ПЕРЕПЕЛЯТНИК, юнкор.
"Кременчуцька зоря", 7 червня 1990 року (четвер).

Нічия… з димом

Цього матчу, мабуть, з нетерпінням чекали всі уболівальники області. Адже в ньому зустрічалися земляки – футболісти "Ворскли" і "Кременя".

Перед початком зустрічі на стадіоні "Колос" висадився численний десант уболівальників з Кременчука – з барабанами, фанфарами, синьо-білими смугастими прапорами.

Перший тайм пройшов з невеликою територіальною перевагою гостей. Найактивнішими і найнебезпечнішими у їхньому складі був Сергій Лактіонов. Саме він у другій половині гри втратив майже стовідсоткову нагоду відкрити рахунок. Але після його удару м’яч потрапив у стійку воріт.

Після перерви більше атакували господарі. Але як і в попередньому матчі, їх атаки нагадували навалу, надійною перепоною для якої був захист "Кременя". Загалом матч пройшов у гострій, безкомпромісній, жорсткій, а часом і жорстокій боротьбі і закінчився з рахунком 0:0.

На закінчення звіту, мабуть, не можна  ще раз не згадати кременчуцьких уболівальників. Хвилин за двадцять до фінального свистка над трибунами стадіону і над футбольним полем ліг густий і їдкий дим. Це окремі наддніпрянські "тифозі" запалили димову шашку. Можливо, то була своєрідна репетиція перед чемпіонатом світу в Італії? Якщо так, то поінформуємо цих "майстрів димових ефектів", що подібні "витівки" в Італії, та й не тільки там, належно оцінюються не лише в газетних статтях, але й в статтях Кримінального кодексу. Тож просимо керівництво футбольного клубу "Кремінь" нагадати їм про це і зробити все, щоб горе-уболівальники команди не отруювали атмосферу матчів ні в Полтаві, ні в інших містах.

О. ЯРОСЛАВЕНКО.
"Комсомолець Полтавщини" № 68 (5069), 7 червня 1990 року (четвер).

Принциповий поєдинок

Як для "Ворскли", так і для "Кременя" матч, який відбувся минулого понеділка, мав принципове значення. І не лише тому, що ці команди знаходяться у турнірній таблиці поруч, а ще й через те, що у цьому поєдинку вирішувалося питання про сильніший футбольний клуб області на першому етапі змагань.

Торік, наприклад, кременчужани вдома звели зустріч із полтавцями внічию. (2:2), а в гостях поступились з мінімальним рахунком - 0:1. У загальному підсумку тоді більше очок набрала "Ворскла", хоча за підсумком чемпіонату республіки посіла восьме місце, а "Кремінь" - щосте.

Отже, зустріч між земляками викликала у болільників жвавий інтерес.

Матч удався. Футболісти діяли на полі з повною віддачею сил, демонстрували усе, на що здатні. Та крще за інших зіграли захисники і воротарі, які залишили свої ворота недоторканими. Отже, нічия -0:0. Це був 13-й тур.

С. ПЕРЕПЕЛЯТНИК.
"Перемога", 9 червня 1990 року (субота).

Фото гри


Погода