17.04.1969.
Нива (Вінниця) - Ворскла (Полтава)
1 : 1


Друга група класу А. 3 підгрупа


Нива 1 : 1 Ворскла
Нива (Вінниця) Ворскла (Полтава)
17.04.1969. 19:00
3 тур
Стадіон: Локомотив (Вінниця) . 5000 глядачів
 
Суддя: Автанділ ВАРДІАШВІЛІ (Тбілісі)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР КАЧОРЕЦЬ Василь Вр СССР КЛЮЄВ Леонід
Нп СРСР ОЩЕПКОВ Володимир Зх СРСР ПЕРШИН В'ячеслав
Пз СРСР БЕЗСМЕРТНИЙ Василь Зх СРСР ШИШКОВ Борис
Зх СРСР ГРУШАНСЬКИЙ Олександр Зх СРСР НОСОВ Віктор
Пз СРСР ЛЕВЧЕНКО Валентин Зх СРСР ВІТКОВ Анатолій
Нп СРСР МАСИНЕЦЬ Михайло Пз СРСР МОСКАЛЕЦЬ Юрій
Нп СРСР ЛЕНДЕЛ Імре Нп СРСР КЕСЛО Богдан
Пз СРСР ХОДЧЕНКОВ Євгеній Пз СРСР МАСЛОВ Віктор
Нп СРСР ЦУХЛОВ Микола Нп СРСР НЕСМІЯН Юрій
Нп СРСР СНІТКО Євгеній Пз СРСР САЛЬКОВ Василь
Нп СРСР КУЛИНИЧ Юрій Нп СРСР ПРИМАК Тарас
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
Зх СРСР КОРНІЄНКО Євгеній Нп СРСР АНАНЧЕНКО Юрій
Зх СРСР БАССАРА Олександр  
   
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Микола КУЗНЕЦОВ СРСР Олександр АЛПАТОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КОРНІЄНКО Євгеній
БЕЗСМЕРТНИЙ Василь
substitution.png ?
БАССАРА Олександр
ХОДЧЕНКОВ Євгеній
substitution.png ?
? substitution.png АНАНЧЕНКО Юрій
МАСЛОВ Віктор
71 goal.png ПРИМАК Тарас
ЦУХЛОВ Микола goal.png 89

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

 ВРЯТОВАНО ОЧКО

«МАТЧ проходив з явною перевагою залізничників. Ось-ось, здалось, вони доб'ються успіху. Та у безрезультатних атаках минув перший тайм, йшла уже 26 хвилина другого тайму. І раптом під час однієї з контратак гості несподівано забивають гол у ворота «Локомотива». Це зробив Тарас Примак, найрезультативніший у минулому сезоні бомбардир «Будівельника».
Що й казати, ось уже в третьому матчі підряд спортивне щастя відвертається від «Локомотива». Залізничники програли запорізькому «Металургу», якому ні в чому не поступались, вели в рахунку 2:0 в зустрічі з
дніпропетровським «Дніпром», але пропустили два м'ячі у свої ворота.
І ось знову несподівана, прикра невдача. Ні, футболісти не могли з нею примиритись. І вони кидаються на тривалий штурм воріт «Будівельника». Вперед пішли навіть захисники. Гості ледве встигають
відбиватися, частенько відправляють м'яч геть подалі на трибуни глядачів, На 35-ій, 36-ій, 37-ій, 38-ій, 39-ій хвилинах залізничники подають один за одним кутові. А гола все немає. До речі, вінничани протягом матчу дали 13 кутових, полтавчани — лише один.
Залишилось менше двох хвилин до фінального свистка. На штрафному майданчику «Будівельника» усі гравці обох команд. В сум'ятті Микола Цухлову вдається, нарешті, спрямувати м'яч у сітку воріт «Будівельника». 1:1. Одне очко врятоване!
У трьох перших матчах на своєму полі залізничники Вінниці набрали лише два очка з шести можливих. Малувато, звичайно. Але не слід робити поспішні песимістичні висновки. Усе ще попереду, і «Локомотив», безумовно, ще не раз порадує своїх прихильників. Треба до того ж мати на увазі, що в останніх двох матчах через травми не виступали півзахисники Г.Вознюк і М.Севастьянов, що не могло не відбитися на грі команди.
Наступні три матчі «Локомотив» проведе на виїзді — у Львові, Хмельницькому і Тернополі».

«Комсомольське плем'я», 19 квітня 1969 (субота).

У Вінниці — нічия

«Після двох поразок, яких зазнав «Будівельник» в попередніх іграх з львівськими «Карпатами» і чернівецькою «Буковиною», нарешті, в турнірній таблиці проти назви полтавської команди з'явився не нуль, а одиниця...
17 квітня в черговому матчі на першість СРСР серед команд другої групи класу «А» футболісти полтавського «Будівельника» зустрілись у Вінниці з господарями поля — місцевим «Локомотивом».
Сповнені бажання виправити становище, що склалось в результаті двох попередніх зустрічей, футболісти «Будівельника» активно штурмували воторота залізничників. На 25-й хвилині другої половіти гри Тарас Примак забиває гол у ворота господарів поля. Довгий час всі спроби залізничників відквитати цей гол не приводили ні до того. І лише за дві хвилини до кінця матчу нападаючий «Локомотива» Масинець забиває м'яч у ворота полтавців. Так і закінчилась ця гра з рахунком 1:1.
24 квітня полтавці матимуть можливість боліти за своїх земляків вдома, на місцевому стадіоні «Колос» «Будівельник» прийматиме на своєму полі футболістів сімферопольської «Таврії».

«Зоря Полтавщини» № 93 (11138), 19 квітня 1969 (субота).

НА ОСТАННІЙ ХВИЛИНІ

«ЛОКОМОТИВ» (Вінниця) 1:1 «БУДІВЕЛЬНИК» (Полтава)
«МОЖНА зрозуміти намір полтавчан в зустрічі з «Локомотивом». Дві поразки у попередніх турах від «Карпат» і «Буковини» не на жврт стурбували команду, зачепили самолюбство таких відомих футболістів, як майстри спорту Клюєва, Кесло, Ананченко, Несміян та інші. Але і залізничники Вінниці не було підстав для самозаспокоєння. Одне очко, здобуте у двох матчах, ще й на своєму полі, теж нікого не втішить.
З перших хвилин зустрічі ініціативою повністю заволоділи господарі поля. Протягом матчу було подано 14 кутових, з них на ворота, які захищав Клюєв, – тринадцять. Організатором і душею атак залізничників був їх капітан Євген Снітко. Його точні паси на вихід створювали небезпечні моменти на половині гостей. На 35-й хвилині він буквально виклав мя'ч прямо в ноги Цухлову, але той, будучи один на один з воротарем, не зміг виграти єдиноборства.
Кілька гострих ситуацій створили і гості. Особливо дошкуляв одинадцятий номер – Тарас Примак, якого захисники часто залишали без нагляду, дозволяючи робити глибокі рейди. Врешті, ця безпечність закінчилась фатально – на 71-й хвилині, ніким не прикритий, він забив гол.
З цієї хвилини мя'ч вже не покидав штрафного майданчику гостей. Почався неодмінний у таких випадках навальний штурм командою, що програє, і масована оборона тих, хто прагне утримати перевагу.
І ось 89-а хвилина, глядачі почали підводитися з місць. У цю мить подається кутовий.
Коротка метушня на воротарському майданчику, де скупчились майже всі гравці обох команд – і Микола Цухлов забиває гол. 1:1.
«Локомотив» виступав у такому складі: Качорець, Ощепков, Безсмертний (Корнієнко),
Грушанський, Левченко, Масинець, Лендьєл, Ходченков (Бассара), Цухлов, Снітко, Кулініч.
Тепер залізничники Вінниці вирушають у перше турне, 24 квітня вони зустрінуться з львівськими армійцями, 28 – з динамівцями Хмельницького, і 2 травня – з авангардівцями Тернополя».

«Вінницька правда», 22 квітня 1969 (вівторок)

Фото гри


1.jpg
Програма матчу

Погода