16.08.1990.
Ворскла (Полтава) - Спартак (Нальчик)
3 : 1


Друга ліга. Західна зона


Ворскла 3 : 1 Спартак
Ворскла (Полтава) Спартак (Нальчик)
16.08.1990. 18:00
26 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . (вміст 34000)
 
Суддя: Сергій АНОХІН (Москва)
Перший асистент: Олександр КОЛИМЖАНОВ (Астрахань)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ВОРОБЙОВ Валерій 1 Вр СРСР КРАЩЕНКО Сергій
2 Зх Україна ХОДИРЄВ Сергій 2 Зх СРСР ЛОБЖАНІДЗЕ Георгій
3 Зх СРСР КИТАЙКО Ігор 3 Зх СРСР ДЖАНСУЄВ Алім
4 Зх Україна ДЕЙНЕКО Юрій 4 Нп СРСР СЄРКІН Юрій
5 Зх Україна ЛУКАШ Сергій 5 Пз СРСР ХАТОВ Аслан
6 Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир 6 Пз СРСР КУГОТОВ Едуард
7 Нп СРСР ВЛАСЕНКО Ігор 7 Зх СРСР КІБІШЕВ Заур
8 Пз Україна МАТЮХА Андрій 8 Пз СРСР ГОПЛАЧОВ Аслан
9 Пз Україна СОЛОВЕЙ Сергій 9 Нп СРСР ГУБЖЕВ В'ячеслав
10 Нп Україна НЕМЕШКАЛО Владислав 10 Нп СРСР НАУРУЗОВ Басір
11 Нп Україна ШАРІЙ Іван 11 Нп СРСР ШОГЕНОВ Олексій
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
99 Вр Україна МОРГУН Олег  
99 Нп Україна ВОЛОШКО Олександр  
99 Зх СРСР БОНДАР Віталій Нп СРСР МОРСКОВ Андрій
99 Пз Україна КРАМАРЕНКО Ігор  
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Геннадій ЛИСЕНЧУК СРСР Анатолій АЛДИШЕВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ВОЛОШКО Олександр
КИТАЙКО Ігор
substitution.png 23
ШАРІЙ Іван goal.png 35
СОЛОВЕЙ Сергій penalty_scored.png 39
БОНДАР Віталій
ХОДИРЄВ Сергій
yellow_card.png 46
73 goal.png СЄРКІН Юрій
ВОЛОШКО Олександр goal.png 82
КРАМАРЕНКО Ігор
НЕМЕШКАЛО Владислав
substitution.png 85
МОРГУН Олег
ВОРОБЙОВ Валерій
substitution.png 88

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Рахунок по грі

У матчах проти лідерів футболісти полтавської "Ворскли" слід віддати їм належне, грали непогано. Так було в зустрічах з "Буковиною", армійцями Одеси. Незважаючи на нічийні рахунки (0:0 та 1:1), полтавці показали свої кращі якості.

У цьому ж ряду й матч 26 туру, що відбувся позавчора на стадіоні "Колос", в якому господарі приймали одного з лідерів - спартаківців Нальчика. На фоні попередньої зустрічі, блідої і невиразної нічиєї з ульяновським "Стартом", цей поєдинок вийшов видовищним,  результативним.

Поборовши стартове хвилювання, гравці обох команд почали шукати щастя біля чужих воріт. У господа старалися всі, особливо В Прокопиненко, Ю. Дейнеко, С.Лукаш, А. Матюха. Сміливо втручався в єдиноборства І.Китайко. Правда, для нього це закінчилося вже в першій  15-хвилинні небезпечним зіткненням, і лікарям довелося накладати шви на рану на голові.

На заміну йому вийшов О. Волошко. Маючи невисокий зріст, майже непомітний на полі, він не цурався ніякої чорнової роботи й, по суті, "зробив" гру в цьому поєдинку.

На 35-й хвилині захисники "Спартака" недозволеним прийомом збили О. Волошка з ніг у штрафному майданчику. С. Соловей, виконуючи пенальті, не схибив. І. Шарій до перерви подвоїв результат.

Після відпочинку малюнок гри не змінився - полтавці підвищили натиск, а гості покладали надії на контратаки, і їм вдалося скоротити рахунок - 2:1. На більше гості, мабуть, уже й не розраховували.
В останні десять хвилин полтавці вчинили справжню облогу воріт "Спартака". Бив В.Немешкало, промахнувся. Не вдався удар в І. Шарія - м'яч потрапив у захисника і відскочив у поле. Й тут О. Волошко знову продемонстрував здатність знаходитися в потрібну мить у потрібному місці. Удар його виявився невідпорним - 3:1. Цікавий, змістовний матч і заслужена перемога.

23 серпня полтавці грають у Ризі з "Даугавою", а 26 - у Смоленську з "Іскрою".

П.КАРНАУХ.
"Зоря Полтавщини" № 189 (17589), 18 серпня 1990 року (субота).

Перемога над лідером

Минулого четверга футболісти, полтавської "Ворскли" приймали на своєму полі одного з лідерів Західної зони команду. "Спартак" з Нальчика. У першому колі наші земляки програли на виїзді з мінімальним рахунком - 0:1.

Господарі поля зразу повели наступ на ворота суперників. Рейди по флангах змінювалися комбінаціями через центр. У перші двадцять хвилин матчу вони створили кілька небезпечних моментів. А що гості? Ті, в свою чергу, діяли на контратаках. Під час однієї захисник Ігор Китайко зіткнувся з нападаючим "Спартака" і отримав травму. Замість нього на полі з'явився Олександр Волошко, який став героєм матчу.

Йшла тридцята хвилина зустрічі. Полтавці атакують через центр: гра а один дотик, і Іван Шарій метрів з десяти сильним ударом відкриває рахунок. Після цього гола гра у полтавці" пішла. Гості намагаються стримати наступ, порушують правила. У штрафному майданчику захисник "Спартака" збиває з ніг Олександра Волошка. Одинадцятиметровий чітко реалізовує Сергій Соловей. 2:0 - з таким рахунком команди  пішли на відпочинок.

Після перерви гості зробили кілька замін. Вони всією командою перейшли в наступ. Важко довелося в ці хвилини нашим землякам. Небезпечні моменти виникали один за одним. Та голкіпер "Ворскли" двадцятирічний Валерій Воробйов рятує ворота. І все ж після удару спартаківця Юрія Серпіна і він не зміг взяти м'яч - 2:1. Здавалося, що ще трішки і гості зрівняють рахунок. Але в одній із контратак чудово зіграли Іван Шарій і Олександр Волошко. Перший видав ювелірний пас, а інший з розвороту красиво направив м'яч у самісінький кут воріт "Спартака" - 3:1.

Полтавці провели ще кілька небезпечних атак, але рахунок так і не змінився до кінця зустрічі.

О.ЯРОСЛАВЕНКО.
"Комсомолець Полтавщини" № 99 (5100), 18 серпня 1990 року (субота).

Фото гри


Програма матчу

Програма матчу

 

Програма матчу

Програма матчу

Погода