06.04.1974.
Кривбас (Кривий Ріг) - Ворскла (Полтава)
0 : 0


Друга ліга. 6 зона


Кривбас 0 : 0 Ворскла
Кривбас (Кривий Ріг) Ворскла (Полтава)
06.04.1974. 16:45
1 тур
Стадіон: Металург (Кривий Ріг) . 15000 глядачів (вміст 42000)
Погода: хмарно
Трансляція: ...
 
Суддя: Олександр БОРИСОВ (Москва)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР АМОСОВ Валерій Вр СРСР СІДЕНКО Олександр
Зх СРСР МАХНО Іван Зх СРСР ЄВДОКИМОВ Володимир
Зх СРСР НОВІКОВ Юрій Зх СРСР ДІДЕНКО Володимир
Зх СРСР ЗАЙМАЛІН Сергій Зх СРСР БАХУРИНСЬКИЙ Петро
Зх СРСР БЕДА Анатолій Зх СРСР МАРМАЧ Юрій
Зх СРСР БИТКІН Анатолій Пз СРСР МОСКАЛЕЦЬ Юрій
Нп СРСР УСОВ Олег Пз СРСР БАРДЕШИН Віталій
Пз СРСР КОЛОДІН Віктор Пз СРСР КУРИЛОВ Василь
Зх СРСР БАСОВ Павло Нп СРСР ПРОЦКО Андрій
Пз СРСР МІШИН Юрій Пз СРСР КОНОВАЛОВ Микола
Нп СРСР ІЩЕНКО Владислав Пз СРСР КУЛІШ Анатолій
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Нп СРСР ЧУМАК Олег  
Зх СРСР ПАЛАМАРЧУК Віктор  
   
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Анатолій ЗУБРИЦЬКИЙ Україна Віктор НОСОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ПАЛАМАРЧУК Віктор
УСОВ Олег
substitution.png 46
ЧУМАК Олег
БИТКІН Анатолій
substitution.png 86
ЗАЙМАЛІН Сергій penalty_missed.png 86

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

ЗДРАСТУЙ ФУТБОЛ


«КОЛИ ПІСЛЯ довгої зими біля стадіону «Металург» знову збираються юрми болільників, коли точаться жваві суперечки про те, хто переможе в першому матчі, вважай — прийшла весна.
Небо все хмурилось і хмурилось, мовляв, розжену вас зараз усіх. А дощ все не починався.
— Це хмари завітали повболівати за «Кривбас», — жартують на трибунах.
Розмовляємо з деякими любителями футболу.
Анатолій Кирилович Зильов, водій трамвая:
— Вірю в «Кривбас», вірю в його велику перемогу.
Олексій Кузьмович Кучерук, слюсар доменного цеху металургійного заводу імені В. І. Леніна.
— Хочу, щоб наші футболісти і надалі грали коректно, цілеспрямовано. Тимчасові невдачі не повинні розхолоджувати гравців. Хай знає «Кривбас»: ми, болільники, завжди з ним.
Євген Васильович Ступак, монтажник з тресту «Криворіжіндустрбуд»:
— Ми, оце із своїм бригадиром Дмитром Васильовичем Деркачом приїхали на матч прямо з роботи. Нещодавно до нас, на будівельний майданчик 9-ої домни, приїздили кривбасівці. Будівельники наказували їм зробити в цьому сезоні все для перемоги. Від цього і нам краще працюватиметься.
ГУДЕ, вирує стадіон. Ось і настав час відкриття тридцять шостого чемпіонату СРСР. З вітальним словом до болільників і футболістів звертається голова комітету по фізкультурі і спорту при міськвиконкомі І. А. Панченко.
На стадіоні вишикувалися футболісти «Кривбасу» і їх гості – гравці полтавської команді «Колос». Звучить гімн Радянського Союзу. Капітани команд Віктор Колодін і Василь Курилов
піднімають прапор.
Здрастуй футбол ! Починається перший матч нового сезону. Спочатку боротьба здебільш точилась в центральному колі. Гравці обох команд втрачали м'яч ще на підступах до штрафного майданчика суперників. Невисокий темп, запропонований кривбасівцям, мабуть, цілком влаштовував полтавчан, бо вони теж не поспішали до воріт.
Відчувалося, що гравці проводять першу офіційну зустріч у новому сезоні. Гра проходила в рівній спортивній
боротьбі. І лише зовсім невелика перевага в прагненні до перемоги виділяла команду «Кривбас». Перший тайм так і закінчився – 0:0.
Після перерви криворіжці додали обертів, і це одразу позначилось на грі. Вона пожвавішала. Гості були явно не готові до цього, і «Кривбасові» вдалося провести кілька швидких атак. Тричі підряд, з близької відстані, били нападаючі по воротах Олександра Сиденко, але захисні лінії команди діяли самовіддано. І голкіпер кожного разу був на висоті.
Кульмінаційний момент матчу стався на 86-й хвилині зустрічі – у своєму штрафному майданчику хтось із полтавчан збив Івана Махна. Суддя без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку.
Завмер і насторожився у радісному чекані голу весь стадіон. До м'яча підходить дебютант команди Сергій Займалін. Ретельно встановлює м'яч б'є, і не влучає навіть у прямокутник воріт.
Кривбасівці знову кидаються в атаку в надії все ж таки відкрити рахунок, але гра так і закінчилась безрезультатно – 0:0.
Згідно з новим положенням, на той випадок, коли рахунок у грі не буде відкрито, командам надається право пробити по п'ять одинадцятиметрових ударів. Як що і тут буде нічия, то суперникам нараховується по одному очку. Саме так і сталося. Після одинадцятиметрових ударів на табло стояли цифри 5:5 (у «Кривбаса» голи забили Біда, Махно, Іщенко, Паламарчук і Колодін ).
Треба сказати, що такий рахунок досить чітко визначив співвідношення сил на полі, про що, до речі, свідчить і кількість кутових – 4:4.
По закінченні гри згадався початок нового сезону 1971 році. «Кривбас» у першій грі на своєму полі зазнає поразки від кадіївського «Шахтаря» - 1:2, потім від полтавського «Будівельника» - 0:1 ( тоді команда «Колос» звалася так ), кіровоградської «Зіркі» - 0:3, робить нічию із спартаківцями Івано-Франківська – 0:0 і після п'яти турів займає останнє місця у турнірній таблиці. А що було потім, знають усі – команда стала чемпіоном Української РСР і завоювала путівку в першу лігу класу «А».
Тренує зараз команду А.Ф.Зубрицький, який завжди будує передсезонну підготовку з розрахунком на поступове відновлення спортивної форми і підводить пік форми десь на середину першості.
Команди виступали в такому складі:
«Колос»: Сиденко, Євдокимов, Діденко, Бахуринский, Мармач, Москалець, Бардешин, Курилов, Процько, Коновалов, Куліш.
«Кривбас»: Амосов, Махно, Новиков, Займалін, Біда, Биткін (Чумак-86), Усов (Паламарчук-46), Колодін, Басов, Мішин, Іщенко».


Є.Алакін; В.Сушкевич.
«Червоний гірник» №69(13010), 9 апреля 1974 (вторник).


36-й СТАРТОВАЛ!


«Открытия сезона любители футбола ожидали с нетерпением и волнением, связывая свои надежды с успехом любимой команды. И вот в минувшую субботу на стадионе «Металлург» стартовал 36-й чемпионат страны среди команд второй лиги класса «А». Началу игры предшествовала торжественная церемония открытия соревнований. К болельщикам, участникам обратился председатель горспорткомитета И.А.Панченко, пожелавший командам успешного выступления в первенстве. Капитаны команд В.Колодин («Кривбасс») и В.Курилов («Колос») подняли флаг соревнований. Первая половина матча началась атаками «Кривбасса», но гости умело защищались и создать реальную угрозу для взятия ворот полтавчан так и не удалось. А вот острые контратаки футболистов «Колоса» доставили В.Амосову немало хлопот. Особенно активным у гостей был Процко (№9). Появление во втором тайме в линии полузащиты «Кривбасса» В.Паламарчука заметно оживило и более разнообразило игру команды и уже вратарь «Колоса» В.Сиденко самоотверженной игрой сумел отстоять свои ворота. За несколько минут до окончания матча последовал рейд в штрафную площадку полтавчан правого защитника И.Махно, который был прерван подножкой... — пенальти, но С.Займалин не сумел его реализовать.
Основное время так и не выявило победителя, как не выявили его и послематчевые пенальти. Реализовав по пять одиннадцатиметровых, команды записали в свой актив по очку. Ну, а что же болельщики? Конечно, они ожидали от кривбассовцев более содержательной игры. Слишком уж много допускали неточностей в передачах на-ши футболисты, да и действовали они тактически однообразно. Сегодня еще рано делать выводы о степени готовности команды бороться за высокое место. В коллективе много новичков и для их взаимопонимания нужно время».


В. ДАВИДЕНКО, дежурный электрик цеха блюминга № 2.
«Металлург», 1974.


«КОЛОС» СТАРТУВАВ


«Полтавський «Колос», що виступає в першості країни країни серед команду другої групи класу «А», стартував минулої суботи в Кривому Розі. Свій перший матч полтавці провели з футболістами місцевої команди «Кривбас».
За дев'яносто хвилин гри рахунок на табло — 0:0 — так і не змінився. За умовами розиграшу команди пробили по п'ять одинадцятиметрових ударів. Вони чітко реалізували свої можливості і кожна забила саме по п'ять м'ячів. Суддя матчу записав і «Кривбасу» і «Колосу» по одному очку, адже тепер в нічиїх не передбачено додаткових ударів.
Наступний матч «Колос» проводить у Миколаєві, де 10 квітня зустрінеться з місцевим «Суднобудівником».


А.НАДІН.
«Зоря Полтавщини» № 83 (12661), 9 апреля 1974 (вторник).


Перший матч — нічия


«Минулої суботи футболісти полтавського «Колоса» провели в Кривому Розі свій перший матч з місцевим «Кривбасом». Гра проходила в рівній боротьбі. Пенальті теж не виявили переможця (рахунок 5:5). Обидві команди записали собі по одному очку».


М.КАРПЕНКО.
«Комсомолець Полтавщини» № 43 (2485), 9 апреля 1974 (вторник)

Фото гри


"Кривбас" Кривий Ріг - "Колос" (Чемпіонат СРСР. 1974. Друга ліга. VІ зона. 1 тур)

19740406____-__1.jpg

Погода