14.04.1970.
Прикарпаття (Івано-Франківськ) - Ворскла (Полтава)
1 : 0


Друга група класу А. 1 підгрупа


Прикарпаття 1 : 0 Ворскла
Прикарпаття (Івано-Франківськ) Ворскла (Полтава)
14.04.1970. 18:30
2 тур
Стадіон: Рух (Івано-Франківськ) . (вміст 6500)
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР КРАСНЕЦЬКИЙ Іван Гравець відсутній у базі даних.
Зх СРСР ГРИГОРЧУК Мирослав Зх СРСР САВЕНКОВ Микола
Зх СРСР КУПЧЕНКО В'ячеслав Гравець відсутній у базі даних.
Зх СРСР РУСНАК Степан Гравець відсутній у базі даних.
Нп СРСР ЧОПЕЙ Степан Гравець відсутній у базі даних.
Нп СРСР КОЗІН Віктор Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
Гравець відсутній у базі даних. Гравець відсутній у базі даних.
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
   
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Вадим КИРИЧЕНКО СРСР Олександр АЛПАТОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ЧОПЕЙ Степан goal.png 17

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

З мінімальною перевагою


«14 квітня. Івано-Франківськ, стадіон «Спартак». Першість СРСР з футбола: «Спартак» (Івано-Франківськ) — «Будівельник» (Полтава) — 1:0 (1:0). Зустріч дублерів закінчилась перемогою «Спартака» з рахунком 2:0.
Перед цим матчем тренери «Спартака» внесли зміни в склад команди. З першої і до останньої хвилини ворота захищав Красницький. У захисті дебютував і досить успішно, новобранець колективу Купченко. А капітан команди Григорук перейшов у півзахист.
Ще істотніші корективи зробила несприятлива погода. Мокре поле, важкий м'яч — усе це: безумовно вплинули на хід поєдинку, збільшило кількість непередбачених помилок. Так, у першому таймі важку травму отримав центральний захисник «Будівельника» Савенков, який покинув поле. Через кілька хвилин небезпечно зіткнувся з суперником спартаківець Руснак і після цього грав лише в півсили.
Обидві команди густо «населили» середину поля. Гравці намагалися діяти тут не затримувати м'яча і відразу ж адресувати його нападаючим. Тим паче, що і «Спартак» і «Будівельник» мали попереду непоганих солістів.
Господарям поля ця тактика принесла успіх. На 17-й хвилині
Козін точною передачею вивів на удар Чопея і він точно спрямував м’яч у дальній кут воріт.
Спартаківці мали ще щонайменше дві реальні можливості, щоб збільшити рахунок. Але в останній момент їх підводив технічний брак. Лише Козін міг похвалитися бездоганною обробкою м’яча, чого не можна сказати про більшість його партнерів.
А форвардам полтавської команди, які також грали на високих швидкостях, ще більше не щастило. Добру половину їх контратак зупиняв свист судді, фіксуючи положення поза грою.
Кілька разів такі моменти створювали спартаківські захисники. Самовіддано грали вони під час гострих ситуацій. За 12 хвилин до кінця зустрічі хтось із захисників головою вибив м’яч майже з лінії пустих воріт. Але як і в попередньому поєдинку, неточними передачами спартаківці напружували обстановку в своєму штрафному майданчику, за що гості мало не покарали їх.
Наші земляки записали в свій актив першу перемогу. Тепер їх чекає нелегка зустріч у Чернівцях з місцевою «Буковиною». На майбутнє хочеться побажати спартаківцям частіше і влучніше бити по воротах. Це стосується не лише нападаючих. Адже ми вже звикли до голів, забитих півзахисниками і навіть захисниками. Нині вони поки що не радують результативністю».


О.Олексишин.
«Комсомольський прапор» № 45(1182), 16 квітня 1970 (четвер).


«Перша перемога спартаківців»


«У другому турі спартаківці Івано-Франківська приймали полтавський «Будівельник». Гра проходила на розмокшому від дощу полі. Однак це не згасило запал боротьби, яка не вщухала аж до фінального свистка. Не було скучно і на трибунах. Тисячі любителей футбола не злякалися сльозавої погоди, прийшли на стадіон подивитися на гру суперників. Числена аудиторія, безперечно, також створювала футболістам спортивний настрій.
У звітному матчі все вирішив гол, забитий Степаном Чопеєм у першому таймі. Отож, прикарпатці записали у свій актив першу перемогу. Старт спартаківців можга вважати вдалим. Вони набрали три очка з чотирьох можливих і знаходяться у верхній частині турнірної таблиці».


«Прикарпатська правда» № 75, 17 квітня1970 (п'ятниця).

Фото гри


Погода