08.04.1981.
Ворскла (Полтава) - Кривбас (Кривий Ріг)
0 : 0


Друга ліга. 5 зона


Ворскла 0 : 0 Кривбас
Ворскла (Полтава) Кривбас (Кривий Ріг)
08.04.1981. 12:17
2 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 8000 глядачів (вміст 34000)
 
Суддя: Станіслав НЕВЕРКЕВИЧ (Харків)
Перший асистент: М. ВОРОНОВ (Харків)
Другий асистент: Микола КУРИЛКО (Харків)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР ДЯЧЕНКО Анатолій Вр СРСР ШАТОХІН Володимир
Зх СРСР НЕСТЕРЕНКО Валерій Зх СРСР ДЕЛІ Ігор
Пз СРСР ТОМІЛІН Євгеній Зх СРСР ДАНГА Вісвалдіс
Зх СРСР МАРМАЧ Юрій Пз СРСР КОБЛИК Станіслав
Зх СРСР БАХУРИНСЬКИЙ Петро Зх СРСР НИКИТЮК Віктор
Пз СРСР ВАКУЛЬЧУК Олег Пз СРСР ЄГОРОВ Анатолій
Пз СРСР РОТАНЬ Петро Зх СРСР КУЦЕВ Анатолій
Пз СРСР ГОРДЕЙ Дмитро Пз СРСР УСТИНОВ Юрій
Пз СРСР ШВАЙЧЕНКО Микола Нп СРСР АРСЕНЬЄВ В'ячеслав
Пз СРСР МОСКАЛЕЦЬ Юрій Нп СРСР ДМИТРЕНКО Віталій
Нп СРСР БАСС Валерій Нп СРСР КРИШТАН Олександр
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Зх СРСР МОСКАЛЕНКО Олег Пз СРСР КУЗЬМЕНОК Володимир
Пз СРСР МАРТИНЕНКО Ігор Пз СРСР МУДРИЙ Віктор
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Володимир АКСЬОНОВ СРСР Валентин ТУГАРІН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
15 yellow_card.png КОБЛИК Станіслав
МАРТИНЕНКО Ігор
БАСС Валерій
substitution.png 46
46 substitution.png КУЗЬМЕНОК Володимир
КОБЛИК Станіслав
70 substitution.png МУДРИЙ Віктор
ЄГОРОВ Анатолій
МОСКАЛЕНКО Олег
ВАКУЛЬЧУК Олег
substitution.png 75

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Атакуй, «Колос»!

«Футболісти криворізького «Кривбасу» приїхали в Полтаву, маючи, як і полтавський «Колос», два очка. Здобули їх на виїзді в м. Павлограді, де в першому матчі екзаменували дебютанта другої ліги класу «А» місцеву команду «Колос». Думається, що і в нелегкому поєдинку з нашими земляками, який відбувся позавчора, криворіжці виконали програму мінімум — добули одне очко.
Господарів поля і їхніх болільників, яких немало прийшло на стадіон, нічия, звичайно, не дуже задовольнила. Однак футболісти «Колоса» і цього разу показали змістовну гру, майже протягом всього часу мали ігрову і територіальну перевагу.
М'яч рідко затримувався на середині поля — добре грали півзахисники «Колоса» П. Ротань, О. Вакульчук і Ю. Москалець. Особливо останній, який був одним із кращих на полі. На 17-й хвилині другого тайму метрів з тридцяти він пробив м'яч із штрафного, але воротарю В. Шатохіну у відчайдушному кидку вдалося парирувати м'яч на кутовий. Подібні моменти були і в першому таймі, коли Ю. Москалець виконував штрафні і кутові удари. Воротар гостей грав відмінно.
Кожен матч — завжди навчання для футболістів і тренерів. Минула гра ще раз нагадала, що без творчого підходу до організації атаки в сучасному футболі бажаного не досягти. Полтавці в основному загрожували дальніми ударами, інколи навішували м'яч у штрафний майданчик. І, здається, боялися наближатися до воріт, розігруючи м'яч короткими і точними пасами. Звичайно, це не так просто. По-перше, потрібно мати хоча б кілька уже награних ходів, а по-друге, сміливо їх використовувати, щоб набувати досвіду такого ведення атаки. З ним прийде вміння, точний розрахунок. Про це варто говорити, адже в нападі «Колоса» грають зовсім юні футболісти. У другому таймі звітного матчу І. Мартиненко, який замінив В. Баса, настирливо шукав шляху до воріт, але в одиночку так і не зміг пробитися. Інший нападаючий — Д. Гордєй протягом усього матчу залишався в тіні, а точніше, сам чомусь не шукав вигідних ситуацій для атаки. На
останніх хвилинах матчу він двічі одержував точний пас і міг би відзначитися. Але в першому випадку не зумів чітко зупинити м'яч, у другому — пробив його високо над воротами.
А що гості? Вони контратакували. Був момент, коли воротар полтавців А. Дяченко протягом кількох секунд тричі рятував свою команду від гола...
Результат матчу — 0:0.
Наступні дві гри «Колос» проведе на виїзді».

О.КУЛИК.
«Зоря Полтавщини» № 87 (14787), 10 квітня 1981 (п'ятниця)

 

Нічия з «Кривбасом»


Одержавши в першому турі перемоги, футболісти «Колоса» і «Кривбасу» прагнули продовжити шлях нагору у турнірній таблиці. Як і належить господарям поля, вони вже з перших хвилин гри заволоділи ініціативою. Та впевнені дії воротаря гостей Володимира Шатохіна не дали змоги полтавцям показати свою перевагу в рахунку. Особливо запам'яталася два гострих моменти. Першого разу Юрій Москалець, а потім Петро Ротань прицільно б'ють по воротах.
Здається, що гол неминучий. Та воротар гостей демонструє добру майстерність. Порівняно з першим матчем «Колос» діяв дещо інертніше, боязко, а інколи й просто невдало. Насамперед це стосується захисників, які в простих епізодах втрачали м'яч, не змігши віддати своїм партнерам точного пасу.
Щодо гостей, то вони діяли на гострих контратаках, і лише неточність у виконанні ударів не принесла їм і успіху. Загалом сумбурна гра чітко відобразила співвідношення сил на полі в рахунку — 0:0. Отже, «Колос» після двох матчів має три очки.
Наступні зустрічі полтавці -проведуть 12 квітня в Чернігові з «Десною», а 15 квітня — в Сумах з «Фрунзенцем».


В. Слюсар.
«Комсомолець Полтавщини» № 44 (3668), 11 квітня 1981 (субота).

Фото гри


Погода