10.09.1990.
Буковина (Чернівці) - Ворскла (Полтава)
3 : 0


Друга ліга. Західна зона


Буковина 3 : 0 Ворскла
Буковина (Чернівці) Ворскла (Полтава)
10.09.1990. 07:42
31 тур
Стадіон: Буковина (Чернівці) . 0 глядачів (вміст 12000)
Погода: ... , Температура: 0ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Степан СЕЛЬМЕНСЬКИЙ (Ужгород)
Перший асистент: Валерій ОНУФЕР (Ужгород)
Другий асистент: Валерій СТОЯН (Алчевськ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ЦИТКІН Володимир 1 Вр Україна МОРГУН Олег
2 Зх Україна САРАФІНЧАН Валерій 2 Зх СРСР БОНДАР Віталій
3 Зх Україна СОБОТЮК Сергій 3 Зх Україна ДЕЙНЕКО Юрій
4 Зх Україна ЛИТВИН Микола 4 Зх Україна КРИВЕНКО Олег
5 Зх СРСР БАБАРИКО Олександр 5 Зх Україна ЛУКАШ Сергій
6 Пз Україна ЗАДОРОЖНЯК Василь 6 Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир
7 Пз Україна БУДНИК Віктор 7 Пз Україна МАРЧЕНКО Андрій
8 Пз Україна БУРЧАК Олег 8 Пз СРСР БОГДАНЕЦЬ Валерій
9 Пз Росія АЛІСТАРОВ Валерій 9 Пз Україна СОЛОВЕЙ Сергій
10 Нп Україна ГУЗІЄНКО Андрій 10 Нп Україна НЕМЕШКАЛО Владислав
11 Пз Україна МГЛИНЕЦЬ Віктор 11 Нп СРСР ВЛАСЕНКО Ігор
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
12 Зх Україна РУСНАК Іван 99 Нп Україна ШАРІЙ Іван
13 Зх СРСР ШЕЛЕСТ Сергій 99 Зх СРСР КИТАЙКО Ігор
14 Нп Україна ЦАП Володимир 99 Нп Україна ВОЛОШКО Олександр
15 Нп Україна ІВАНОВ Олександр  
16 Вр СРСР САБОДАШ Олександр  
   
   
 
Головні тренери
Україна Юхим ШКОЛЬНИКОВ Україна Віктор ПОЖЕЧЕВСЬКИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ЛИТВИН Микола goal.png 12
ЗАДОРОЖНЯК Василь goal.png 19
МГЛИНЕЦЬ Віктор goal.png 33
46 substitution.png ВОЛОШКО Олександр
ВЛАСЕНКО Ігор
46 substitution.png КИТАЙКО Ігор
СОЛОВЕЙ Сергій
46 substitution.png ШАРІЙ Іван
БОНДАР Віталій
ЦАП Володимир
ГУЗІЄНКО Андрій
substitution.png 62
РУСНАК Іван
БУДНИК Віктор
substitution.png 69
ШЕЛЕСТ Сергій
БУРЧАК Олег
substitution.png 78
ІВАНОВ Олександр
МГЛИНЕЦЬ Віктор
substitution.png 82
САБОДАШ Олександр
ЦИТКІН Володимир
substitution.png 85

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Все вирішилось на початку матчу

 

НАШІ УБОЛІВАЛЬНИКИ, мабуть, ще не призабули вперте протистояння чернівецьких і полтавських футболістів на верхніх щаблях турнірної таблиці два роки тому. Суперники по черзі змінювали один одного на лідируючій позиції, і зрештою, наші земляни тоді виграли змагання, а полтавчани вибороли срібні нагороди.

Нині ситуація змінилася. "Ворскла" зарекомендувала себе міцним середняком, а наші земляки входять у число лідерів західної проміжної зони. Принагідно нагадаю, що зустріч цих суперників у першому колі в Полтаві закінчилася внічию - 1:1.

Щодо звітного матчу, то він не відзначався якимось надзахоплюючим сюжетом із драматичною розв'язкою. Питання про переможця вирішилося, можна сказати, вже в дебюті матчу.

Наші земляки відкрили рахунок після розиграшу кутового, коли Микола Литвін несподівано для захисників, на мить випередивши усіх, ледь вловимим і навіть таким собі обережно - вивіреним рухом голови спрямував м'яч точно у ціль. Минуло кілька хвилин - і знову на тому ж лівому фланзі атаки зародилася результативна комбінація. Це настирливий В. Мглинець обіграв суперника і "прорізав" поперечним пасом воротарський майданчик гостей, і тут активний Василь Задорожняк блискуче зіграв на випередження: удар головою і рахунок подвоєно.

У другому таймі, уже при рахунку 3:0 на користь господарів поля (третій м'яч по праву записав до свого активу наш капітан, скориставшись неузгодженістю захисників і воротаря полтавчан), суперники не припиняли активних дій, продовжували темпову гру. Наші земляки, зокрема, вдало використовували таку тактичну зброю, як колективний відбір м'яча, завдяки чому провели кілька швидких проникаючих атак. Були добрі можливості для взяття воріт і в полтавських гостей, але рахунок так і залишився не зміненим - 3:0 на користь "Буковини".

Варто поінформувати вболівальників про зміни в календарі наступних ігор "Буковини". Матч із вінницькою "Нивою", запланований на 16 вересня, відбудеться 24 жовтня, а поединок із кіроваканською командою "Лорі" буде проведено у Чернівцях не 15 жовтня, як передбачалося, а 2 листопада.

Наводимо інші результати 31-го туру: "Волинь" (Луцьк) - СКА (Одеса) - 2:1, "Галичина" (Дрогобич) - "Зоря" (Бельци) - 4:1, "Спартак" (Нальчик) - "Лорі" (Кіровакан) - 3:0, "Старт" (Ленінсьи) - "Ширак" (Ленінакаи) - 3:0, "Даугава" (Рига) - "Зоря" (Луганськ) - 1:1, "Іскра" (Смоленськ) - "Дніпро" (Могильов) - 2:1, "Нива" (Тернопіль) - "Балтика" (Калінінград) - 3:1, "Карпати" (Львів) - "Закарпаття" (Ужгород) - 4:1, "Нива" (Вінниця) - "Кремінь" (Кременчук) - 0:1.

Завтра наші земляки зустрічаються на своєму полі із кременчуцьким "Кременем".

С.КУКУРУДЗ.
"Радянська Буковина" (Чернівці), 12 вересня 1990 року (середа).

"Кремінь" тримається десятки

Позавчора, 10 вересня, команди другої групи (західна зона) зіграли матчі чергового туру чемпіонату СРСР.

Третьої поразки підряд і десятої в цілому зазнала полтавська "Ворскла". Втім шансів здобути бодай одне очко на полі лідера - чернівецької "Буковини" - у наших земляків майже не було. За тієї гри, яку вони показали в домашніх матчах. Господарі поля уже в першому таймі вирішили долю зустрічі, забивши три м'ячі. Отже, 3:0 на користь "Буковини".

Вкотре проявив характер кременчуцький "Кремінь". Він У Вінниці протистояв місцевій "Ниві", яка на той день мала найменше поразок - 5. Наші земляки перемогли з рахунком 1:0. І тепер на очко випереджають "Ниву" і на два - "Ворсклу". До речі, це єдиний виграш команди гостей у звітному турі. "Кремінь" у турнірній таблиці чіпко тримається першої десятки.
Черговий тур - 13 вересня".

О.КУЛИК.
"Зоря Полтавщини" № 209 (17609), 12 вересня 1990 року (середа).

Поразка

Минулого понеділка відбувся черговий 30-й тур першості країни з футболу серед команд другої ліги Західної зони. Наші земляки футболісти полтавської "Ворскли" і кременчуцького "Кременя" грали на виїзді.

Чернівецька "Буковина" не залишила ніяких шансів полтавцям. Підопічні старшого тренера буковинців Юхима Школьникова діяли впевнено і переважали гостей у всіх компонентах гри. Долю матчу вони вирішили ще в першому таймі, забивши три м’ячі у ворота "Ворскли". Гості до кінця зустріті так і не змогли провести бодай один м’яч престижу. Це вже третя підряд поразка полтавців" що ще раз переконує в тому, що наші земляки ніяк не можуть отямитися від нокауту, в який їх "послав" вчинок колишнього старшого тренера А. Г. Лисенчука. Отже, невдачі продовжуються. Що ж далі?.

О.ЯРОСЛАВЕНКО.
"Комсомолець Полтавщини" № 110 (5111), 13 вересня 1990 року (четвер).

 

***

 

Третьої підряд поразки в чемпіонаті CPCР зазнала полтавська "Ворскла" (від "Карпат" - 0:1, тернопільської "Ниви" - 1:2, чернівецької "Буковини" - 0:3).

 
Причини? Вони, як кажуть, на поверхні. Заява головного тренера Геннадія Лисенчука про відставку у розпалі сезону, а точніше в період вирішальних матчів. По суті "Ворскла" залишилась без тренера. На ігри з "Буковиною" і вінницькою "Нивою" команду возив президент клубу Віктор Пожичевський. Іван Шарій тільки недавно виступає в ролі граючого тренера, тому говорити про його відповідність цій посаді рано. Шарій - лідер у грі, на футбольному полі, а за його межами… Втім, і на очах тисяч глядачів він інколи схильний до грубощів, недоброзичливих зауважень, докорів партнерам по команді. Це аж ніяк не додає авторитету майстру спорту. Можливо, в критичний для команди період коли Івану Григоровичу раптом випало нести левову частку відповідальності не тільки за свою, а й за гру всієї команди, відомий (і що там судити, шанований) серед полтавських болільників футболіст проявить себе з найкращого боку.

 
Час проявитися іншим гравцям. Два Андрії - Марченко і Матюха, наприклад, могли б виконувати роль диспетчерів на полі. В даний момент відповідальність за долю команди повинен нести кожан її гравець.

 
Добрий приклад - порад у Кременчуці. "Кремінь" теж недавно залишився без головного тренера. І так само несподівано, як це сталося й у "Ворсклі". А сама команда не спасувала, вийшла з прориву. І болільник їда на стадіон, додаючи тим самим міцності "Кременю.


Олександр КУЛИК.
"Спорткур'єр" №13, вересень (1 випуск), 1990 рік.

Фото гри


Погода