13.04.1973.
Ворскла (Полтава) - Кривбас (Кривий Ріг)
0 : 1


Друга ліга. 1 зона


Ворскла 0 : 1 Кривбас
Ворскла (Полтава) Кривбас (Кривий Ріг)
13.04.1973. 06:04
4 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . (вміст 34000)
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР СІДЕНКО Олександр Вр СРСР АМОСОВ Валерій
Зх СРСР ЧЕРНЯВСЬКИЙ Григорій Зх СРСР МАХНО Іван
Зх СРСР ДІДЕНКО Володимир Зх СРСР НОВІКОВ Юрій
Пз СРСР МОСКАЛЕЦЬ Юрій Пз СРСР НЕХАЄВ Борис
Пз СРСР НАЗАРУК Євген Зх СРСР ПУГАЧЬОВ Анатолій
Пз СРСР НАЙДЬОНОВ Юрій Пз СРСР КАФАДЖИ Олександр
Нп СРСР КОЛЕСНИК Олександр Зх СРСР БИТКІН Анатолій
Пз СРСР КУРИЛОВ Василь Пз СРСР КОЛОДІН Віктор
Пз СРСР ШТУЛЛЕР Михайло Нп СРСР УСОВ Олег
Зх СРСР МАРМАЧ Юрій Нп СРСР ВОВК Станіслав
Нп СРСР ВОЙТЕНКО Володимир Нп СРСР ІЩЕНКО Владислав
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Нп СРСР САПУХІН Юрій Нп СРСР ГЛАДИШЕВ Олександр
  Пз СРСР ЛАЗАРЧУК Федір
   
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Олександр АЛПАТОВ СРСР Володимир БОЛОТОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
САПУХІН Юрій
ВОЙТЕНКО Володимир
substitution.png 46
46 substitution.png ГЛАДИШЕВ Олександр
ВОВК Станіслав
46 substitution.png ЛАЗАРЧУК Федір
УСОВ Олег
58 goal.png ЛАЗАРЧУК Федір

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Сезон відкрито


«Позавчора на полтавському стадіоні «Колос» відбулося відкриття літнього спортивного сезону. Розпочалося воно показовими виступами акробатів, гімнастів, важкоатлетів, студентських команд з легкої атлетики.
Потім відбувся футбольний матч команд другої групи класу «А». «Колос» приймав футболістів «Кривбаса». Виграли гості — 1:0. Це четверта поразка полтавців з початку сезону.
Нині вони займають останню сходинку в турнірній таблиці».


А. НАДІН.
«Зоря Полтавщини» №89 (12362), 15 квітня 1973 (неділя).

ПЕРШЕ ПОБАЧЕННЯ З «КОЛОСОМ»


«Минулої п'ятниці на полтавському стадіоні «Колос» почалося традиційне спортивне свято, присвячене відкриттю нового весняно-літнього сезону. Помірялися силами на доріжках стадіону легкоатлети та велосипедисти, відбувся парад учасників...
Пролунав суддівський свисток, і на зелений килим стадіону вийшли футбольні команди «Колос» (Полтава) та «Кривбас» (Кривий Ріг).
Другий тайм для полтавців склався драматично, але вони самі в цьому винні, бо надто рано повірили в мирний настрій кривбасівців. Єдиний гол в цій зустрічі було забито у ворота «Колоса».
Прикрі поразки полтавців в Сімферополі, Севастополі та Херсоні і нова невдача на своєму полі наводять на гіркі роздуми. Колосівці наполегливо боролися за кожен м'яч, а ось технічної і тактичної майстерності їм бракувало. Якщо захист на чолі з Ю. Москальцем загалом впорався із завданням, то цього не можна сказати про ланку півзахисту команди. В нападі лише М. Штуллер намагався налагодити гру, але його ніхто з партнерів так і не підтримав.
Який з цього вихід? Ще інтенсивніше працювати на тренуваннях, щоб не поступатися суперникам ні в техніці, ні в тактиці».


В. СЛЮСАР.
«Комсомолець Полтавщини» № 46 (2336), 17 квітня 1973 (вівторок).


ПЕРЕМОЖНИЙ ГОЛ ДЕБЮТАНТА


«Минулої п'ятниці футболісти «Кривбасу» проводили в Полтаві з місцевим «Колосом» свою першу гру на виїзді. А для господарів це був перший матч на своєму полі. Зустрічі в Сімферополі, Севастополі і Херсоні полтавчани програли і в цій грі гадали виправдати себе перед болільниками.
Із перших хвилин зустрічі футболісти «Колоса» всією командою йдуть в атаку, намагаючись на самому початку гри відкрити рахунок.
Вдало діють у центрі поля досвідчені Василь Курилов і Михайло Штуллер, які з допомогою довгих передач намагаються вивести своїх нападників до воріт Валерія Амосова. Однак наші гравці розраховували на такий початок. Чіткою грою в захисті кривбасівці зуміли збити наступальний порив господарів.
Спокійна і впевнена гра захисних ланок «Кривбасу» примусила полтавчан часто-густо помилятись. Атаки! «Колоса» втратили гостроту. Ініціатива поступово переходить до ваших земляків. І ось уже Владислав Іщенко і Станіслав Вовк створюють небезпеку біля воріт полтавчан, які захищає Анатолій Сіденко. Сміливо йдуть вперед захисники Іван Махно, Юрій Новиков.
Тепер уже футболісти «Колоса» всією командою захищаються, однак в їх діях куди менше впевненості. Атаки посилюються, гол здається близьким, але в завершальній стадії нашим футболістам бракує точності. Та й незадовільний стан футбольного поля ставить перед гравцями додаткові труднощі. Свисток про завершення першого тайму застає криворіжців у новій атаці.
Після перерви в командах сталися зміни. В «Кривбасі» замість Олега Усова на полі з'являється дебютант команди майстер спорту Федір Лазарчук. Саме йому й судилося стати героєм зустрічі. На 58-й хвилині Віктор Колодін із середини поля подає м'яч у штрафний майданчик господарів. Федір прийняв його і без обробки послав у сітку воріт — 1:0. Після пропущеного гола полтавчани розгубилися. Кінець зустрічі проходить у безперервних атаках «Кривбасу». Безліч ударів сиплеться на ворота полтавчан, лише спортивне щастя дозволяє господарям поля уникнути розгрому.
Перша перемога «Кривбасу» на чужому полі радує. Однак слід звернути увагу на невміння наших гравців використовувати численні голеві ситуації, які вони самі створюють. Хочеться сподіватись, що це явище тимчасове.
Команди виступали у таких складах:
«КРИВБАС» — Амосов, Махно, Новиков, Нехаєв, Пугачов, Кафаджі, Биткін, Колодін, Усов (Лазарчук-46), Вовк (Гладишев-46), Іщенко;
«КОЛОС» — Сіденко, Чернявський, Діденко, Москалець, Назарук, Найдьонов, Колесник, Курилов, Штуллер, Мармач, Войтенко (Сомухін-46).


О.ЄФРЕМОВ, електрослюсар металургійного заводу імені В.І.Леніна.
«Червоний гірник» №76 (12761), 17 квітня 1973 (вівторок).

Фото гри


Погода