13.04.1989.
Зірка (Кропивницький) - Ворскла (Полтава)
2 : 2


Друга ліга. 6 зона


Зірка 2 : 2 Ворскла
Зірка (Кропивницький) Ворскла (Полтава)
13.04.1989. 18:30
8 тур
Стадіон: Зірка (Кропивницький) . 5000 глядачів (вміст 14628)
Погода: ...
 
Суддя: Валентин КОЗЕНКО (Бердянськ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ДІБРОВА Олег 1 Вр Україна МОРГУН Олег
2 Зх СРСР САМОФАЛОВ Валерій 2 Зх Україна ХОДИРЄВ Сергій
3 Пз Україна ПАЛАМАРЧУК Михайло 3 Зх Україна КРИВЕНКО Олег
4 Зх СРСР КАРОЛЬ Йожеф 4 Пз СРСР РОТАНЬ Петро
5 Пз Україна ТУЛАЙДАН Тарас 5 Нп СРСР ВЛАСЕНКО Ігор
6 Пз СРСР ХАПСАЛІС Олександр 6 Зх Україна ДЕЙНЕКО Юрій
7 Пз СРСР ДІЛАЙ Андрій 7 Пз СРСР БОГДАНЕЦЬ Валерій
8 Пз СРСР СТЕПАШКО Сергій 8 Зх Україна ЛУКАШ Сергій
9 Нп Україна ТРУБНИКОВ Володимир 9 Пз Україна МАТЮХА Андрій
10 Пз СРСР ФЕДОРЕНКО Микола 10 Нп Україна КИСЛОВ Ігор
11 Пз Україна ДЕНИСЕНКО Едуард 11 Нп Україна ШАРІЙ Іван
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Нп Україна МИЗЕНКО Олександр Зх СРСР КИТАЙКО Ігор
  Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир
   
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Іштван ШАНДОР Україна Віктор ПОЖЕЧЕВСЬКИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
МИЗЕНКО Олександр
ТРУБНИКОВ Володимир
substitution.png ?
ДЕНИСЕНКО Едуард goal.png 16
ФЕДОРЕНКО Микола goal.png 35
40 goal.png ШАРІЙ Іван
46 substitution.png ПРОКОПИНЕНКО Володимир
ВЛАСЕНКО Ігор
63 goal.png ШАРІЙ Іван
85 substitution.png КИТАЙКО Ігор
БОГДАНЕЦЬ Валерій

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

«ЗІРКА» — «ВОРСКЛА» — 2:2


«У кіровоградців немов залишився, повністю нереалізований у грі з «Кременем», бійцівський заряд, і таму з перших хвилин без зайвих сумнівів вони почали атакувати ворота гостей. Настійливість футболістів принесла успіх. Вже на 16 хвилині Е. Денисєнко в гострій ситуації у штрафному майданчику «Ворскли» проштсовхнув м'яч у ворота. А на 37 хвилині М. Федоренко, обігравши захист, вийшов сам на сам з воротарем і не промахнувся. Здавалося, при рахункові 2:0 цілком можна було сподіватися на загальний успіх у грі. Адже кіровоградцям, як кажуть, відступати нікуди, від останнього місця їх відділяли лише дві поділки. Це прекрасно розуміли й самі футболісти і не збиралися згортати свої наступальні дії. Але наступаючи, кіровоградці пропустили у свої ворота спочатку один, а потім другий гол. Цілком можна було виправити
помилки захисту знову ж таки нападаючим. Адже й автори голів Денисенко й Федоренко, і В. Трубников, і О. Мизенко, який замінив його, та інші мали достатню можливість для цього. Але можливості, як, на жаль, і в минулій грі з кременчуцьким «Кременем» так і не були реалізовані. Не вистачало, здавалось, дрібниці — точного удару, вдалого вибору місця, розуміння партнера. Не відзначилися кіровоградці й вмінням розігрувати стандартні положення, що відмінно продемонстрував полтавчанин І. Шарій, забивши свої два голи саме з таких позицій.
Отже, програш і нічия при явній перевазі. Багато що в такій ситуації, кажуть залежить від спортивної фортуни. Можливо, але значною мірою, все таки, від колективної взаємодії і індивідуальної майстерності . Цього поки що нашим землякам не вистачає.
«Зірка» виступала в такому складі: О. Діброва, В. Самофалов, М. Паламарчук, И. Король, Т. Тулайдан, О. Хапсаліс, А. Ділай, С. Степашко, В. Трубников (О. Мизенко), М. Федоренко, Є. Денисенко».


«Кіровоградська правда», 15 квітня 1989 (субота).


«Кремінь» переміг — 2:0. Тепер у нього 11 очок. На одно менше має полтавська «Ворскла», яка того ж дня зіграла внічию (2:2) в Кіровограді.
— По ходу матчу, — розповідає головний тренер «Ворскли» В. О. Пожичевський, — ми програвали 0:2. Бо захопились атаками. Наприкінці першого тайму Іван Шарій відмінно виконав штрафний удар: метрів з 22-х, мимо «стінки» направив м'яч у верхній кут воріт «Зірки». Ця ситуація повторилася десь на 15 й хвилині другого тайму. Знову штрафний, і знову точний удар Шарія.
Перед завтрашнім, дев'ятім туром лідирує луцька «Волинь» — 13 очок. Далі в турнірній таблиці стоїть вінницька «Нива» — 12 очок. По 11 набрали «Кремінь» і чернівецька «Буковина». У п'яти команд — «Ворскли», хмельницького «Поділля», ворошиловградської «Зорі», криворізького «Кривбасу» і тернопільської «Ниви» — по 10 очок».


О.Кулик.
«Зоря Полтавщини» № 87 (17187), 15 квітня 1989 (субота).

ДВА ГОЛИ ІВАНА ШАРІЯ


«Буквально з перших хвилин гри господарі поля показали, що вони націлені на перемогу. Атаки на ворота "Ворскли" тривали впродовж всього першого тайму. У господарів поля виділялися досвідчені Хапсаліс, Федоренко, Ділай.
На 20-й хвилині зустрічі захист полтавців припускається помилки, і нападаючий "Зірки" Денисенко з близької відстані відкриває рахунок.
Прагнучи відігратися, "Ворскла" розпочинає діяти на контратаках, забуваючи інколи про безпеку своїх воріт. На 35-й хвилині зустрічі захисники "Ворскли" пішли вперед, Федоренко перехопив м'яч, вийшов один на один з Моргуном і подвоїв рахунок. Втім, пропущені м'ячі не збентежили полтавців. Вони продовжують постійно тримати в напрузі захисників "Зірки", поступово оволодівають ігровою ініціативою. За 5 хвилин до перерви
господарі поля порушують правила. Штрафний удар з 22-23 метрів чітко виконує Шарій — 2:1.
У другому таймі "Ворскла" діяла активно, мала декілька моментів для того, щоб відігратися. Та лише на 18-й хвилині другої половини зустрічі знову є після штрафного удару метрів з 20 кращий бомбардир полтавців Шарій встановлює рівновагу — 2:2.
З таким результатом і завершився цей напружений, динамічний поєдинок.
Після матчу у Кіровограді в активі "Ворскли" 10 очок і вона входить до першої десятки команд.
Інші матчі восьмого туру принесли такі результати: СКА - "Суднобудівник" - 0:0, "Океан" - "Маяк" - 1:2, "Чайка" - "Зоря" - 2:1, "Кристал" - "Шахтар" - 4:2, "Торпедо" - "Волинь" - 0:2, "Новатор" - "Нива" Тр. - 1:1, "Колос" - "Авангард" - 1:0, "Закарпаття" - "Нива" Вц. - 0:0, "Буковина" - "Поділля" - 2:1, "Прикарпаття" - "Спартак" - 0:1, "Дніпро" - "Нафтовик" - 2:1, "Динамо" - "Кремінь" - 0:2.
Наступні матчі полтавська "Ворскла" і кременчуцький "Кремінь" проведуть 16 квітня».


Ю. ВОЛКОВ.
«Комсомолець Полтавщини» № 45 (4917), 15 квітня 1989 (субота).

Фото гри


19890413___-__1.jpg
Офіційна програма матчу

Погода