23.04.1968.
Ворскла (Полтава) - СКА (Одеса)
1 : 0


Друга група класу А. 1 підгрупа


Ворскла 1 : 0 СКА
Ворскла (Полтава) СКА (Одеса)
23.04.1968. 18:00
4 тур
Стадіон: Авіатор (Полтава) .
 
Суддя: Марк ПІНСЬКИЙ (Харків)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР КОЗЛОВ Володимир Вр СРСР САМОХІН Валерій
Зх СРСР ШИШКОВ Борис Зх СРСР ШВЕДЮК Валерій
Зх СРСР КОТОВ Микола Зх СРСР НАЙДА Петро
Зх СРСР НОСОВ Віктор Зх СРСР РИБАК Анатолій
Зх СРСР ВІТКОВ Анатолій Зх СРСР ЛУКАЩУК Юрій
Пз СРСР САЛЬКОВ Василь Пз СРСР ВАРГА Федір
Пз СРСР БАРДЕШИН Віталій Нп СРСР ВАРЧИК Віктор
Нп СРСР ГУСЄВ Валентин Пз СРСР НЕХАЄВ Борис
Нп СРСР НЕСМІЯН Юрій Нп СРСР ЛИСАКОВСЬКИЙ Анатолій
Нп СРСР ВАРЛАМОВ Юрій Нп СРСР КАЦМАН Олексій
Нп СРСР ПРИМАК Тарас Нп СРСР ПАНКОВ Борис
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
  Нп СРСР ЛІДЯКА Вітаутас
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Олександр АЛПАТОВ СРСР Костянтин КВОЧАК

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
? substitution.png ЛІДЯКА Вітаутас
ПАНКОВ Борис
ПРИМАК Тарас goal.png 76

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

За гру – четвірка

«Свій черговий матч на першість СРСР "Сільбуд" провів у вівторок з командою СКА (Одеса). Армійці Одеси ось вже другий рік, як розлучилися з вищою лігою, але і в другій групі класу "А" почувають себе не дуже спокійно. В минулому році вони зайняли лише дев'ятнадцяту сходинку в турнірній таблиці.
В цьому сезоні одесити невдало стартували в чемпіонаті. Після трьох ігор команда змогла тільки два матчі звести внічию. В результаті - всього два очка, і здобуті вони в рідних стінах.
І ось перший матч одеситів в цьому сезоні на виїзді. Зрозуміло, що армійці покладали на нього великі надії. Ще б пак, проти них виступає новачок другої групи класу "А"... Але хід гри спростував сподівання гостей.
З перших хвилин матчу полтавчани почали активний наступ на їх ворота, застосовуючи розстановку 1-4-3-3, при якій активна роль з широким маневром по всьому фронту відводилась центрофорварду Ю. Несміяну. Два
інших форварди – В. Гусєв і Т. Примак, міняючись місцями на флангах, повинні були розладнати захисні порядки армійців. Але нападаючі "Сільбуду" наштовхнулись на стійкий опір гостей. Гра переходить на довгий час в "руйнування атак" з обох сторін. Багато неточних передач допускають гравці обох команд.
І все ж таки полтавчани гостріше нападають на ворота гостей, хоч ніяк і не можуть реалізувати кілька моментів, що давали можливість відкрити рахунок.
Найцікавіші події розгорілись в другій половині зустрічі. Приблизно на 20 хвилині полтавчан наче підштовхнули. Склалось враження, що господарі ніби відчули, що з армійцями можна грати "на рівних". Гра пішла живо, цікаво, навіть азартно. Активно почали діяти захисники Б. Шишков, А. Вітков, М. Котов.
Розв'язка наступила за 15 хвилин до кінця, коли, одержавши можливість пробити по воротах, майже з воротарської площадки, Т. Примак точним ударом послав м'яч в сітку.
Буквально через кілька хвилин Ю. Варламов і В. Бардешин мали можливість збільшити рахунок, але упустили її.
В час, що залишився, одесити зробили спробу відігратись, атакували всією командою, проте рахунок не змінився.
Полтавчани перемогли заслужено. Тепер у них чотири очка після трьох матчів.
Дублери "Сільбуду", що грали напередодні, програли одеситам з рахунком 0:1.
Після закінчення матчу, який відмінно судив суддя всесоюзної категорії кандидат технічних наук, доцент Харківського політехнічного інституту М. Пінський, тренери "Сільбуду" всім гравцям полтавської команди в протоколі змагань поставили четвірки».

А. Надін,
суддя республіканської категорії з футбола.
"Зоря Полтавщини" № 98 (10838), 25 квітня 1968 (четвер).

«Состоялся четвертый тур матчей чемпионата СССР команд второй группы класса «А» (первая подгруппа).
Неудачно выступали армейцы Одессы, проигравшие в Полтаве местной команде «Сельстрой» - 0:1».

«Знамя коммунизма» №84 (7263), 28 квітня 1968 (неділя).

Відмінно, дебютанти!

«Щоб подивитися в Полтаві гру на першість СРСР з футбола майстрів класу "А" другої групи, замало придбати квиток, для цього ще потрібно мати принаймні три години вільного часу до початку змагань і якомога швидше зайняти вільне місце на трибуні.
Цікавість до футбола в місті зростає з кожним матчем. В останньому полтавський "Сільбуд" приймав одеських армійців. Гра викликала великий інтерес. Дехто побоювався за свою команду: адже "Сільбуд" напередодні провів нелегку дводенну кубкову гру в Житомирі, і хлопці втомились. Чи вистоять вони? Як складеться гра? На ці питання повинні були відповісти одинадцять гравців своїм болільникам.
Перший голевий момент біля воріт одеситів виник на 8 хвилині після навісної передачі Гусєва на штрафний майданчик гостей, але Варламов не зміг вчасно розпорядитися м'ячем. Гості не лишаються в боргу і проводять кілька атак, проте захисту полтавчан подолати не можуть.
Ще дві можливості для взяття воріт армійців упускають Несміян і Примак.
У другому таймі полтавці виявились повновладними господарями. Гра йде на половині поля армійців, їх ворота весь час під обстрілом. До нападу полтавчан підключаються захисники.
Бажання "Сільбуду" - тільки перемогти. Армійці не витримують штурму, діють хаотично, а іноді й відверто грубо. На 75-ій хвилині Примак з комбінації, яку розпочав Вітков, невідпорним ударом з близької відстані відкрив рахунок. Цей гол виявився переможним. Після трьох ігор "Сільбуд" має 4 очка, 4 м'ячі забито і 3 пропущено. Відмінно для дебютантів вищої ліги!
Днем раніше грали дублери. З рахунком 1:0 перемогли армійці».

В. Слюсар.
"Комсомолець Полтавщини" № 49 (1566), 25 квітня 1968 (четвер).

Фото гри


19680423_______001.jpg
Програма матчу

Погода