12.10.1958.
Ворскла (Полтава) - Текстильник (Іваново)
3 : 2


Клас Б. 2 зона


Ворскла 3 : 2 Текстильник
Ворскла (Полтава) Текстильник (Іваново)
12.10.1958. 13:22
Стадіон: Колгоспник (Полтава) . 10000 глядачів (вміст 15000)
 


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР КОТОРА Степан Вр СРСР КУЗНЕЦОВ Юрій
Зх СРСР ХИЖНЯК Анатолій Пз СРСР ПОСКОТІН Адольф
Зх СРСР КОЛЕЙ Віктор Зх СРСР ЮНІСОВ Ахмед
Зх СРСР БОРИСОВ Володимир Зх СРСР ПЕРЕКАТОВ Михайло
Пз СРСР ПЕЛЬЧАРСЬКИЙ Аладар Нп СРСР КАЧАЄВ Олександр
Зх СРСР МІЩЕНКО Анатолій Пз СРСР МЕШКОВ Юрій
Пз СРСР ГЕДЕВАНІШВІЛІ Лер Нп СРСР ЄФІМОВ Микола
Нп СРСР ПАЖО Іван Нп СРСР РУБІЛОВ Владислав
Нп СРСР ЗОЛОТУХІН Євгеній Нп СРСР ІЛЬЇН Віталій
Нп СРСР БРЕНЬО Золтан Нп СРСР МАРФІН Геннадій
Нп СРСР КАЧУЄВ Анатолій Гравець відсутній у базі даних.
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР ТИСОВСЬКИЙ Михайло Вр СРСР КУЗНЕЦОВ Юрій
  Нп СРСР КАРАСЬОВ Борис
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
СРСР Йосип ЛІФШИЦЬ СРСР Олександр ЗАГРЕЦЬКИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ТИСОВСЬКИЙ Михайло
КОТОРА Степан
substitution.png ?
? substitution.png КАРАСЬОВ Борис
МЕШКОВ Юрій
3 goal.png ІЛЬЇН Віталій
12 goal.png ІЛЬЇН Віталій
БОРИСОВ Володимир goal.png 20
ГЕДЕВАНІШВІЛІ Лер goal.png 25
46 substitution.png КУЗНЕЦОВ Юрій
КУЗНЕЦОВ Юрій
КАЧУЄВ Анатолій goal.png 80

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Так грати треба завжди

«Це була передостання гра на першість країни з футбола серед майстрів класу «Б». Полтавські футболісти ДСТ «Колгоспник» на своєму полі зустрілись з однією з найсильніших команд — «Текстильщик» (Іваново). Невже знову, як і минулого разу, «Колгоспник» програє? Це хвилювало «болільників». Гра почалась в швидкому темпі. З самого початку з обох сторін йшла вперта боротьба за м'яч. І ось на другій хвилині гості відкривають рахунок. Згодом вони посилають у ворота полтавчан другий м'яч.
Господарі поля прагнуть сквитати рахунок. І дуже добре, що вони не розгубилися. Відчувалась воля до перемоги. До кінця першого тайму полтавчани зрівняли рахунок — 2:2.
Друга половина гри проходила з перемінним успіхом. Кожна команда намагалася забити у ворота противника третій м'яч. Багато часу пройшло безрезультатно. Вже було вирішено: зустріч закінчиться внічию. Та за 15 хвилин до кінця матчу полтавчани змінили рахунок. Цікава зустріч закінчилась в їх користь — 3:2».

«Зоря Полтавщини» № 202 (8135), 14 жовтня 1958 (вівторок).

«Полтава. Здесь ивановский «Текстильщик» 12 октября провел предпоследнию встречу на первенство страны по футболу с местной командой «Колгоспник. В начале матча ивановцы повели игру инициативно, и на 3-й минуте Ильин забил первый гол в ворота хозяев поля. Вскоре он же, перебросив мяч через вратаря «Колгоспника», удваивает счёт.
Но полтавчани не растерялись и дружно атакуя, добились успеха. В течение пяти минут они сравняли счёт 2:2. Вторая половина игры началась обоюдоострыми атаками.
Долго не было результата. Лишь на 35-й минуте полтавцы, хорошо используя штрафной удар, забили третий гол в ворота гостей. Этот счёт 3:2 так и остался в пользу «Колгоспника».
«Текстильщик» с поражением покинул поле».

«Ленинец», 14 жовтня 1958 (вівторок).

Дві гри — два результати

«З інтересом чекали в Полтаві зустріч з ростовськими футболістами «Ростсільмаш». Як відомо гру першого кола полтавчани програли з рахунком 0:1, на кубок СРСР виграли з розгромним рахунком 8:1.
Гіркоту поразки довелось зазнати полтавчанам та ще й з рахунком 0:4. Це сталось тому, що вони після першого пропущеного гола не зуміли мобілізуватися і добитися перелому.
Як видно, ця поразка змусила перебудувати гру в другому матчі, який відбився в неділю на стадіоні «Колгоспник» з командою «Текстильник» міста Іваново.
Початок був невдалим для полтавчан. Не встигли ще глядачі зайняти місця, як гості відкрили рахунок. Воротар полтавських футболістів С. Котора лише через неуважність пропустив не дуже сильний навісний м'яч. А через кілька хвилин рахунок збільшився: 0:2 на користь «Текстильника». Але цього разу полтавчани не розгубились, не змирилися з невдачею, а навпаки, стали грати дуже старанно, уважно, цілеспрямовано. Видно було, що вони прагнуть відігратися. І дійсно, коли Качуєв (№11) забив перший м'яч у ворота івановців, - упевненість набагато зросла. До відпочинку зрівняли рахунок — 2:2. У другій половині гри полтавчани забили ще один вирішальний м'яч і здобули перемогу з рахунком 3:2.
Тепер, перед останнім матчем, команда «Колгоспник» має 32 очка».

А. Надін.
«Комсомолець Полтавщини» № 74 (71), 15 жовтня 1958 (середа).
 

Фото гри


Погода